Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 9 of 9

Thread: Jocurile Olimpice de vară din 2020 - Tokyo 2020

  1. #1 SP
    Manager paul's Avatar

    Jocurile Olimpice de vară din 2020 - Tokyo 2020

    A XXXII-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară - 23 iulie-8 august 2021, Tokyo.

    Romania are 101 participanti la 17 sporturi.

    Website oficial: https://olympics.com/tokyo-2020/en/

    Facebook: https://www.facebook.com/tokyo2020/
    Twitter: https://twitter.com/Tokyo2020
    Instagram: https://www.instagram.com/tokyo2020/
    YouTube: https://www.youtube.com/tokyo2020

    Opening Ceremony | Tokyo 2020 Olympics | Eurosport:
    Attached Images Attached Images tokyo_2020_logos.jpg

  2. #2 SP
    Manager paul's Avatar
    Opening Ceremony | Highlights | Tokyo 2020 Olympics | Eurosport:


    The Parade of Nations has been accompanied by orchestral renditions of music from video games developed in Japan.

    According to Nikkan Sports, the full list of tracks featured during the ceremony is:

    Dragon Quest – Introduction: Roto Theme
    Final Fantasy – Victory Fanfare
    Tales of Series – Sley’s Theme
    Monster Hunter – Proof of Hero
    Kingdom Hearts – Olympus Coliseum
    Chrono Trigger – Frog Theme
    Ace Combat – First Flight
    Tales of Series – Royal Capital
    Monster Hunter – Wind of Departure
    Chrono Trigger – Robo’s Theme
    Sonic the Hedgehog – Star Light Zone
    Winning Eleven (PES) – eFootball Walk-On Theme
    Final Fantasy – Main Theme
    Phantasy Star Universe – Guardians
    Kingdom Hearts – Hero’s Fanfare
    Gradius (Nemesis) – 01 Act 1-1
    NierR – Initiator
    Saga Series – Makai Ginyu Poetry Saga Series Medley 2016
    SoulCalibur – The Brave New Stage of History
    Tokyo Olympics opens with video game music | VGC

  3. #3 SP
    Manager paul's Avatar

    Quote Originally Posted by Eurosport
    Ana Maria Popescu a adus prima medalie delegației României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Spadasina de 35 de ani a fost învinsă în finală de Sun Yiwen (29 de ani), cu scorul de 10-11.

    După timpul regulamentar, scorul a fost egal, însă chinezoaica a reușit să se impună în prelungiri, acolo unde are câștig de cauză sportiva care ia primul punct. Confruntarea a fost una extrem de tacticizată, în care cele două combatante și-au arătat talentul defensiv și au încercat să împungă decisiv, atunci când se ivea o portiță.
    Ana Maria Popescu, medalie de argint în proba de spadă. A pierdut finala la diferență de o tușă - Eurosport
    Video: Jocurile Olimpice: Ana Maria Popescu a obținut medalia de argint în finala de spadă - Scrimă video - Eurosport.
    Declaratie:
    Quote Originally Posted by Eurosport
    "Am 37 de ani, mă dor toate, credeți-mă pe cuvânt. E cea mai muncită și cea mai chinuită medalie din toată cariera mea. Așa că nu-mi pasă de aurul care este la gâtul lui Sun acum. Îmi pasă de bucățica asta de metal pe care mi-am dorit-o pentru mine. Și o am! Dacă la Beijing n-am avut maturitatea necesară să mă bucur de acea medalie, acum sunt foarte muțumită de ce am reușit să fac și e maxim din ce puteam să fac la ce pregătire am avut, la ce chin și la cât contează sportul în România, trebuie s-o spunem și pe asta. A fost minunat ce am reușit să fac astăzi!", a spus Ana Maria Popescu.
    Ana Maria Popescu, mesaj emoționant după argintul de la Tokyo! Cum a descris România în 3 cuvinte - Eurosport
    Dupa 1 zi: Romania: 0 - 1 - 0
    Video 1-a zi:
    ÎN PRIMA ZI DE CONCURS DE LA JOCURILE OLIMPICE S-AU ACORDAT 11 MEDALII DE AUR, CHINA AFLÂNDU-SE PE PRIMUL LOC ÎN CLASAMENTUL PE MEDALII DE LA TOKYO ÎN ACEST MOMENT. ROMÂNIA A CUCERIT ASTĂZI PRIMA MEDALIE DE LA ACEASTĂ EDIȚIE A JOCURILOR OLIMPICE, PRIN ANA MARIA POPESCU, CARE A OBȚINUT ARGINTUL ÎN FINALA PROBEI DE SPADĂ. CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE ALE ZILEI SUNT AICI!
    Tokyo 2020: Rezumatul primei zile de competiții de la Jocurile Olimpice - Jocurile Olimpice video - Eurosport
    Attached Images Attached Images ana_maria_popescu_argint_tokyo_2020.jpg

