Eu nu m-as grabi prea tare cu ps5 , mie mi se pare ok si ps4 , as vrea ca ps5/ sau xboxul viitor sa fie ceva cu adevarat revolutionar (ca de exemplu 4k) .. asa ca sa astepte cat mai mult posibil si sa-l scoata cum trebuie pe piata.
Eu nu m-as grabi prea tare cu ps5 , mie mi se pare ok si ps4 , as vrea ca ps5/ sau xboxul viitor sa fie ceva cu adevarat revolutionar (ca de exemplu 4k) .. asa ca sa astepte cat mai mult posibil si sa-l scoata cum trebuie pe piata.
Atunci mai ai de asteptat. Deocamdata nu avem single GPU pe PC capabil de 4k @ 60 FPS. Iar configuratia multi-GPU capabila de asta costa 1500 de euro. Pana o sa avem un singur cip capabil de asta vor mai trece 2 ani pe PC. Pana cipul asta va fi mic si rece si ieftin mai trec 12... Poate la Playstation 6 o sa avem 4k@60fps. Speram ca Playstation 5 sa fie capabila de 1080p@60fps, pentru ca actuala generatie nu este.
Presupunand ca in 2 - 3 ani apare PS5, care producator de jocuri isi mai bate atunci capul sa faca jocuri pentru PS4? Asta ar insemna ca noi, posesorii de PS4, sa ramanem cu ce a aparut pana acum si cu ce mai e in lucru si apare in 2 - 3 ani.
Tinand cont ca jocurile in format fizic de PS3, nu pot fi rulate pe PS4, si in aceeasi nota, daca si cele de PS4 nu vor putea fi rulate pe PS5, eu unul o sa ma las de meseria de gamer pe consola si trec pe PC. Consolele vor deveni un nonsens, mereu in urma tehnologiilor noi si doar bazandu-se pe exclusivitati de jocuri, care sa le faca vandabile cat de cat.
In felul asta, pana la urma o sa avem mai multe cosole prin casa, decat jocuri.
Vă agitați degeaba, următoarea generație nu apare mai devreme de 2020. Btw, eu sunt mulțumit de generația asta dar intr-adevar nu e o "revoluție" cum a fost trecerea de la PS2 la PS3. Cred ca ar trebui să schimbăm numele topicului. Unii văd că au confundat forumul. Dezbatere plăcută în continuare!
In primul rand consolele au fost mereu in urma tehnologiilor la primul an de la lansare, o consola prin definitie are un HW care nu evolueaza si prin urmare nu are cum sa fie altcumva decat permanent in urma tehnologiei.Consolele vor deveni un nonsens, mereu in urma tehnologiilor noi si doar bazandu-se pe exclusivitati de jocuri, care sa le faca vandabile cat de cat.
Problema este ca actuala generatie a fost in urma tehnologiei cu un an inainte de lansare cand au iesit primele zvonuri despre configuratia lor hardware, iar la lansare erau deja depasite.
Cum a spus colegul de mai sus, suntem deja in punctul asta. Cate IP-uri noi si cate remasterizari. Am inteles povestea cu unii nu au avut PS3 si sunt bucurosi sa le joace pe PS4 dar... la lansarea PS3 si dupa am avut IP-uri noi nu remasterizari [care au aparut la sfarsitul duratei de viata a consolei]. Acum apar la inceput...
In afara de o mana de jocuri gen Shadow Fall, Infamous, The Order: 1886, Bloodborne si Driveclub plus o tarla de remasterizari care iasa pe banda rulanta, ca atata avem dupa 2 ani de la lansare, ce face atractiv un Playstation 4?
In 2005/2006 hardware-ul era scump, un PC echivalent cu un Xbox 360 costa sensibil mai mult, placile grafice erau foarte scumpe iar X360 si PS3 aveau un hardware peste orice PC al vremii la lansare. Acum... hardware-ul e ieftin, o placa grafica de 4 milioane e la acelasi nivel cu PS4... cine nu este fan al celor 5 jocuri enumerate mai sus, de 1700 ron pretul consolei isi upgradeaza PC-ul de rupe nemaiavand niciun fel de motiv sa cumpere o consola next-gen dinasta cum ii spune.
Pe vremea lui PS2 si PS3 lumea a gasit argumente solide sa cumpere o consola. Acum insa nu mai prea gaseste niciunul. Si eu zic ca asta e o problema si va fi o problema in timp.
Ma doare-n cot de PS5. Pe mine ma intereseaza cine a castigat concursul generat de eNHajeL.
Cine are timp liber si vai de capul lui ca-i somer, poate imi raspunde.
EDIT: Alooo, nurv, ce dreac domne, asa cum insinueaza cineva mai sus esti deplasat ca vorbesti de console...pe sait de console.
Confuzi saitul!
Ai gresit threadu, cauta-i pe la threadul cu gramatica, acolo sunt aia care n-au altceva de facut si sapa prin tot forumul cautand greseli gramaticale. Asta in loc sa invete pentru BAC. Sau au luat bacul si acuma sunt bucurosi si fac exces de zel. O persoana ocupata intra sa scrie si sa citeasca sau sa dezbata un subiect de interes apoi isi vede de treaba, n-are timp sa vaneze vi-am in loc de v-am pe tot forumul, trust me.
Oameni buni, asta nu e topic de PC vs console, va rog frumos sa lasati discutiile astea. Daca veti continua asa voi inchide topicul.
Cu siguranță au început proiectarea la ps5, eu aștept în continuare însă jocuri care să fie cu adevărat un pas înainte față de ps3. În ca nu am văzut nici o revoluție la ps4.
PS4 e un mare c.c.t, am mai spus ca trebuia sa-l fi numit PS3 V2.0
In doi ani am jucat vreo 3 jocuri la care am zis, hmm greatness awaits indeed...... si de atunci tot am asteptat acel greatness.
Cel mai mult mi-as dorii sa fie pe piata zeci de competitori sa concureze si sa incerce sa se intreaca unu pe altu cu console de gaming si jocuri care mai de care.
Doar atunci probabil astia si-ar da silinta sa ofere servicii online ok, jocuri superb lucrate, finisate si terminate fara acele update-uri la lansare si altele dupa cateva saptamani.
CSi pana la urma ce avem azi? Sony si Microsoft care probabil se mai intalnesc, dau un party bun si mai rad de noi astia ce le consumam produsele si servicile.
BTW, Nintendo scoate ceva consola pe piata in viitorul apropiat?
Bine ca nu-s asa mare gamer ca m-as infuria poate mai tare, sau poate daca as fi un gamer mare nu m-as infuria si as inghitii toate jocurile fara critica?
Nu as merge pana acolo incat sa spun ca PS4 e un c.c.t. Ca nu e ce sperau gamerii e alta treaba. Nu e ce spera nimeni. Chiar credeti ca daca era cu 100 de dolari mai scumpa si cu un cip grafic dublu ca performanta nu se vindea? Poate in timp se vindea mai bine. Ce, PS3 nu s-a vandut? Poate ca in primele luni nu erau vanzarile asa mari dar in timp, cand lumea vedea ca ruleaza 1080p@60fps ORICE JOC, eu cred ca sareau pe ea fara discutie.
Asa s-a vandut bine in primele luni si in timp lumea vede ca de fapt nu poate 1080p@60 fps, ca jocurile vor incepe sa sacadeze daca vor sa mentina 1080p [ca e rusine in 2015 sa nu fi capabil de FullHD], ca nu sunt IP-uri noi numai remasterizari... si nu vor mai fi atat de atrasi sa o cumpere.
Am vazut PS4, am testat PS4, am jucat pe PS4, dar nu detin un PS4. PS3 m-a facut sa il cumpar si sa ma joc pe el niste ani. PS4 nu ma face sa vreau asta. De ce?
De asta ma gandesc la PS5, vor invata ceva din failul asta, vor schimba ceva, si daca vor schimba, ce vor schimba? Ce ne-am dori noi sa schimbe? Asta era ideea thread-ului.
Cand ma uit la cei care posteaza pe topicul asta, observ ca toti sunt cei care au ales sa foloseasca PC-uri pentru gaming. Nu blamez solutia voastra, dar singurul argument folosit e cel al graficii si al elementului wow. Eu m-am jucat destule exclusive pe PS4 de la aparitie pana acum, exclusive care consider ca vand un sistem mult mai bine decat 1080p 60fps bla bla. Abia astept sa vad cum rulati voi Uncharted 4, The Last of Us 2, The Last Guardian si multe alte exclusive ale sistemului Sony pe PC-urile voastre.
Nu inteleg, va intereseaza jocurile sau specificatiile tehnice ale consolei de pe care va jucati? Nu va inteleg comentariile cand tot ce faceti e sa invinuiti consola pentru ca nu s-a ridicat la anumite standarde, dar fara sa vedeti ca dintre toate platformele disponibile pentru gaming, inclusiv platformele mobile, doar pe console ai o gama variata de titluri multiplatform plus exclusive ce nu trebuiesc ratate. Asta in timp ce pe PC sau Android/iOS nu ai asemenea titluri.
Cu ce pot spune ca sunt de acord e situatia prezentata de Srachi vizavi de lipsa concurentei in razboiul consolelor. Nintendo e mort, iar Sony si Microsoft sunt singurii ramasi in joc, astfel incat competitia e mult mai scazuta si poate asta sa fie motivul pentru care bump-ul generatiei actuale nu a fost la fel de puternic precum cel al generatiei anterioare.
Ma rog, in timp ce voi faceti consolele actuale si pe cele viitoare (desi nu stiti nimic despre ele) cu ou si cu otet, altii abia avem timp sa jucam multitudinea de jocuri disponibile pe PS4&Co.
Nu stiu daca cei de la Sony vad in astea 25 de milioane de Ps4 vandute ,un fail.Lumea inca nu este pregatita pt 4k,dar este pt 1080/60fps.Intr-adevar pentru un hardcore gamer Ps4 este depasit,dar pt un casual gamer este ceea ce trebuie.
cum sare lumea direct la 4k ) dar 1440p nu va mai place? o rezolutie de 2560x1440 e gigantica si se pot scoate rezultate bune de gaming pe rezolutia asta.
PS. ca am tot citit in topicul asta.. " nu e diferenta mare intre 720p si 1080p" serios?? am avut xbox one si ps4 unul langa celalat pe acelasi timp de tv si se vedea diferenta. se vede ca nu mai jucati nimic pe pc, si probabil a-ti uitat ca atunci cand schimbai rezolutia castigai cateva fps-uri si totul se vedea altfel, cu toate astea xbox one nu are nici un avantaj in fata la ps4 chiar daca foloseste o rezolutie inferioara la jocuri!
Hansel, rezolutii gen 2560x1440 gasesti pe PC-uri sau pe cine stie ce device-uri bizare. Consolele sunt pt. consumers... iar acestia prefera TV-urile. Iar pe TV nu intereseaza pe nimeni de rezolutii custom... A fost 720p, acum avem 1080p, 4K a inceput sa se vanda din ce in ce mai bine (si la preturi chiar decente), 8K e pe vine... Nu stiu de ce s-ar mai agita cineva cu jumatati de masura, gen 1440p.
Anyway, legat de specs... poate sa scoata Sony si o super racheta, sa coste 2-3000$... daca nu vine cu soft (jocuri) pe masura, e fix degeaba. A se vedea cum au omorat PSV-ul, desi era o platforma care promitea enorm si avea specificatii super (la vremea ei). Uitati-va ce upgrade-uri au avut ultimele variante... gen "hai sa renuntam la OLED punem LCD"... "hai sa scoatem si alte culori"... Parca ar fi Nintendo, dar fara jocuri.
Singurul argument e cel al graficii si al elementului wow? Este MULT mai mult de atat. E vorba de o diferenta REALA de performanta (30 si 60 de FPS, nu cum sar fanii XBOX ca lor le merge un joc nu cu 28FPS ca pe PS4, ci cu 30), mult mai putini bani cheltuiti pe termen lung (reduceri uriase la jocuri, hardware din cale afara de ieftin), posibilitatea de a face upgrade cand iti doresti tu si asa mai departe. Si PC-ul are exclusivitatile lui : League Of Legends, Dota, ARMA, Company Of Heroes etc. Pe PC ai emulatoare cam pentru orice consola iesita vreodata si poti juca la setari grafice mult mai mari decat pe consola respectiva. Ai o tona de functionalitate in plus, iar daca vrei o experienta console-like, nimic mai simplu. Pur si simplu, introduci controller-ul in PC, instalezi un software si in 2 minute, merge. Fun fact, cand am folosit un Dualshock 4 ca sa joc Arkham Knight pe PC, am avut in meniul programului acela cam de vreo 100 de ori mai multe optiuni pentru setari de butoane decat am avut pe PlayStation 4. Ca sa vezi. Daca vreau sa conectez PC-ul la un TV, nu am nevoie decat un cablu HDMI. Am Big Picture Mode pe Steam, unde am o interfata ca pe console, si pot juca cu orice KB/M sau controller care au aparut vreodata. Pot continua, daca inca consideri ca singurul argument e cel al graficii.
Iar asta cu "va intereseaza specificatiile tehnice sau jocurile", adevarul e ca ajungi inevitabil sa iti formezi anumite standarde. Ce face un PS4 face o placa video de 400 de lei, cum spunea cineva tot pe thread-ul asta. Eu unul nu am niciun regret in ceea ce priveste faptul ca mi-am vandut consola, am de unde sa fac rost temporar de un PS4 ca sa joc alea 3-4 titluri. Ideea e simpla : daca tona de argumente pentru care am ales PC-ul nu valoreaza nimic in fata lui Uncharted 4... M-as considera din cale afara de ignorant. Pentru patru-cinci titluri, nu sunt dispus sa ma las prins intr-un ecosistem care imi ia bani si cand respir si imi ofera in schimb jocuri indie pe PS+. Prefer alea cateva zeci de ore de research care sa ma ajute sa pun cap la cap un PC si sa am o experienta net superioara din toate punctele de vedere.
Si inca ceva... Dupa cum spuneam, cand aud : "Pai eu vreau doar ceva care sa pot baga in priza si sa mearga", "E prea mare nebunie sa stau, sa imi conectez controller-ul la PC, sa downloadez software", "Eu nu vreau sa pierd timp invatand sa construiesc un PC", mi se pare indiferenta in forma ei cea mai pura - raportat la cate miliarde de video-uri si site-uri exista pe tema asta, raportat la cat de ieftin e hardware-ul, raportat la functionalitatea pe care o ai in plus si raportat la cat de inferioare sunt consolele actuale. Chiar si daca nu ai The Last Of Us.
Eh cui nui convine..poate folosi intotdeauna PC-ul.. Iti ofera orie vrei cat timp bagi bani in el mereu sa joci portari de pe console .
@Srachi concurenta pe viata consolelor are si puncte negative. Ar lupta fiecare pentru exclusivitati. Si asa pierd niste jocuri ca sunt doar pentru xbox one sau nintendo nu as vrea sa mai pierd altele ca sunt pe nu stiu ce console.
Se simte diferenta intre PS3 si PS4 doar ca lumea nu vede ca vor mai mult. Era o vreme cand se juca pentru joc si nu pentru o rezolutie. Oare toti vad diferenta de rezolutie sau stiu ca au citit pe foaie.
@Razzosinni. Ai dreptate in ceva. Ce face un PC de 5000 de euro face si o consola de 400 euro.. Asta cand ne referim la jocuri... Ca daca pui problema ca pe pc faci si altceva...atunci poti renunta si la telefon ca pe pc poti vorbi la fel.
Si din cate stiu eu CS GO nu e exclusivitate PC
Eu pana la finalul "carierei" xbox 360 eram fan PC , insa cum m-am apucat de 360 (net inferior pc-ului din 2011-2012) mi-a cam placut simplitatea.. da , o consola este mai comoda (iar comoditatea si confortul se platesc in plus)
Bookmarks