-
1 Attachment(s)
M-am apucat si eu de el, sunt pe la jumatatea jocului.
E minunat sa te apuci de un joc cateva luni mai tarziu, post patchuri, cand aproape toate problemele sunt rezolvate.
Din pacate, HDR-ul inca are probleme, black level-ul este un dezastru. In loc sa rezolve, au implementat un black level slider, care mi se pare un workaround nu tocmai eficient. In afara de asta, se misca foarte ok pana acum, pe PS5 Quality mode.
E pacat ca jocul a fost distrus de critici, in maniera similara cu The Order 1886 si Days Gone.
Da, nu e o capodopera, nu se apropie de Dead Space sub nici o forma, dar nu merita sa fie terfelit in halul asta. Sunt partial de acord cu ei, dar din pacate tactica asta ingroapa studio-uri..
E foarte clar ca nu mai pupam sequel, iar asteptarile financiare prea nerealiste ale publisher-ului probabil ca pun la indoiala viitorul Striking Distance.
Recunosc ca si eu aveam asteptari mai mari de la Glen Schofield & Co, mai ales ca nu a dus lipsa de fonduri. Pare ca tot bugetul s-a dus pe grafica si animatii, si cam atat. Nu pot sa inteleg ce s-a intamplat in dev cycle-ul acestui joc. Repet, senzatia asta o am in contextul legaturilor si istoriei din spatele Visceral Games. Daca dau la o parte aspectul asta, jocul este bun. Depinde cum il privesti.
Spre deosebire de critici, eu il apreciez fix pentru ce l-au depunctat. Dupa atatea jocuri open-world, mult prea lungi si repetitive, cu skilltrees, questuri copy-paste, sute de collectibles, imi doream un joc de 10-14 ore, liniar, cu gameplay simplu, claustrofobic si axat pe story.
In mare parte livreaza asta, cu un mare minus. Dar inainte de aspectele negative, mentionez ce mi-a placut:
+ grafica impecabila, atmosferica, particule, volumetrice, lumini, toate creeaza o stare sufocanta
+ animatii foarte bune in cutscene-uri
+ sound design aproape perfect, trebuie jucat la casti neaparat
+ haptic feedback next level, mi s-a ridicat parul pe mine cand am simtit in controller inamicii care umbla prin ventilatii
+ mentionez din nou simplitatea gameplay-ului, structura liniara si durata jocului, asta doresc de la un joc de tipul asta
Din pacate, cea mai mare problema dpmdv este calitatea scriiturii, a scenariului, lipsa lore-ului si a vreunui atasament fata de personaje sau story.
- jocul incepe prea repede, prea abrupt; am ajuns la jumatate si nu m-am atasat deloc de poveste sau personaje
- singurele lucruri care mai contureaza lumea sunt jurnalele audio, prea putine. In rest, totul este sterp, lipsit de context sau emotie, dialogurile sunt extrem de putine
- nu prea exista interactivitate, e prea static; nu pot sa nu-l compar cu Dead Space. Acolo tot universul a fost bine conceput de la bun inceput, aici parca au trantit 2-300 sute de cuvinte drept scenariu si gata story-ul.
- animatiile din timpul gameplay-ului sunt foarte greoaie, personajul se misca greu, totul pare intepenit, zici ca e gravitatia de pe Jupiter; Dead Space pare atat fluid si "revigorant" pe langa el...
- armele si combat-ul sunt si ele la fel de greoaie, iar GRP-ul e atat de fad si meh fata de plasma cutter
Overall, nu regret cei 100 lei, e departe de vreo capodopera, si in afara de grafica, nu bate Dead Space la niciun capitol, dar luat ca atare, e un survival horror decent. Iau in considerare DLC-ul, dar mai mult de 5$ nu merita.
Trebuie privit mai mult ca un interactive horror, gameplay-ul nu e punctul lui forte. Si as fi fost foarte OK cu asta, daca ar fi avut un story captivant si un univers bine conturat. Din pacate nu exceleaza nici macar aici.
Comparandu-l cu Dead Space, inevitabil, nu pot sa inteleg cum de G. Schofield nu a fost in stare sa adune macar jumatate din talentul Visceral Games. Nu-mi dau seama cum n-au observat in dev cycle ca jocul nu are substanta deloc. Grafica buna nu e de ajuns.
Daca abia mai tin minte cum il cheama pe personajul lui Josh Duhamel, Isaac Clarke ma bantuie si acum.
Comparatia o fac cu Dead Space-urile originale, fiindca remake-ul nu demonstreaza nimic din partea EA, in afara de talentul de a imbraca ceva genial in haine noi. Testul adevarat si comparatia corecta vor fi cand EA va produce un sequel Dead Space de la zero.
Sunt la jumatatea jocului, si consider ca este de 7.5. Nu ma astept sa-mi schimb parerea, dar revin dupa ce-l termin.
"Shoot the tentacles" will never be as good as "Cut off their limbs". :(
Attachment 299999https://www.consolegames.ro/forum/cp...isc/pencil.png
-
L-am terminat in 17 ore, conform trackerului de pe PS5. Ma joc foarte leisure style, am admirat grafica, arata superb, dar imi mentin parerea de mai sus. Daca ar fi avut un story mai bun si un gameplay mai fluid, ar fi fost un joc foarte bun. Cred ca se poate rezuma in 2-3 randuri tot scenariul, foarte slab, abia daca e la nivel de B movie.
Se mai termina si in pom, de parca m-am jucat Callisto Protocol: Episode 1.
Singurul story DLC (Final Transmission) dureaza si el vreo 3 ore, categoric nu merita luat la pret intreg.
Season Pass-ul a fost recent la 50% off , dar vine si cu alte lucruri total neinteresante dpmdv, asa ca doar SP DLC merita, dar mai mult de $3.99 eu nu as da pe el. Pentru cat ofera, nu pot sa nu ma gandesc la cate kile de content de calitate sunt in DLC-ul HFB: Burning Shores, ca o comparatie.
Dupa ce ca are asa putin continut, mai are si death animations pe bani, mi se pare noaptea mintii. Posibil sa fie decizia Krafton aici, trist.
-
Sa subscriu impresiile mele dupa ce l-am terminat:
- Cei drept protagonistii jocului sunt nesuferiti (ma refer la Nakamura si Jacob).
- Grafica este super (cand intri in dom de vezi imensul Jupiter am ramas impresionat de imagine) , efecte, fum si sunet de exceptie probabil cele
mai bune in momentul de fata din genul de jocuri Sci-fi, horror.
- Ps5-ul se chinuie sa-l ruleze la 30fps, uneori parca scad frame-urile?
- Ai satisfactie in combat, imi aduce aminte de Manhunt insa din pacate Jacob parca e pensionar, se misca prea greu pentru gustul meu (aici Dead
Space e cu 2 clase peste). Nu poti fi trigger happy , ii iei usor, pe fiecare in parte si n-ai probleme in mare parte a jocului. Pot spune ca
spre final devine mai greu pentru ca inamicii vin direct pe tine cate 3-4.
- Pe mine nu m-a deranjat timpul luat pentru healing (ai nevoie de o fereastra de timp de vreo 3-4 secunde).
- Mi-a luat 8 ore sa-l termin, am intalnit si ceva bug-uri, intram si ieseam printr-o usa fara sa se deschida /:) insa nimic grav.
- Povestea este tipica filmelor SF, gasesc inceputul ei ambigua. Per total m-a tinut in priza, l-am devorat in decursul a doua zile, cred ca o sa iau
season-pass-ul ca e la oferta acum pe PSN.
- L-am jucat fie pe casti, fie pe boxe si am sarit de vreo 2 ori de pe canapea (jump 'n' scare). Il consider in topul genului alaturi de Dead Space si
ambele merita jucate =D>