  4. #4 SP
    Manager paul's Avatar
    Dupa a 2-a zi, la fel: Romania: 0 - 1 - 0
    Video a 2-a zi:
    ÎNTR-A DOUA ZI DE CONCURS DE LA JOCURILE OLIMPICE S-AU ACORDAT 18 MEDALII DE AUR, CHINA FIIND ÎN CONTINUARE PE PRIMUL LOC ÎN CLASAMENTUL PE MEDALII DE LA TOKYO. CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE ALE ZILEI SUNT AICI!
    Tokyo 2020: Rezumatul celei de-a doua zile de competiții de la Jocurile Olimpice - Jocurile Olimpice video - Eurosport

  5. #5 SP
    Manager paul's Avatar
    Dupa a 3-a zi, la fel: Romania: 0 - 1 - 0
    Video a 3-a zi:
    A TREIA ZI DE LA JOCURILE OLIMPICE A FOST UNA BUNĂ PENTRU ROMÂNI, CU EXCEPȚIA COMPETIȚIEI DE TENIS DIN CARE AU FOST ELIMINATE TOATE CELE TREI REPREZENTANTE. ÎN SCHIMB, DAVID POPOVICI ȘI ROBERT GLINȚĂ AU OBȚINUT CALIFICAREA ÎN FINALELE PROBELOR DE 200 DE METRI LIBER, RESPECTIV 100 DE METRI SPATE, IAR MARIA CLAUDIA NECHITA A CÂȘTIGAT ÎN PREMIERĂ UN MECI DE BOX LA JO. CELE MAI TARI MOMENTE SUNT AICI!
    Tokyo 2020: Rezumatul zilei 3 de la Jocurile Olimpice - Jocurile Olimpice video - Eurosport

    Video:
    - Jocurile Olimpice: Bodnar și Radiș au luat aurul olimpic la dublu vâsle feminin - Canotaj video - Eurosport
    - Le-a cântat imnul! Bodnar și Radiș, prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo - Canotaj video - Eurosport
    Declaratii:
    "Simt fericire și eliberare, pentru că au fost doi ani în care am muncit enorm de mult și am reușit să aducem acest rezultat mult dorit de noi și de toată lumea. Această medalie este minunată, încă nu realizez ce s-a întâmplat, cred că mai am nevoie de câteva ore ca să îmi dau seama că da, noi am luat medalia de aur și mergem acasă cu ea. Suntem fericite.

    Înainte de cursă, am vorbit una cu cealaltă, adevărul este că am avut emoții, pentru că în subconștient mereu apar gânduri mai negative, chiar dacă nu ar trebui. Am avut tăria să le gestionăm bine, am vorbit cu Ancuța și am spus să dăm până la finiș o lovitură în plus. Mereu împreună, orice s-ar întâmpla. Pentru că asta facem mereu și o facem bine.

    A fost o cursă foarte grea, condițiile au fost destul de dificile, dar am reușit să gestionăm bine toată situația. Pe lângă faptul că am luat medalia de aur, am reușit să batem și recordul olimpic, care este încă un motiv de bucurie pentru noi. Pornim cu încredere de acum încolo, pentru că drumul nostru este abia la început.

    Vom crește mai frumos decât am făcut-o până acum. Suntem puternice, dar vom deveni și mai puternice. Nu putem să spunem decât că avem încredere, că lucrurile vor decurge mult mai bine.

    Cred că mulți români s-au trezit de dimineață, pentru că am primit o grămadă de mesaje și chiar și acum telefonul meu și al Ancuței bubuie de mesaje. Sunt foarte mulți oameni alături de noi și nu putem decât să le mulțumim. Pentru că acest lucru chiar contează, simțim energia pozitivă și primim încredere prin aceste încurajări. Chiar înainte de ora 03:00, mulți s-au trezit, pentru că primeam deja mesaje, deci ei au trăit cu sufletul", a spus Simona Radiș, potrivit Agerpres.
    "Încă nu realizez! Această medalie este minunată!" Reacția Simonei Radiș după ce a cucerit aurul olimpic la Tokyo - Eurosport
    "A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat motivate şi am reuşit să aducem medalia mult visată, mi-am îndeplinit visul olimpic aici. I-am făcut mândri pe toţi cei de acasă şi suntem foarte fericite de acest lucru", a declarat Ancuța Bodnar după cea mai frumoasă cursă din carieră, pentru Agerpres.

    Sportivele din România au câștigat titlul și cu record olimpic, noul reper fiind 6:41.03 "Nu ne-am aşteptat, dar ne doream asta. Ne-a ajutat şi vremea, chiar dacă au fost valuri, am avut vânt ajutător, dar a fost bine", a continuat Ancuța Bodnar.

    Cele două formează o echipă din 2019. "Atunci am intrat în barca de dublu vâsle şi am rămas în aceeaşi formulă. Au fost doi ani de muncă continuă, fără pauză, fără vacanţe. Am muncit mereu pentru acelaşi vis. Chiar dacă Jocurile Olimpice s-au amânat cu un an, noi am continuat să ne pregătim şi să muncim. Ne-am antrenat singure acasă în timpul pandemiei şi parcă eram unite prin acelaşi lucru. Am dat ce am avut mai bun noi azi ca să împlinim munca acestor ani'', a adăugat Ancuţa Bodnar.

    Campioana olimpică a dezvăluit că pe podium a fost încercată de o multitudine de sentimente: ''Pe podium am simţit fericire, mândrie, bucurie, recunoştinţă, mulţumire. I-am făcut mândri pe toţi. Eram atât de fericită, parcă nu îmi venea să cred că am medalia, dar a meritat totul''.
    Ancuța Bodnar: "Au fost doi ani de muncă continuă, fără pauză, fără vacanţe" - Eurosport

    Video: Argint istoric pentru România, într-o cursă incredibilă: Marea Britanie și-a părăsit culoarul și a intrat peste italieni - Canotaj video - Eurosport.
    Declaratii:
    "Această medalie olimpică de argint arată cât de mult am muncit, cât de mult ne-am dorit cu toții s-o obținem. Înseamnă foarte mult, motivație pentru Paris, unde sunt sigur că vom lupta pentru aur.

    Cursa a fost una dificilă, din cauza vântului, a condițiilor meteo, dar pe noi ne-a avantajat vântul pentru că suntem mai ușori. Noi înainte de cursă nu prea vorbim, mai mult ne simțim, și știm când trebuie să atacăm pentru ca să luăm medalie. Mi-am dat seama după 200 de metri din cursă, că noi azi vom lua medalie.

    Pe podium am simțit o bucurie foarte mare. Mă așteptam la medalie, dar cumva parcă nu îți vine să crezi după atâta muncă, efort și dorință, că reușești să obții așa ceva", a declarat Ștefan Berariu, potrivit Agerpres.

    "A fost o cursă grea, pentru că în finală au fost cele mai puternice țări din lume. Noi ne-am făcut cursa noastră, pentru a obține cel mai bun loc și a lua o medalie la Jocurile Olimpice. Sentimentele pe care le trăiești când te vezi cu medalia sunt de nedescris. Simți o bucurie foarte mare, nu poți descrie acele momente de bucurie. Această medalie de argint înseamnă cinci ani de muncă, în care ne-am pregătit pentru aceste Jocuri Olimpice, în care am muncit foarte mult toți patru. S-a văzut meritul muncii noastre la această Olimpiadă. Visul meu s-a îndeplinit, îmi doream o medalie, nu conta ce medalie era, doar să fie medalie.

    Noi am vorbit cum să ne facem cursa încă de acasă, să nu improvizăm, pentru că știam că putem obține o medalie după cum ne-am antrenat acasă. Noi facem mereu aceeași cursă. Luăm startul foarte rapid, ne menținem la 250 m, la jumătatea cursei, la 1.000 m, ne lansăm cu câteva lovituri cam 100 m, iar pe ultimii 250 m dai tot ce ai mai bun, ridici ritmul până te vezi cu medalia la gât.

    După ce n-am prins finala din prima cursă, nu ne-am speriat că nu vom fi în finală. Ne-am mobilizat pentru a câștiga în recalificări, pentru a avea un culoar bun de start în finală, iar în finală ne-am propus să dăm tot ce avem mai bun pentru obținerea celui mai bun loc", a adăugat Mugurel Semciuc, conform aceleiași surse.
    "Mă așteptam la medalie, dar tot nu-mi vine să cred!" Medalia de argint, vis împlinit pentru canotorii români - Eurosport
    Dupa a 4-a zi: Romania: 1 - 2 - 0
    Video a 4-a zi:
    REZUMATUL UNEI ALTE ZILE MEMORABILE DE LA JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO
    Rezumatul unei alte zile memorabile de la Jocurile Olimpice de la Tokyo - Jocurile Olimpice video - Eurosport
    Attached Images Attached Images nicoleta-ancuta_bodnar_si_simona_geanina_radis_aur_tokyo_2020.jpg tiganescu_semciuc_berariu_pascari_argint_tokyo_2020.jpg

  6. #6 SP
    Manager paul's Avatar

    Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au reușit o performanță uriașă în finala de la dublu rame. Românii au terminat pe locul secund și au câștigat medaliile de argint.

    Aflați pe al patrulea culoar în finala A, românii au încheiat cursa în 6:16.58. Au fost depășiți numai de croații Martin Sinkovic și Valent Sinkovic, care au obținut „aurul” (6:15.29). Pe podium au mai urcat reprezentanții Danemarcei, Frederic Vystavel și Joachim Sutton (6:19.88).
    Jocurile Olimpice 2020 | O nouă medalie pentru România! Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, "argint" la dublu rame masculin | Antena Sport
    Video: Jocurile Olimpice, canotaj: Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă câștigă medalia de argint la dublu rame - Canotaj video - Eurosport.
    Declaratii:
    Marius: „Am simţit că e ziua noastră. Am simţit de la primele lovituri, când am împins barca de la ponton, că este ce trebuie. Simţeam că o să fie bine. Eram foarte încrezător.

    Ciprian: „Emoţii mai mari ca la alte curse. Eu unul am avut de la început, dar am încercat să mi le controlez cât mai mult, să le folosesc în cursă, pentru că îţi dă un plus de energie. Şi a meritat, pentru că fiecare cursă am făcut-o aşa cum trebuie”.

    Marius: „A fost ca efectul turmei. Cei de la Danemarca au fost primii, apoi croaţii, iar noi eram ultimii, care trebuia să-i urmăm pe ceilalţi. Şi noi tot ne-am dus după ei. Dar ei au luat-o greşit! (n.r. râd)”.

    Ciprian: „E foarte grea medalia! Cred că are un kilogram aproape! De când am cărat-o de la baza până aici am stat cu capul aşa (n.r. ţine capul aplecat şi râde)!”

    Marius: „De asta ne-am antrenat mult, ca s-o ducem!” (n.r. râde)

    Marius: „Era un vis să fim amândoi pe podium la Jocurile Olimpice. Nu s-a putut îndeplini pentru dânsa, dar mă bucur că am adus o medalie în familie. Fetele au dat tot ce au putut, dar la ele e foarte mare bătălia. De la primul la ultimul loc a fost diferenţă de doar două secunde, foarte puţin”.

    Ciprian „Nu sunt prea puternici (n.r. croaţii careu au luat aur), doar că au declarat că aceasta este ultima competiţie la această probă şi o să concureze de acum în proba de dublu vâsle. Să spunem că astăzi a fost ziua lor, au avut noroc şi au profitat de asta. (…) Am simţit o presiune pe umeri ieri văzându-i pe toţi bucuroşi. Fetele au câştigat, băieţii au luat un argint senzaţional. Parcă mă simţeam obligat să nu las standardul mai jos. Am câştigat semifinala cu cel mai bun timp, care a rămas cel mai bun timp (n.r. după finală).”

    Ciprian: „Dedicăm medalia tuturor românilor. La competiţia asta chiar ne-am simţit foarte susţinuţi. Am primit foarte multe mesaje, chiar dacă orele nu au fost foarte prietenoase. Şi sportivilor din România. Dacă au un vis, să creadă în el până la capăt pentru că orice este posibil.”

    Marius: „Seriozitate! Trebuie cât mai multă seriozitate. Orice este posibil. La mine este a treia Olimpiadă şi nu am cedat după primele două, la care m-am clasat pe ultimele poziţii. (…) Aştept să mă bucur de moment cu părinţii, cu familia şi cu prietenii”.
    Jocurile Olimpice 2020 | "Simţeam că o să fie bine!" Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, interviu savuros cu medaliile la gât. "Cred că are un kilogram!" | Antena Sport
    Dupa a 5-a zi: Romania: 1 - 3 - 0
    Attached Images Attached Images cozmiuc_tudosa_argint_tokyo_2020.jpg

  7. #7 SP
    Senior Member dronology's Avatar
    Olympic baseball: Japan faces South Korea in semifinals



    Skateboarding Women's Park | Final - Highlights | Olympic Games - Tokyo 2020


  8. #8 SP
    Senior Member dronology's Avatar
    FRANCE vs SLOVENIA | Men's Basketball - Semi Final - Highlights | Olympic Games - Tokyo 2020



    ce meci!!!

    ---------- Post added 07-08-2021 at 13:39 ----------

    United States vs France | Basketball Final - Highlights | Olympic Games - Tokyo 2020


  9. #9 SP
    Manager paul's Avatar
    Romania a castigat 4 medalii (1 - 3 - 0) si a incheiat pe locul 46 in clasamentul pe tari.

    Video: Cele mai bune 10 momente de la Jocurile Olimpice de la Tokyo - Eurosport.

    Closing Ceremony | Tokyo 2020 Olympics | Eurosport:

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. F1 2020 By jacksonikus in forum Microsoft Xbox One
    Replies: 0 Last Post: 04-10-2020, 09:43
  2. Tokyo Game Show 2020 By paul in forum Console Club
    Replies: 5 Last Post: 27-09-2020, 11:59
  3. E3 2020 By lukecelmare in forum Console Club
    Replies: 114 Last Post: 10-09-2020, 19:30
  4. Jocurile Olimpice Londra 2012 By tudyniuz in forum Health, Food & Sports
    Replies: 50 Last Post: 15-07-2013, 00:09

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts