Am reusit aseara sa trec de ambele lupte - culmea, cu Naoe inclusiv in lupta aia grea - mult mai agila si mai ok sa folosesc anumite arme pe care nu le are Yasuke.
Mai am doar prep pentru lupta finala + lupta finala si termin si acest DLC.
Printable View
Am reusit aseara sa trec de ambele lupte - culmea, cu Naoe inclusiv in lupta aia grea - mult mai agila si mai ok sa folosesc anumite arme pe care nu le are Yasuke.
Mai am doar prep pentru lupta finala + lupta finala si termin si acest DLC.
Initial acest post folosea cuvinte mult mai dure la adresa acestui joc insa am luat o pauza inainte sa scriu.
Lupta din video este in castelul unde Naoe a fost luata prizoniera in expansionul Claws of Awaji. Am facut efectiv dezastru acolo dupa ce s-a terminat misiunea, insa chestia asta sa-ti bage inamici vezi doamne din ce in ce mai puternici dar prosti ca noaptea e o stupizenie fara egal. Oare la ce se gandesc oamenii astia cand fac asa ceva????
La minutul 1:50, gardianul cu pricina decide sa plece, ca n-are cu cine sa se bata.....Iar la minutul 2:20 isi baga sabia in teaca si incepe sa se joace cu o moneda pentru 2-3 secunde. O fi taunt (apropo lvl. meu este 64)???? Ma ia la misto presupun :>:-?
Poate tu Razvan nu gasesti acest lucru important, AI-ul si cum se comporta acesta, insa sincer joc mai stupid decat asta eu nu am intalnit EVER!
In Ghost of Yotei nu exista asa ceva. Sincer ca si firma de renume - UBISOFT, sa am problema asta dupa luni bune de la aparitie... E mai mare rasul.
Pentru ca o imagine e mai mult decat o mie de cuvinte judecati video-ul si dati raspuns, de ce se comporta asa penibil AI-ul?
http://www.youtube.com/watch?v=sc6FG0GsPtg&t=14s
Gardienii vin, de regula, cand se da alarma intr-un camp. Si da, cu sageti nu le poti lua damage. Lucru valabil si la boss fights.
Also, da, acel taunt cu moneda am mai observat-o, dar niciodata cand eram doar eu cu un gardian ci mereu erau si alti inamici si cumva ii lasa pe ceilalti in combat si nu se baga.
Dar da, la 1:50 e chiar penibil =)) si da, am mai intalnit de nenumarate ori asa ceva - zici ca le dai reset cu o lovitura.
Oricum, AI-ul este slab in jocu asta - am mentionat asta si in review daca nu ma insel.
Dar daca faci o comparatie cu ce discutam dincolo, la Yotei, ziceam strict de cum stau la rand sa atace - la fel ca in orice alt joc.
Nu am idee cum este AI-ul dincolo pentru ca nu am jucat jocul, dar am vazut secvente stealth si pare la fel de imbecil ca aici.
Nici nu știu, să razi sau să plângi…de mila celor care au dat banii pe așa ceva, asta dacă tot sunt hater-ul de serviciu [emoji23]. Ai-ul ca Ai-ul, dar să-i bagi la ăla 7 săbii în gât, să-i cari la ciomege pe spinare vreo 2-3 min și el abia s-a ajungă cu HP-ul pe la jumate, cred ca satisfacția e imensă [emoji2357]
Sent from my iPhone using Tapatalk
E ceva ciudat acolo - viata gardianului a inceput sa scada de la 3:52 - pana acolo nimic.
Iar din acel punct, de cand faci counter, il omori destul de usor - se vede ca nu este diferenta de nivel.
Posibil sa fi ramas inamicul celalalt blocat si pe el sa nu-l poti omora pana nu-i omori pe toti restul? :-?
Ceva foarte ciudat - o sa incerc sa reproduc sa vad daca e asa si daca nu poti sa-i omori pana nu-i omori pe restul.
Eu de regula ori distrug alarmele si nu sunt chemati, ori daca vin (parca vin in grupuri de cate 3), prefer sa fug de acolo.
Multumesc Razvan ca ai recunoscut ca AI-ul e sub orice critica, aici nu avem de-a face cu un bug ci asa este "programat" el, AI-ul.
Am testat acum si au venit un grup de 3 sau 5 gardieni care au spalat cu mine pe jos, dar le scadea viata cand ii atacam, desi mai erau si alti inamici in castel, deci a fost ceva ciudat rau la tine.
Chiar te rog, daca mai ai cum, incearca tot acolo sau alt castel, sa te bagi in forta, sa lasi sa sune alarma si sa vina aia - sunt curios daca ii poti omora pana sa-i omori pe restul inamicilor sau face la fel.
Also, nu am zis ca AI e sub orice critica - am zis ca e la fel de imbecil ca dincolo - din ce se vede in partile de stealth.
Si aici - cum am vazut ca e si acolo - in combat au ceva tactici - te inconjoara, se distanteaza de tine, altii fug la alarma samd. Sigur se poate muuult mai bine, dar am vazut si mult mai rau.
Also, eu nu joc pe cel mai mare nivel de dificultate de fel, deci nu am idee cum este acolo AI-ul.
Imi pare rau, am sters jocul. Si apropo, alarma nu era sunata. Asa apare cand ataci in castel si sunt cel putin doi care te-au vazut. Cand ii omori dispare semnul exclamarii. Trebuia sa filmez tot video-ul si sa-l pun. Sunt 2 tipuri de gardieni, grasii de au bata si astia de au si pusca. Dupa ce l-am omorat pe cel din video, cautam samuraii, eram la 3/5, am gasit unul si a mai venit un gardian care efectiv nu cadea, desi dadeam in el de peste 5 minute, ulterior am decis sa sterg jocul ca pierd timpul aiurea....
Pai da, s-a intamplat exact ce ti-am zis dincolo ca se va intampla ;)
Ai trecut de la un joc mai simplu, mai visceral, la un RPG bazat pe stats, la ceva mai arcade comparativ - exact ce ziceam ca o sa fie ca trecerea de la 60fps la 30fps - e super sesizabila si nu te mai pot bucura de acel lucru.
Daca nu jucai Yotei si te loveai de chestia asta, nu te deranja atat de mult - cel mai probabil ai avut situatii mult mai deranjante pe parcursul jocului (ai ajuns totusi la level 62 sau cat esti in mai mult de 5-10h de joaca).
Eu am mai incercat aseara la un alt castel, de data asta pe "main map" si la fel - daca suna alarma, vin aia si-i poti omora, adica le scade viata.
Faza e ca daca nu suna alarma si nu te vede nimeni care sa dea alarma, atunci gardienii nu vin si poti curata orice castel fara nicio problema.
E doar o chestie de abordare - primul lucru este sa vezi unde sunt inamicii si unde sunt alarmele. Apoi opresti alarmele si incepi sa-i iei stealth - eu, cel putin, asa joc.
Revin cu un update aici care mi-a luat ore bune aseara si cred ca am elucidat misterul. Jocul este construit in jurul lui Naoe. Cu ea nu poti face si nu poti juca la fel cum o faci cu Yasuke. Poti face un castel stealth cu Naoe insa cu Yasuke cu greu vad asta, fara putina atentie se poate da alarma si devii "wanted". Pana sa se dea alarma, din momentul in care esti vazut apare semnul exclamarii, reusesti sa "rezolvi" pe cei care te-au vazut acesta dispare. Am lasat deliberat sa devin "wanted" care de fapt se asemenea cu stelutele din GTA, sa zicem 3. Cat mai multe stelute in GTA, parca 6 erau maxim, veneau tot felul de "intariri", pana la armata si mult doritul "tanc". In AC Shadows aceste "intariri" menite sa te calmeze sunt sub forma gardienilor, 2 la numar care vin direct pe tine, daca esti intr-un castel acestia vin foarte des dar nu mai mult de 2 in acelasi timp. Teoretic ar trebui sa te puna cu botul pe labe daca nu o iei la fuga. Daca reusesti sa omori cateva serii de gardieni, eventual tot apar pana cand unul dintre ei cel cu pusca, ce are si moneda devine invincibil, cel gras ramane la fel de "prost" il poti chiar asasina.
Tot ce am scris mai sus e valabil numai cu Yasuke pentru la Naoe efectiv nu poti face scandal de mari proportii fara sa te omoare, n-ai forta necesara. Probabil ca d-asta jocul,gandirea AI-ului este diferita si cumva mai "silly", datorita lui Yasuke fiind mult prea OP (overpowered). Ai perk-uri la el in care isi reincarca viata doar daca dai skill pe enemy (R2). Acum fata de GTA-urile moderne in AC Shadows poti lua misiuni cand esti "wanted", evident nu-i o idee buna sa faci asta, pentru ca vin pe tine si in noul expansion trap-urile cu poison si trap-urile in general iti pun capac.
Atasate sunt pozele unde se vad clar diferentele intre cei doi pe arma principala - katana cat si ce build-uri diferite au, amandoi avand acelasi level. Yasuke fiind cu cel putin 70% peste Naoe la toate categoriile (la health bar e de-a dreptul ridicol).
Acestea fiind spuse consider ca ar trebui sa-mi retrag jignirile aduse la adresa acestui titlu pentru ca nu este un joc mediocru, are destule momente bune, chiar ofera distractie daca se inteleg limitarile.
Ok, dar nu cred ca era necesar să-ți ceri scuze pentru “ofensa” adusa jocului fiindcă tu ai încercat sa joci normal, ca un casual player ma gândesc.
Ai putea sa încerci sa refaci filmulețul acum sa vedem diferența de combat? Chiar sunt foarte curios sa vad din câte lovituri cade lat
Sent from my iPhone using Tapatalk
Gardienul cu pusca "cade" repede insa pe masura ce tu rezisti si nu mori devine si el "ultra" rezistent. La un moment dat il lasi in pace, ca efectiv e imun la atacurile tale. Doar la cel cu pusca la amicul lui "pufos" nu e cazul, il faci praf de fiecare data.
Am terminat si eu acest DLC si, sincer, da, au dreptate cei care zic ca Ubisoft a ales sa taie deznodamantul povestii principale doar ca sa-l vanda separat, ceea ce mi se pare destul de nasol.
Povestea jocului de baza functioneaza si se poate juca cap-coada, dar fara Claws of Awaji lipsesc raspunsuri importante si un closure real pentru personaje.
Se simte ca lipseste tocmai partea aia de final clar, acel moment in care totul se leaga si chiar intelegi ce s-a intamplat de fapt.
Adica inteleg sa lasi loc de DLC-uri, dar aici aproape tot ce-mi doream sa vad ca se incheie se intampla doar pe Awaji. Fara acest expansion, partea cu Naoe si Yasuke nu prea are un deznodamant satisfacator, iar intrebarile importante se rezolva abia aici, pe bani in plus, daca nu ai avut precomanda.
E clar ca povestea de baza functioneaza si asa, dar pur si simplu se simte incompleta daca nu joci si add-on-ul asta. Nu stiu daca Ubisoft a taiat la rece contentul asta ca sa-l vanda separat sau asa au gandit povestea de la inceput, dar e cam pacat ca trebuie sa platesti extra ca sa ai parte de adevaratul final.
Despre DLC overall am postat anterior - aduce destul de multe chestii interesante si merita jucat, mai ales daca ti-a placut jocul de baza.
Am terminat si eu aseara Claws of Awaji. Un singur boss mi-a placut si anume cel gras cu bata de este inconjurat de samurai. M-am reintors la Ghost of Yotei si acum il apreciez la adevarata lui valoare :p
Bine de stiut daca vrei povestea completa trebuie cumparata varianta Assassin's Creed Shadows Premium Edition 110 euro pe steam, exagerat de scump. Poate il iau si eu cand o ajunge 30 de euro pana atunci prioritatea e Ghost of Yotei.
M-am batut direct cu el, avea vreo 4-5 generali. Chiar mi-a placut. Era unul dintre ei care avea "health regen" cand te lovea. M-am dus cu Yasuke peste ei si i-am facut praf.
---------- Post added 11-10-2025 at 15:45 ----------
Nu merita banii astia. Gasesti pe OLX, cum am gasit si eu Day one edition si am avut acces la DLC gratuit. Nu dadeam nici 50 de lei pe expansion-ul asta. Mai ales ca nu ma consider fan AC. N-a fost rau jocul dar nu-i memorabil. Da cu el de pamant Ghost of Yotei (Razvan iti vei da seama cand vei juca Yotei. Filmele de pe Youtube nu inlocuiesc experienta).
Foarte tare cum inca imbunatatesc partea de parkour si tot aduc content free:
https://youtu.be/hvNSFE5msbE
Also, jocul ajunge si pe Switch 2 pe 2 Decembrie:
https://youtu.be/OzyD_EFZzgc
Am inceput si eu pe PS5 jocu aseara, nu am terminat nici un AC pana in momentul de fata dar shadows m a tinut 7 ore legat de consola si abea astept sa plec de la birou sa continui :))