+ Reply to Thread
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 20 of 62

Thread: De ce pierd puncte in sistemul de Experience ?

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    De ce pierd puncte in sistemul de Experience ?

    Desi am mai explicat prin diverse threaduri, am zis sa fac unul dedicat si unde sa fie totul prezentat pe larg. Ideea de ansamblu cu sistemul de Experience este destul de simpla (desi nu vreti sa stiti cate miliarde de calcule face sistemul per total). Ganditi-va ca fiind un tabel unde se listeaza toate plusurile si minusurile unui user, iar rezultatul capatului de tabel se recalculeaza zilnic.

    De exemplu: Eu am o baza de 10000 de puncte (data de 1 punct per post), la care adaugam 5000 de puncte (date de 5000 de thanks-uri primite), la care adaugam 5000 de puncte pentru diverse (timpul de cand m-am inregistrat, attachmenturile vizualizate, thanks-uri date, poll-uri in care am votat, etc.). Deci am 20.000 de puncte in total.

    Bon, la acest total, de aproape un an de zile, a fost introdus in tabel si calcularea unei variabile numita RadioActivity. Aici trebuie sa va explic cum e cu Activity-ul, pentru ca ne-am lovit de o problema... in special cu userii care desi nu mai erau activi de 6 luni de zile, erau inca pe primele locuri in top (avand avantajul inregistrarii pe forum de mai mult timp). Practic in acel tabel s-a adaugat variabila de Activity, care adauga puncte in functie de activitate, intotdeauna in mod pozitiv. Ceea ce face RadioActivity este sa adauge puncte inclusiv in mod negativ. De exp. daca activitatea este 0 astazi, in mod sigur veti primi puncte in minus.

    Este un mod mult mai dinamic si care nu scade extraordinar de mult punctajul decat userilor cu o foarte mare perioada de inactivitate. Cel mai bun exemplu: ii puteti vedea in Console Games Forum - Ranking pe userii Bobby si istrategie. Daca nu ar fi fost luat in calcul RadioActivity, desi acesti useri au aproape 0% activitate, ar fi tot timpul printre primii in top. Si nu cred ca este fair, pentru useri care posteaza odata la 6 luni sau deloc.

    In speranta ca am fost explicit, va doresc o zi buna si bafta la Experienta! Nu am renuntat la ideea ca intr-o buna zi sa putem converti punctele respective in premii fizice.

    P.S. Si pentru ca tot am primit intrebarea, haideti sa explic si ce inseamna activitate pe forum. Activitatea nu inseamna doar logarea pe forum, citirea unui thread sau a PM-urilor. Aceste lucruri nu se contorizeaza in Experience. Activitatea inseamna postare, editare, adaugare de attachments, primire si acordare de thanks-uri, votarea in poll-uri, castigarea trofeelor din arcade, adaugarea de tag-uri, donatiile, etc.

  2. #2 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Am si eu o nedumerire. Uite ce zice experienta la mine in ultimele 3 zile :

    30-08-2010
    09:46 AM RaverX has lost -90 Experience points
    03:20 AM RaverX has earned 30 Experience points
    12:00 AM RaverX has earned 30 Experience points

    29-08-2010
    11:50 PM RaverX has lost -7 Experience points

    28-08-2010
    11:30 PM RaverX has earned 9 Experience points
    08:20 PM RaverX has earned 29 Experience points
    02:40 PM RaverX has earned 29 Experience points
    02:30 PM RaverX has earned 57 Experience points
    01:00 AM RaverX has earned 32 Experience points

    Sunt foarte (dar FOARTE) curios de ce am pierdut azi 90 de puncte. La fel de curios sunt si de ce am pierdut 7 puncte in data de 29 - pentru ca am postat de 2 ori in ziua respectiva, normal ar fi trebuit sa primesc puncte, nu sa pierd, nu ?

  3. #3 SP
    Senior Member Tudoran's Avatar
    te plangi de 90 de puncte ? eu am avut zile cand am pierdut peste 1000 de puncte , si faceam cam acelasi lucru in fiecare zi

  4. #4 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by Tudoran View Post
    te plangi la 90 de puncte ? eu am avut zile cand am pierdut peste 1000 de puncte , si faceam cam acelasi lucru in fiecare zi
    Nu man, nu ma plang, doar sunt curios
    Din partea mea poate sa-mi scada si toate punctele si sa ma puna pe negativ, ca doar nu pot vinde punctele alea.
    Asa-s eu, mai curios, daca tot s-a implementat o chestie as vrea sa o inteleg.

    Inteleg ca pierzi puncte daca nu postezi. Sau daca primesti o infractiune.
    Din ce am observat pierzi puncte si cand postezi la Publicitate, dar nu-s sigur de chestia asta, ar fi super daca MonkY ar putea sa confirme sau sa infirme.
    Dar e clar ca mai pierzi puncte si in alte situatii si chiar as fi foarte curios sa aflu care-s situatiile respective.

  5. #5 SP
    Senior Member Tudoran's Avatar
    Quote Originally Posted by RaverX View Post
    Nu man, nu ma plang, doar sunt curios
    Din partea mea poate sa-mi scada si toate punctele si sa ma puna pe negativ, ca doar nu pot vinde punctele alea.
    Asa-s eu, mai curios, daca tot s-a implementat o chestie as vrea sa o inteleg.

    Inteleg ca pierzi puncte daca nu postezi. Sau daca primesti o infractiune.
    Din ce am observat pierzi puncte si cand postezi la Publicitate, dar nu-s sigur de chestia asta, ar fi super daca MonkY ar putea sa confirme sau sa infirme.
    Dar e clar ca mai pierzi puncte si in alte situatii si chiar as fi foarte curios sa aflu care-s situatiile respective.
    eh ziceau si eu asa ca "te plangi" in gluma . Si eu am fost candva curios la faza asta si stiu ca a mai raspuns odata monky cuiva la intrebarea ta .Da sincer nu stiu cand a fost asta si in ce thread s-a mai postat . Oricum eu is si mai curios cum se face ca uneori pierd numa 15 XP si alte ori 1015 XP desi fac acelasi lucru zilnic (postez , vizitez , primes/dau thanks-uri etc)

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    RaverX: e simplu, si explicat in primul post. E datorita variabilei RadioActivity. Se pierd/castiga puncte in functie de baza pe care o ai si activitatea pe forum. E o variabila care modifica punctajul fiecarui user. Daca azi ai 100% activitate azi, iar maine ai 90%, automat pierzi 10% din punctele tale... Variabila aceasta se modifica si in functie de userul cu cea mai mare activitate (in cazul nostru acum e RonanN1) si cea mai mica activitate (care e 0). O folosim pentru a vedea dinamica fiecarui user.... Daca o dezactivam, vom avea in topuri useri care n-au mai postat de 6 luni de zile, dar care aveau o baza mare de puncte.

    Hope this helps

    ---------- Post added 30-08-2010 at 11:16 AM ----------

    Tudoran: mai e o mica duda (cand se pierd extrem de multe puncte)... e atunci cand se face recalcularea manuala. Sa zicem ca mai adaug un award... trebuie sa dau sa recalculeze totul manual. Si am observat ca face treaba asta intai scazand toate punctele unui user, dupa care ia fiecare user in parte si calculeaza din nou (re-adaugand punctele). E vorba de sute de variabile pe care trebuie sa le ia in calcul... si presupun ca programatorul a ales calea "cea mai safe". Ca sa va faceti o idee, o re-calculare (pe dual Xeon) la aproape 9000 de useri deja tine ore intregi... Gandeste-te ca la fiecare user se calculeaza pana si numarul de vizualizari de poze (nu mai vorbesc de thanks-uri, new threads, new posts, donatii, arcade, etc...). In plus, baza se schimba si in functie de vechime (se da un punctaj pe zi, inmultit cu un coeficient PPD)... e nebunie maxima, insa este per total foarte ok. Mie unul mi se pare cel mai bun si cel mai complex sistem de Experience vazut vreodata (indiferent ca e vorba de site, blog, forum, etc...).

  7. #7 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    OK, merci, am inteles perfect.
    E un pic stupid, practic sistemul te obliga sa ai activitate in crestere (sau cel putin egala) ca sa nu pierzi deloc puncte, mi s-ar parea mult mai natural sa pierzi puncte doar daca nu mai ai activitate deloc si sa nu pierzi puncte multe decat daca nu mai postezi o perioada mai mare. Sa pierzi zilnic 20-30 puncte e ok (din ce in ce mai multe daca nu postezi deloc) si dupa o luna sa pierzi serios.

    In fine, asta e sistemul, as mai avea totusi o intrebare, banuiala mea cu posturile de la publicitate e corecta sau nu ?
    Daca postez la publicitate mi se scad puncte sau se considera activitate normala ? Sau nu se ia deloc in considerare ?

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    RaverX: punctele acelea nu le pierzi forever. Cum reiei activitatea, ti se intorc in "cont"

    Da, orice post de pe aria de Publicitate se puncteaza, ca in orice parte a forumului.

    Puncte nu se scad decat daca primesti infractiune sau iti scazi activitatea... atat.

  9. #9 SP
    Senior Member Danny's Avatar
    Eu am fost aproape de Level 14, dar acuma is aprope de Level 12
    Attached Images Attached Images untitled.jpg

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hehe... sistemul de Experience feels like a R.P.G.

  11. #11 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Ok mie unu imi place sistemul de punctare si nu sunt unul din cei care posteaza garla sau raspund fiecarei intrebari de dragul de a avea n posturi. Eu unul intru zilnic ( si cand spun zilnic inseamnand de 365 de ori pe an). Deci eu voi avea suficiente puncte cat sa nu-mi fie rusine. Plus de asta sunt mandru membru al CG da cand a inceput so unele lucruri sunt mai importante cum ar fi sa faci parte dintr-o comunitate de oameni care impartasesc aceleasi pasiuni decat sa ai cele mai multe puncte.
    Acestea fiind spuse va doresc o seara placuta la toti !

  12. #12 SP
    Senior Member GS0Ls's Avatar
    RadioActivity ia in considerare posturile din sectiunea Spam ? Sau doar cele ce se baga si la counter, conteaza la activitate ?

  13. #13 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by GS0Ls View Post
    RadioActivity ia in considerare posturile din sectiunea Spam ? Sau doar cele ce se baga si la counter, conteaza la activitate ?
    Din cate stiu aria de Spam e oprita din orice fel de contorizare...

  14. #14 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by djdanny View Post
    Eu am fost aproape de Level 14, dar acuma is aprope de Level 12
    Aproape la fel am patit si eu. Am ajuns level 17 si apoi am cazut la 16, iar 17, iar 16. Asta desi postam ZILNIC. Sincer, mi se pare stupid sistemul, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar e foarte aiurea. Inteleg sa pierzi puncte ca nu mai postezi o saptamana, dar sa postezi ZILNIC si totusi sa-ti scada puncte e foarte aiurea. OK, inteleg ca mi-a scazut activitatea, dar sa fim seriosi, nu poti sa postezi doar din ce in ce mai mult...

    Am inteles ca s-a hotarat sistemul asta pentru userii fara activitate. Atunci cum se explica asta ?

    Se da userul : Console Games Forum - View Profile: drik

    Last Post: Inca un titlu Halo 04-07-2010 03:15 PM

    Deci ultimul post al user-ului a fost in urma cu mai bine de 3 luni !!!

    Cu toate astea, daca ne uitam la experienta, ce vedem ?

    05-10-2010
    04:12 PM drik has earned 70 Experience points
    09-09-2010
    03:00 AM drik has earned 3 Experience points
    08-09-2010
    09:50 PM drik has earned 3 Experience points
    07-09-2010
    06:00 PM drik has earned 3 Experience points
    06-09-2010
    07:10 AM drik has earned 1 Experience points
    05-09-2010
    05:50 PM drik has earned 2 Experience points
    04-09-2010
    05:30 PM drik has earned 2 Experience points
    03-09-2010
    08:00 PM drik has earned 11 Experience points
    01-09-2010
    02:50 AM drik has earned 3 Experience points
    30-08-2010
    09:41 AM drik has earned 2 Experience points
    29-08-2010
    01:50 PM drik has earned 4 Experience points
    01:00 AM drik has earned 13 Experience points

    In ultimele 2 luni userul a castigat tot timpul experienta. N-a pierdut nici macar UN PUNCT. Mi se pare o situatie absolut hilara.

  15. #15 SP
    Admin MonkY's Avatar
    RaverX, daca nu iti place sistemul... ignora-l. Mie mi se pare impecabil, si nu "stupid" sau "hilar". In calcul se iau toate plusurile si minusurile si totul se raporteaza la cel care are in momentul respectiv 100% activity. Degeaba ai tu 3 posturi pe zi daca RonanN1 are 100 (nu iesi pe minus, dar nici nu castigi prea multe puncte). Also, degeaba ai tu 3 posturi, daca nu ai primit nici macar un Thanks pentru ele, daca nu ai poze care sa fie vizualizate de cat mai multi useri... Conteaza si valoarea posturilor/threadurilor, nu doar sa fie acolo ceva zilnic.

    Cat despre drik, cred ca ai dat copy/paste doar la ce ai vrut. Ai uitat cateva:

    25-08-2010
    05:02 PM drik has lost -44 Experience points
    15-07-2010
    07:39 AM drik has lost -366 Experience points
    04-07-2010
    03:20 PM drik has lost -263 Experience points
    02-07-2010
    02:00 PM drik has earned 51 Experience points
    30-06-2010
    09:05 PM drik has lost -297 Experience points

    Din cate vezi, si drik pierde extrem de multe puncte pt. neactivitate.

    Acum, in sistem nu totul tine de posturi... pt. ca nu am incurajat si nu vom incuraja niciodata post huntingul. In sistem se iau in calcul (printre altele) si se acorda puncte pentru:
    - completarea profilului
    - reputatie
    - perioada de la inregistrare
    - numarul de friends
    - social groups
    - visitor messages
    - album pictures
    - referrals
    - threads
    - posts
    - tags
    - votes
    - replies in threadul propriu
    - thread views
    - sticky threads
    - attachments-urile proprii vizualizate
    - vizualizarea attachmenturilor de pe forum
    - thanks-uri primite
    - thanks-uri oferite
    - donations
    - blog
    - discutii pe social group
    - calendar events
    - discussion ender
    - post edits
    - tournaments
    - etc...

    Deci ai de unde creste, daca vrei cu adevarat... Daca nu, repet: ignora sistemul si gata ! E ca un RPG greu... nu-ti place, nu-l joci.

    P.S. Poti sa "trisezi". Faci o donatie de 1000 EUR si automat ai 100.000 de puncte de experienta. Asta te-ar duce cam pe locul 7-10, level 45-50. Sau poti sa nu trisezi, si sa te apuci sa scrii stiri... sa atasezi imagini. Cu cat sunt mai interesante stirile si imaginile atasate, cu atat vei primi mai multe puncte. Bafta !

  16. #16 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    MonkY, cred ca m-ai inteles gresit, recunosc ca sunt si eu vinovat pentru ca m-am exprimat prea dur. Dar hai sa-ti zic de unde am pornit : eram mirat cum imi scad puncte, desi postam zilnic, deci aveam activitate. Si mi-ai zis ca e un sistem implementat pentru userii care nu activeaza. Bun, am inteles, dar daca se vrea doar scaderea punctelor de la cei ce nu au activitate, atunci sistemul e cam "fail" (din nou - te rog sa nu o iei in nume de rau, asa-s eu, mai critic si folosesc cuvinte mai dure )

    Hai sa-ti si explic de ce cred eu ca sistemul nu face deloc ce zici tu ca ar trebui sa faca.

    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    De exp. daca activitatea este 0 astazi, in mod sigur veti primi puncte in minus.
    Ti-am dat exemplu userul din postul meu anterior. Are de luni de zile activitatea 0 si totusi in ultimele luni a primit doar puncte, n-a pierdut deloc. Aici e o mare problema, e legata de urmatoarea afirmatie :

    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Este un mod mult mai dinamic si care nu scade extraordinar de mult punctajul decat userilor cu o foarte mare perioada de inactivitate.
    Din ce am observat eu, nu e deloc asa. Sistemul va penaliza exact invers userii. Adica daca eu am activitate 50% intr-o zi (sa zicem ca postez de 5 ori si am 50% activitate, dau un exemplu doar). A doua zi postez doar de 3 ori si-mi scade activtatea la 40% (din nou, doar un exemplu). Voi pierde puncte - chiar masiv, daca am level mare. Asta desi am postat, am fost activ pe forum.

    Sa zicem ca apoi nu mai postez - pierd in continuare puncte, pentru ca-mi scade activitatea - e foarte bine, dar...

    La un moment dat o sa ajung la 0% "activity". Ei bine, aici incepe distractia : nu mai pierd puncte, pentru ca (dupa cum calculeaza sistemul) nu-mi scade activitatea - aici e marea buba, care ne duce la urmatoarea afirmatie a ta :

    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Daca nu ar fi fost luat in calcul RadioActivity, desi acesti useri au aproape 0% activitate, ar fi tot timpul printre primii in top. Si nu cred ca este fair, pentru useri care posteaza odata la 6 luni sau deloc.
    Da, nu este deloc fair. Insa uita-te ce se intampla in realitate - userii care nu posteaza de luni de zile nu pierd puncte - deloc. Iar userii care posteaza zilnic pierd puncte, cateodata chiar foarte multe. Ti se pare ok ? Normal ar trebui ca userii sa piarda puncte exponential si doar daca nu posteaza deloc.

    Nu am postat o zi - imi scade foarte putin, fie un numar fix de puncte (1-2 puncte), fie un procent din numarul total de puncte pe care le am (sa zicem 0.1%). Nu mai postez inca o zi, imi scade mai mult un pic (3-4 puncte sau 0.3%). Inca o zi : scade si mai mult (10 puncte sau 1%). Si asa mai departe.

  17. #17 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by RaverX View Post
    Din ce am observat eu, nu e deloc asa. Sistemul va penaliza exact invers userii. Adica daca eu am activitate 50% intr-o zi (sa zicem ca postez de 5 ori si am 50% activitate, dau un exemplu doar). A doua zi postez doar de 3 ori si-mi scade activtatea la 40% (din nou, doar un exemplu). Voi pierde puncte - chiar masiv, daca am level mare. Asta desi am postat, am fost activ pe forum.

    Sa zicem ca apoi nu mai postez - pierd in continuare puncte, pentru ca-mi scade activitatea - e foarte bine, dar...

    La un moment dat o sa ajung la 0% "activity". Ei bine, aici incepe distractia : nu mai pierd puncte, pentru ca (dupa cum calculeaza sistemul) nu-mi scade activitatea - aici e marea buba
    Complet gresit. Vei pierde puncte cand ajungi la 0% activity... doar ca sistemul nu raporteaza de fiecare data cresterile/scaderile (in special pt. cei cu 0%). O face odata, dupa care updateaza si anunta doar modificarile. Sa luam un exemplu Bobby (care daca ar avea activitate peste 50% ar fi probabil printre primimi 10). Dupa cum poti observa:

    05-10-2010
    03:48 PM Bobby has earned 25 Experience points
    24-09-2010
    08:40 AM Bobby has earned 24 Experience points
    14-09-2010
    05:00 PM Bobby has lost -1991 Experience points
    30-08-2010
    09:26 AM Bobby has lost -3680 Experience points
    25-08-2010
    04:47 PM Bobby has lost -100529 Experience points
    13-08-2010
    09:30 AM Bobby has lost -5354 Experience points
    11-08-2010
    08:10 PM Bobby has lost -19302 Experience points

    E normal sa nu afiseze de fiecare data punctele care au fost deja scazute... Faptul ca a crescut cu 25 si 24 de puncte se datoreaza vizualizarii threadurilor sale... insa e o nimica toata pe langa minusurile de peste 100.000 de puncte. In minus nu va mai merge decat daca raportul intre el si cel care are 100% creste si mai mult. Eu zic ca e o penalizare foarte ok pt. cineva care are 0% activity. A fost trimis de pe locul 5-6... pe zona 50-100. Daca variabila RadioActivity ar fi oprita, s-ar intoarce pe locul 5-6. Ti se pare fair, pt. cineva care nu a mai postat de cateva luni pe forum ?

  18. #18 SP
    Member al3xultimate's Avatar
    Eu zic ca nu conteaza cate puncte acumulezi, atata timp cat ii ajuti pe ceilalti useri de pe forum Anyway,thanks Monky pentru explicare.

  19. #19 SP
    Senior Member Danny's Avatar
    Puncte, puncte, puncte...
    Eu la activity am 66.3%, daca postez de 3-4 ori, imediat urca pana la 80% poate chiar mai mult.
    De la Level 13 am ajuns la 12, de la 15 la 14 . Dar ce conteaza asta? Doar nu jucam Pokemon, Final Fantasy si asa mai departe.

  20. #20 SP
    Senior Member Daniel's Avatar
    Atata tam-tam pentru niste amarate de puncte... Eu unul nici nu ma uit la punctele pe care le primesc sau le pierd, ma uit doar la activitate sa vad daca a crescut sau daca a luato in jos....

+ Reply to Thread
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 2 Last Post: 10-05-2013, 22:50
  2. Americanii vor sa treaca la sistemul metric By MonkY in forum Stories & Other News
    Replies: 6 Last Post: 09-02-2013, 07:21
  3. Assassins Creed 2: sistemul economic detaliat By erik95 in forum Console News
    Replies: 4 Last Post: 18-07-2009, 03:13
  4. Ce parere avetzi de sistemul acesta HP By Dant3 in forum Hardware
    Replies: 9 Last Post: 18-11-2008, 16:21

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts