depinde. de ex, cind explici ceva, cu cat bagi mai multe numere, cu atit ceea ce explici va fi mai greu de inteles. practic, nivelul de readability sa zicem al unui text este invers proportional cu cantitatea de numere din el. pe ecran cind te joci se mai intimpla ceva. lasand la o parte faptul ca nu stii pe loc cine ce face (si nici nu cred ca ai un log al luptei ca sa verifici dupa), izvorul mare de numere de pe ecran nu iti zice mai nimic, daca nu ti se spune numarul total de puncte. (sa nu se inteleaga ca vb de FF XIII ca habar nu am cum e, eu ma refer la sistem aici, dpdv teoretic)
din punctul meu de vedere, daca bagi puncte pe ecran, atunci trebuie sa ii dai jucatorului sansa sa inteleaga ce se intampla cu ele. de ex, eu stiu ca monstrul Z are 100.000 de puncte. ii aplic nu stiu ce lovitura care face 10.000 damage, aha, deci 10%. daca imi dau buff-ul Y si ii aplic lovitura de dinainte, fac 13.000 damage, ok, deci 4 lovituri cu buff, si ii iau aprox 40% din viata. asemenea tip de calcul rapid pe care il faci in cap te ajuta sa iti stabilesti tactica in functie de monstruletzul in cauza. daca tu insa nici nu stii cit are monstrul, nici nu iti dai seama cat damage faci cu actiunea X sau bufful Y, totul devine extrem de confuz si se interpune un oarecare noroc in sensul ca joci dupa ureche, poate iti iese, poate nu (si nu ma luati cu sistemul cu zaruri ca nu la asta ma refer). e cam aiurea...o asemenea tactica. ma rog, cu greu as numi-o tactica, nu ca sunt eu mare fan al jocului calculat, ca nu sunt, dar am pretentia sa inteleg cit de cit ce se intimpla pe ecran. cel putin asa, am macar iluzia ca imi controlez personajele si, implicit, actiunile lor.
again, sa nu se inteleaga ca vorbesc de FF XIII. aberez teorii de dragul de a abera ca sa treaca timpul mai repede (ca si asa am inteles ca intarzie putin la gameshop).