Carcasele din metal si carton cum zici tu erau foarte deosebite. Ofereau un plus de personalitate si emotie jocurilor precum un disc de vinil. Foarte buna ideea ta ;)
Carcasele din metal si carton cum zici tu erau foarte deosebite. Ofereau un plus de personalitate si emotie jocurilor precum un disc de vinil. Foarte buna ideea ta ;)
Eu va spun sincer ca atunci cand nu vor mai exista jocuri(fizice) si vor fi digitale companiile vor da faliment pentru ca majoritatea oamenilor vor incepe sa pirateze ,pentru ca sa fiu sincer pe mine nu ma incanta un joc digital ,la fel de bine pot sa-l iau si dupa un torrent si e tot digital si pun pariu ca majoritatea sunteti de aceeasi parere.
nu vor da faliment da oricum o sa le scada vanzarile destul de mult :p. Si ca venii vorba de jocuri in format digital: ce ma enerveaza ca aproape tot timpul au acelasi pret ca si jocul retail desi nu ofera disk, carcasa, manual si alte chestii. Nici mie nu prea imi plac jocurile in format digital...
si btw unele jocuri chiar au nevoie de manual. de exemplu RPG-urile. Ati vazut la oblivion ce mare e manualu? si credeti-ma, l-am rasfoit de foarte multe ori ca sa vad la ce e bun skill-ul x, cum pot efectua miscarea y si multe altele.
Dar cine a spus ca se scot manualele? Or sa fie digitale in game... macar sa fie color si mult mai detaliate :) .
Eu as fi mult mai curios cati copaci sunt taiati pentru cutii de carton pt TV-uri sau alt eproduse mari. Sau cati copaci sunt taiati pt pliante publicitare pe care nu le citeste nimeni. Sau pt ziare care sunt citite odata si apoi aruncate la gunoi.
Si asta probabil e varful icebergului, trebuie sa fii ipocrit sa spui ca daca scoti un manual dintr-un joc salvezi planeta.
Sa nu fiu inteles gresit, eu chiar sunt de partea ecologistilor, dar majoritatea isi indreapta atentia in directii gresite. Ar trebui incurajata reciclarea. De exemplu (legat de hartie) - eu lunar strang o cantitate uriasa de hartie din ambalaje, ziare, etc. Si ma doare inima sa o arunc. Pana in urma cu vreo doia ani era un mic centru de reciclare aproape de mine si o duceam acolo si o aruncam in tomberonul pt hartie. Dar a disparut, nu mai exista NICAIERI in oras.
O alta chestie tare : am lucrat intr-o fabrica si trebuia sa aruncam separat hartia, pet-urile, etc. Si se strangeau in containere mari. Iar apoi veneau gunoierii si le aruncau TOATE in masina de gunoi si le duceau la gunoi.
Nu cred ca realizezi ce zici. Hai sa facem TOTUL digital. Cum poti compara un manual tiparit cu unul digital ? Aici e vorba de continut fizic, de o chestie palpabila. E vorba de placerea de a rasfoi un manual sau un artbook, de mirosul ala proaspat tiparit si de multe alte chestii pe care continutul digital nu ti-l va putea oferi niciodata.
La PS2 e ok manualul, acum m-am uitat. Sunt curios cum e cea de PSP. Te asteptam cu poza.
Eu cred ca EA a renuntat si la servere odata cu manuale, cel putin la Fifa 11.
atunci asta inseamna ca ar treb sa faca numai steel case package, altfel este ipocrizie pentru ca folosesc hartie in copertiile jocuriilor ;)
tot nu imi convine daca o sa avem in continuare da in format digital :p. De multe ori cand aveam o problema la joc stateam cu manualu de la joc in mana in timp ce ma jucam. Nici nu trebuia sa pun pe pauza sau altceva. cu o mana pe maneta si cu una pe manual. easy as that.
Daca am avea doar manuale digitale atunci nici nu m-as obosi sa il "rasfoiesc". As afla toate chestiile necesare the hard way :))
Gasit! Doamne, cat iubeam manualele astea (si ce le mai citeam pe buda 8->) =))
Astăzi am desigilat jocul Spore - versiunea de PC (2008)(probabil mulţi aţi auzit de el - făcut de cei de la EA), şi am rămas surprins c�nd am văzut că manualul acestui joc are 68 pagini.
P�nă acum nu am văzut vreun joc, care să aibă un manual mai mare de 20-25 pag.
imi pare rau dar eu nu sunt de acord cu eliminarea manualului...
manualul este exact completarea unui joc...fara manual it just wont be the same..
cred ca asta este unul din pasii catre digitalizarea completa...nu o sa ma mire daca urmat gen de console or sa fie ca pspgo.. soulless
oricum treaba cu save the planet e un mare bullcrap..they don't give a piss about the planet atat cat intra monetul...astia nu vor decat sa ne reeduce si sa ne preg pt ce urmeaza in industrie
Normal.
Si apropo de digitalizare. Cea mai tare editie de Killzone 3 are :
-jocul in editie Collector's (cu steelbook)
-artbook (superb)
-figurina de plastic
-replica de cascheta (cam plasticoasa, dar foarte mare si frumoasa)
si....
....
-voucher care te lasa sa descarci soundtrack-ul 8-}
Adica bagi figurina, cascheta, cutie metalica, artbook, dar in loc sa pui un CD audio frumos cu soundtrack tu pui voucher ? Pai tocmai asta e ideea unui soundtrack : sa-l poti asculta pe o "scula" cu CD. Poate vreau sa-l ascult in masina la CD Player. Sau poate am un CD Player profi si niste boxe serioase. Sau poate vreau sa-l ascult pe strada sau in excursie la CD Player-ul portabil.
Si tu-mi dai un...voucher. Sa-l descarc pe PS3. Pai la PS3 ma JOC, nu ascult muzica, ascult muzica in timp ce joc, dinamic. Pffff.
La fel e si cu manualul, cum e sa citesti manualul in joc. E MANUAL, vreau sa-l pot rasfoi, vreau sa-l pot citi "pe buda" (vorba unui user de aici), vreau sa-l pot citi in timp ce se instaleaza jocul...
Or sa scada vanzarile dar nu cu un procent semnificativ pe tema asta. La urma urmei te multumesti cu jocul. E un siretlic. Se stie sigur 100% ca se va intampla aceasta digitalizare foarte curand ?
Nu va fi curand, si nici brusca.Asa cum incet incet, lumea s-a obisnuit cu metoda DLC, asa o sa functioneze si aici...Foarte mult timp o sa scoata ambele variante concomitent, si discul fizic, si digital, iar cand tehnologia le va permite( net de mare viteza pe o mare suprafata a planetei), vor face (din nou gradual) pasul spre digitalizare...Gamerul nici nu va simti, o va lua ca ceva normal....