Parerea mea este ca nu merita banii.Grafica numai nextgen nu este si pentru un controller cu touchscreen si hardware depasit nu as da 300-400 de euro.
Sent from my E15i using Tapatalk 2
Printable View
Parerea mea este ca nu merita banii.Grafica numai nextgen nu este si pentru un controller cu touchscreen si hardware depasit nu as da 300-400 de euro.
Sent from my E15i using Tapatalk 2
http://www.consolegames.ro/forum/f7-...-sold-out-us/: ce spuneai tudyniuz? Nici nu s-a lansat si deja "rupe" :D
Pentru moment cel putin, imi mentin parerea. Nu am gasit informatiile astea pe niciun site mai mare. Oricum, se poate vinde stocul, sa vanda si 10 milioane de bucati, dar apoi sa nu mai cumpere nimeni. Din ciclul urmator, eu zic ca Wii U o sa fie ultimul la vanzari.
Sunt convins ca are cel mai mic pret. Dar in momentul de fata, costa cat o consola cu aceasi grafica si cu enspe mii de jocuri mai bune.
Vin si eu cu intrebarea: dar care este "ciclul urmator"? Intrucat nici Microsoft nici Sony nu vad sa scoata ceva mai devreme de Craciun 2013 (si asa asa, cu sperante mari), am impresia ca Wii U va deveni in sine un "ciclu". Timp in care pot sa vanda bine merci suficient incat la urmatorul ciclu sa scoata linistiti o alta consola, mai puternica :)
A nu se intelege gresit, si eu am sperante mari la Sony si Microsoft... dar se pare ca se misca exact cu viteza melcului turbat. Daca o tin in ritmul asta, in 2-3 ani cred ca vor mai fi pe piata inca alte 5-6 console, daca nu cumva ne trezim cu cine stie ce gadget/tableta/smartphone care sa echivaleze puterea unei console din generatia actuala... In plus (sau in minus) vor pierde din ce in ce mai multe exclusivitati (vezi Bayonetta & Co).
Dar, vom trai si vom vedea. Poate "succesurile" lui Wii U ii vor face sa-si miste fundul mai repede si sa vina cu ceva superb. Pana atunci, sa fim obiectivi si sa vedem ce este pe piata, nu sa visam ca poate vor lansa altii cu ceva mai bun. Nintendo se bazeaza pe ceva real... ceilalti pe vise. Iar noi nu ne jucam vise, nu? :D
tudyniuz, asta e cum ai spune ca iPhone 5 este sold out in acest moment (cel putin batchul initial) si apoi nu mai cumpara nimeni. vanzarile unui produs variaza in functie de mai multi factori care sunt ajustati pe parcurs pentru a sustine/corecta numarul de unitati vandute. faptul ca este sold out atat de repede poate insemna ca numarul initial de unitati nu este foarte mare.
in plus, daca luam in calcul data lansarii (in apropiere de craciun), este iarasi posibil ca nu toate unitatile disponibile pentru US sa fie disponibile si pentru pre-order, pentru ca ar fi aiurea sa te duci in decembrie, inainte de craciun, intr-un magazin si sa nu o gasesti la raft. last but not least, numarul mic de unitati disponibile pentru pre-order poate amplifica cererea. apoi nu uita ca urmeaza si TGS 2012 unde sigur vor mai fi stiri legate de Wii U.
dupa momentul lansarii urmeaza 2 luni in care treaba e moarta (ianuarie si februarie), dupa care incepe nebunia cu pastele, asa ca sar iarasi vanzarile. intre timp sigur mai anunta ei ceva si uite asa o sa evolueze vanzarile pana la E3 2013, cand ma astept sa iasa in fata cu urmatorul batch de jocuri grele care vor tine vanzarile sus in a doua parte a anului viitor.
MonkY, exact asta am si eu impresia. la craciunul din 2013 ei vor iesi in fata deja cu a doua generatie de jocuri pentru Wii U, in timp ce competitia o sa fie ocupata cu line-up-ul de lansare (si implicit problemele inerente acestor titluri).
PS tudyniuz, ia in calcul faptul ca din momentul in care MS si Sony anunta urmatoarele console si pana in momentul lansarii efective, vanzarile lor vor scadea (cu tot cu reduceri de preturi si console super-slim), fiind un trend normal pentru un produs in declin. din acest punct de vedere, lumea va investi in Wii U in tot acest timp, pentru ca in aceasta perioada (care de ex poate fi de un an) singura consola care iti asigura un viitor JUCABIL este cea de la Nintendo (iar piata acum vrea o consola noua datorita vitezei melcului turbat cu care se misca MS si Sony, mentionata mai sus de MonkY). in concluzie, parerea mea este ca Nintendo si-a ales foarte bine momentul lansarii Wii U si o sa aiba un succes enorm (care insa trebuie sustinut pe termen lung de un line-up beton).
Tudyniuz a' nu tre' sa te gandesti doar ca ai o " tableta in pachet " . Pana la urma ganditi-va la gameplay, mie mi s-a parut mai mult decat genialgandit Batman Arkham City pentru Wii U. Gandeste-te doar la posibilitatile pe care ti le ofera , acum poti juca Wii Draw fara sa mai cumper tableta aia separat. Ai mai multe avantaje . Si cred ca daca o sa vezi ca toata lumea lauda consola asta dupa lansare si zice ca e o bomba cu ceas nu altceva , o cumperi si tu doar din curiozitate si 2-3 titluri care iti plac. Asa ca astea cu pret mare sunt chestii stupide , ganditi-va numai ca in Romania platesti acum pe un PS3 pretul unui Wii U din strainatate si asta zice tot despre pret.Plus ca nu ai nimic oficial de la Microsoft sau Sony , deci nu se stie daca macar se gandesc la conceptul unei noi console(asta daca nu sunt eu prost informat dar si asa , ar mai dura ceva pana la lansare). Si o zic iar , te vaiti de pret dar tu ai recunoscut ca ai dat 2000 de lei pe PS3 la lansare...
Si nu mai stiu cine a zis pe pagina precedenta ca pentru inca o "tableta" trebuie sa mai cumper o consola. Da ... aparent , asa e dar au scos si un controller simplu si poti inca folosi controller-ul de Wii lucru care schimba un pic situatia cand vie vorba de offline co-op , nu-i asa ?
Btw , am ales , imi place la nebunie :).
Pretul conteaza enorm.
Au lansat consola la $300.
Xbox 720 / PS4 nu are cum sa fie sub $400. E aproape 100% ca va fi de la $399.99 in sus.
Wii u va avea deja un an pe piata, componente mult mai ieftine.
Baga o reducere de $50 si un Zelda HD pentru Craciun 2013.
Diferenta de $150 de dolari intre Nintendo si competitia + o mega exclusiva.
Game over Sony / Microsoft.
Asta fara sa luam in calcul Ouya sau ce pregateste Valve, sau o tableta mega puternica ce o poti folosi pe post de consola + steam sau poate se gandeste si Apple ca a menanjat destul competitia si se baga pe piata consolelor cu Apple Tv sau de ce nu noul iPad asa sa le arate tuturor "who's your daddy' :evil:
Un singur lucru e cert: e un lucru greu sa traiesti in zilele astea. De unde nene bani pentru toate astea? Godamn crysis... ~x(
O da ce mare dreptate ai Monky cu banii. Mai demult luai o consola, un Nintendo sau PS2 si-ti ajungea. Acum avem foarte multe platforme de jocuri cu zeci de titluri ce merita jucate pe fiecare in parte. Avem iOS, Android, PS3, Xbox360, Wii (U), steam, 3DS, Vita .. cine naiba are bani de toate :(
Multe site-uri au raportat deja sold-out la Wii U (Gamestop chiar la varianta Deluxe), fiind vorba de stocuri limitate la preorder (evident).
Asta așa că zicea mai sus cineva că nu crede și că n-a citit asta nicăieri.
Doi. Gamepad-ul nu este o tabletă...că am observat că mulți văd �n ea un fel de iPad. Este un controller ce ajută sistemul să funcționeze.
Pe de altă parte consider că Wii U va avea succes nu doar pe termen scurt și va vinde nu doar ��n limita stocului disponibil�. Sigur, �n Rom�nia nu va vinde, pentru că rom�nul cumpără doar PlayStation și Xbox. Iar �n cealaltă tabără se află dealerii, care nu promovează Nintendo �n Rom�nia (ați văzut vreun magazin virtual/fizic să facă precomandă la Wii U? Eu nu). Dacă era vorba de PS360...deja te asaltau cu bannere. Deci precomandă ioc, disponibilitate �n ziua lansării canci (am pățit-o cu Zelda: Skyward Sword- a ajuns �n Rom�nia la o săptăm�nă distanță de lansare și cu 90 RON mai scump dec�t prețul de precomandă...așa ceva e inadmisibil)...toate astea sunt descurajante pentru un client.
Al treilea inamic e prețul, adaosul imbecil și banditismul comercianților rom�ni, care c�nd afișează c�te-un preț zici că ăștia nu vor să v�ndă consola.
Privind line-up-ul jocurilor ce vor fi disponibile imediat la și după lansare...nu merg mai departe de Bayonetta 2. Un joc pentru care chiar merită să iei Wii U.
Am Wii, anul ăsta mi-am propus să iau 3DS...am reușit. Anul viitor vreu să am Wii U. sper să reușesc.
Nu il voi cumpara la launch - am cumparat Wii cand a aparut si m-am jucat aproape 1 luna (datorita inovatiei controlului - care la vremea respectiva m-a impresionat) - sincer sa fiu colectia de jocuri pe Wii este una dintre cele mai mici pe care le am, asta spune multe, avand in vedere ca sunt genul care uneori mai cumpara si "shovelwere" - insa in cazul Wii este grava rau situatia.
Astept sa scada pretul la un nivel normal - sub 200 EU si apoi POATE il voi cumpara, sau cine stie o noua Zelda :p
Eu nici in zi de azi nu am inteles cum reusete pe unii dintre voi ca un joc sa va determine sa luati o consola ! :-??
Cel putin asa va exprimati unii dintre voi "pt jocul asta imi iau consola X".
Pentru ca este cat se poate de adevarat, eu am cumparat PS2 sa joc God of War si ma bucur pentru ca am descoperit cel putin alte 100 jocuri fascinante.
Pentru ca unii din noi suntem mai maniaci si ne cumparam consolele in functie de jocurile/jocul dorit, si nu invers :) Insa de obicei acel singur joc este cel care va atarna cel mai greu in balanta (mai ales atunci cand compari cu alte console si nu te poti decide).
Bineinteles, trebuie sa fii "traznit" rau (si sa n-ai ce face cu banii) ca sa cumperi o consola DOAR pentru un singur joc. Sa il iei doar pe acela si doar atat sa joci la infinit... e un pic sarit de pe fix.
Faptul ca-ti iei consola pentru jocul X sau Y (care este exclusiv consolei respective), mi se pare la fel de normal asa cum iti alegi si smartphone-ul. Vreau smartphone-ul acela pentru ca are functia X sau Y.
Multi uita in ziua de azi ca jocurile sunt functiile de baza ale unei console, si nu accesoriile, faptul ca e facut de Microsoft sau Nintendo... sau Sony.
---------- Post added 18-09-2012 at 02:27 PM ----------
P.S. Eu de exp. PS1 l-am cumparat pentru Tekken initial :D
Sau cazul meu: am luat Wii ca fiu-mio să se joace pe el Sport Resort (și nu să stea pasiv cu gamepad-ul �n m�nă ca un cactus), aleg�nd Nintendo așa...să iau altceva dec�t majoritatea. Apoi am descoperit Zelda, Metroid, Super Mario Galaxy, Mario Kart, Goldeneye 007...
�nainte nu puteam concepe jocul pe consolă, juc�ndu-mă exclusiv pe PC.
Și acum mi-am luat 3DS de fan Nintendo ce sunt. Și urmează jocurile pe 3DS să mi le iau.
Pai hai sa vedem alt aspect - de ce iti cumperi o consola ? doar pentru ca este la moda ? cand apare consola oricum sansele sunt sa nu exista titluri "de top" (Wii U se va lansa ce-i drept cu un nou joc din seria Mario insa consider Wii U o exceptie - sper ca sesizati aici nuanta "Mario" = succes :p ) de obicei in primul an de cand apare consola nu exista titluri zguduitoare - de obicei ia o perioada pana cand SDK urile sunt puse la punct, pana cand o consola poate avea o librarie destul de stufoasa incat sa merite cumparata pentru a juca doar jocuri de top (perioada asta variaza as spune intre 1-2 ani) insa exista si exceptii (philips cd-i, panasonic 3do, virtual boy, neo geo pocket/pocket color etc) sunt curios cei care s-au grabit sa cumpere consolele din paranteza anterioara la launch, platind sute de dolari (sa nu uitam N64 a fost o consola pentru care extrem de multa vreme nu a aparut nici un joc interesant si apoi a aparut Zelda Ocarina of time, "discutabil" cel mai bun joc al tuturor timpurilor - si da trebuie privit jocul la nivelul erei in care a aparut, cum a fost Mario 64, care a adus atat de multa inovatie in domeniul jocurilor incat posibil/probabil poate fi considerat (again) cel mai inovativ joc aparut vreodata, care a deschis practic ochii multor producatori. Eu as spune ca exista jocuri - PLATFORM SELLER's - care pot vinde o consola, chit ca joci doar acel joc (Mario 64, Zelda Ocarina of time) si nu vei avea de pierdut.
^ Excelent abordat aspectul ăsta.
Daca nu costau jocurile cel putin 50 de lire , cum e la ME 3 sau Batman , as fi fost interesat.Pe mine nu m-a intereseaza dc e PS , Xbox sau Nintendo , dar pe criza asta un joc standard la cel putin 50 de lire pe wii u este exagerat.Oricum eu voi astepta cel putin 1 an sa mai scada pretul si atunci voi vedea ce si cum.
BTW Wii U va avea trophy suport , ceva de genul?