OMG! Ce tare ar fii ... desi iti trebuie o conexiune super buna la internet pentru asta ... :D oricum, ideea e tare !
Printable View
OMG! Ce tare ar fii ... desi iti trebuie o conexiune super buna la internet pentru asta ... :D oricum, ideea e tare !
ideia pare geniala dar poate imi explica si mie cineva cum un calculator va putea rula 300 de jocuri crysis ? disgur presupun ca nu vor avea cate un computer legat la serverul lor pentru fiecare user .
in mod normal nu citesc astfel de articole insa tipu isi pune citeva intrebari destul de pertinente...cea mai arzatoare (lasand la o parte pe cele tehnice) fiind cea referitoare la modding.
GDC 09: 6 Reasons OnLive Could Be a Bust - PC World
MonkY, pe partea de spectate OnLive rulz. presupun ca spectate va fi gratis (ma rog, platesti abonamentul pentru OnLive) insa ideea de a putea urmari un joc cap coada mi se pare fff interesanta. fiind in browser poti chiar sa inregistrezi cu un soft gen snagit.
De parca la cat modding am avut acces pana acum pe console? Nu cred ca o comunitate de consolisti e afectata de acea intrebare.
Totusi, inclin pentru urmatorul set de intrebari:
Pana cand reteaua de internet va fi la fel de sustinuta ca si cea de curent electric vor mai trece multi multi ani. Raportul de picaje internet/pene de curent duce clar in favoarea curentului. Iar curentul e singura resursa de care am nevoie sa ma joc acasa, in liniste.Quote:
What happens in OnLive if your ISP hiccups? Does the game "freeze-save"? What's the delta between the service's "last known good packet" metric and some sort of emergency fail-safe routine?
Da h0stile, am observat ca mai toate avantajele sistemului enumerate in articolul respectiv au stransa legatura cu PC-ul.
Insa suntem aici, unde comunitatea tipa de parca Iisus va cobori din nou din ceruri cu acest sistem, astfel incat multi sustin sus si tare ca-si vor vinde consolele.
Iar acesti utilizatori de console nu se simt afectati de modding, intrucat n-au profitat de bunatatile pe care acesta l-a adus de-a lungul timpului. Iar user content precum in FarCry 2 sau LBP nu vad de ce nu s-ar putea face prin OnLive.
Problema nu e chiar atat de arzatoare, ca cea spusa de mine. Din punctul meu de vedere, acest sistem va fi un mare fail din cauza instabilitatii internetului intrucat infrastructura nu il poate suporta in acest moment. Iar peste 5 ani cand infrastructura duce, lumea isi va aduce aminte de hype-ul si sperantele investite in acest proiect si cum au sfarsit dezamagiti. Astfel ca vor fi descurajati sa incerce din nou.
Ce bine ca Blizzard nu sunt printre parteneri :D
(ce rau sunt.. )
Nu voi da quote reply la fiecare idee pe care as combate-o, dar trebuie sa tinem cont ca MS, Sony si Nintendo pot face indisponibil doar software-ul pe care au drepturi pana la lansarea serviciului. Odata ce apare OnLive, toti developerii care nu sunt in-house pentru niciunul din cei trei sus-mentionati sunt liberi sa-si faca disponibil produsul soft pe orice platforma si serviciu vor, iar Epic, EA, Konami, Capcom, Bungie, Namco-Bandai, Rockstar, 2k si multi altii sunt liberi ca pasarea cerului.
Apoi, cine face de fapt consolele? Nu IBM, Intel, nVidia, ATI, Samsung, Seagate, Western Digital, Hynix, etc. si apoi li se aplica niste logouri MS, Sony sau Nintendo? Cine se va grabi sa prinda contractele si sa construiasca the absolute best in materie de hardware pentru servere/gaming stations, daca nu tot batranii astia?
Motivul pentru care nu auzim nimic deocamdata despre subiect din partea granzilor consolisti, poate cu exceptia unor bla-bla-uri fumate de genul platforma noastra ofera the best money can buy si avem deja vanzari de x, este ca they ain't got sh*t to fight this! Sony sunt prea ocupati cu problemele financiare care aproape ca i-au terminat (16.000 de oameni concediati), MS nu scapa de umbra RROD, ca sa aiba cu adevarat un plan de contraatac.
Ce-a adus cu adevarat mult trambitatul next-gen gaming? Rezolutii mai mari, grafica mai frumoasa, jocuri din ce in ce mai scurte, iar totul s-a dezvoltat pe orizontala: de la un core punem 3/7, de la x ram, punem 10x ram, de la 4 pipelines punem 48, s.a.m.d.
Opinia mea este ca s-a asteptat 7 ani pentru a se verifica impactul DLC si al subscriptiilor platite, vizibil, dar si cel ascuns, asupra jucatorilor, si odata stabilit ca un real succes, au ridicat cortina. Fiecare din noi a contribuit cu mic, cu mare la toata chestia asta.
ce post-uri lungi!!
am incercat sa le citesc pe toate sa nu comentez pe langa dar prea mult ati scris fratilor, fiti mai scurti!
cat desre acest onlive, pare interesant dar eu unu n-am sa-l folosesc..prefer cand dau banii sa stiu pe ce am dat aici ce o sa fac? dau banii pe un joc care e clar ca nici macar download n-o sa faca, deci dau banii pe nimic. Altfel e cand ma duc la magazin si imi iau un joc nou - are carcasa frumoasa carticica colorata si un cd care reprezinta fizic pe ce am dat banii.
Poate in viitor o sa fie o solutie, dar acum nu ma vad client la acest serviciu ( asta facand o presupunere ca serviciul ar fi disponibil in ro, ca asi avea net destul e bun sa-l rulez si tot ce ar mai trebui sa ma pot gandi doar daca sa dau banii pe el sau nu)
PS: cine vorbea de post-uri lungi?
http://www.youtube.com/watch?v=2a6mQmJOlLM
lolQuote:
I GIVE YOU FACTUAL IRRE****BLE FACTUAL EVIDENCE TO WHY ONLIVE WILL NEVER THREATEN CONSOLES
haha ronan asta vroiam si eu sa postez cand am inceput sa scriu dar am uitat =))
tipul asta e comic rau si are si dreptate!
Nu cred ca e o prostie serviciul si nu cred ca e o abureala care nu o sa mearga. Nu ar veni nimeni la GDC sa tina o conferinta de o ora si sa faca parteneriate cu mai multe mari firme producatoare de jocuri (dupa cum se vede in lista de titluri) degeaba. Oamenii aia lucreaza cu siguranta la o chestie concreta, la o afacere care mai devreme sau mai tarziu spera sa fie profitabila.
E prea devreme pentru a trage mai multe concluzii dar e clar ca indifirent de tehnica de compresie video vor avea nevoie de servere apropiate de user ca sa aiba un latenta mica pentru ca distanta conteaza. Asta inseamna ca nu o sa vedem prea repede in aplicare pentru Europa de Est. Apoi este destul de sigur ca producatorii de jocuri, de vreme ce au ales sa sustina OnLive, spera ca o sa adauge la incasari nu o sa canibalizeze din cele existente, ceea ce insemna ca piata pentru acest serviciu este constituita din persoane care, cel putin in principiu, nu are cumpara altfel aceste jocuri. OnLive este privit astfel nu ca un inlocuritor ci ca ceva care extinde piata. O extinde catre cei care nu pot avea xboxu, ps3-ul sau pc-ul cu ei, o extinde catre cei care nu vor sa mai investeasca in hardware, o extinde catre cei care nu au investit nicodata in hardware dedicat jocurilor, dar care, pusi in fata posibilitatii de a juca un titlu pe laptopu lor da macar o incercare. Studenti in camine, oameni de afaceri gameri plecati in calatorii, casual gamers. Aici bate OnLive deocamdata. Tot ceea ce e nevoie e sa ai netu la 4 mbs (512 K) care nu e cine stie ce banda imensa si sa fii in zona acoperita de serviciu.
Sunt tare curios ce o sa iasa si pana una alta cred ca oricine recunoaste ca e o platforma de gaming absolut originala si o ideea aproape sf care prinde contur.
[quote=h0stile;82692]
apoi, daca tu platesti un abonament lunar, sa zicem de 20-30-50USD iar de banii astia joci 5 jocuri pe luna, producatorii de fapt au pierdut pentru ca tu in loc sa platesti 5x60, ai platit de 10 ori mai putin. conceptul suna foarte frumos pe hirtie, insa ramane de vazut si in ce masura se vor scoate bani din toata treaba asta.
Nu intelegi, oamenii o sa sara peste retail cu chestia asta. Asta insemna ca nu o sa mai fie platit packagingu de exemplu. Ba chiar ar putea sa insemne ca nu va mai fi nevoie de publisheri (cel mai mult ma enerveaza cand o firma lucreaza la un joc ani buni dupa care drepturile revin publisherului care poate sa schimbe developeru pt partea a 2-a)
Cred ca va scapa din vedere infrastructura si complexitatea retelei respective. Lasand deoparte blocky compression, compression artefacts, lag si alte alea... au specificat foarte clar, ca e aproape imposibil in momentul de fata sa te poti juca in retea cu cineva la distanta mare (cred ca au stabilit 25 mile ca fiind raza "de actiune") iar pentru marirea retelei inseamna cate un astfel de server si un datacenter/provider pe masura. Estimez cam 20 de ani pana un provider de la noi va putea garanta timp de raspuns sub 1ms :evil:
Repet, stirea este foarte buna pentru ca mai aduce nume precum Microsoft, Sony, Nintendo, nVidia, Ati, Intel, AMD cu picioarele pe pamant. In sfarsit ceva care sa-i faca sa se teama si sa se gandeasca la ce avantaje pot oferi, la cum pot imbunatati serviciile astfel incat sa nu apare "firmulite" gen OnLive care sa le sufle totul dintr-o lovitura.
Monky nici macar afara nu e mai roz , dupa cum stii in europa cel putin 70% din conexiuni inseamna adsl , si stim cu totii ce inseamna asta din pct. de vedere al latentei..cred ca doar in US/Japonia/Korea e un proiect cat de cat viabil , dar nici acolo daca s-ar da in productie in momentul asta nu ar fi ceva fiabil.
din ce am citit am inteles ca folosesc o tehnica de compresie dezvolatata de ei, poate stiu ei ceva.
Ce mi se pare mie aiurea e ca, presupunand ca va avea succes si vor avea cateva milioane de useri, e nevoie de o ferma imensa de randare. Care trebuie si intretinuta etc.
btw, am observat in acest clip Gametrailers.com - Onlive - GDC 09: Developer Walkthrough Pt. 4 HD (Cam) cum ca au realtime rendering demo de la.... nVidia ! Prin urmare, stim acum si ce GPU-uri au si pe cine au in spate :evil:
Ii las pe cei de la Ctrl+Alt+Del sa mai destinda un pic atmosfera :)
Am internet de la Clicknet 6mbps
Cu cat am downloadat maxim, ever?
650kb/s
Probabil OnLive nu e pentru mine :)