79.999,90 LEI? Eftin! Ia baiatu' doua (pun unul pe stanga, unul pe dreapta) :evil:
79.999,90 LEI? Eftin! Ia baiatu' doua (pun unul pe stanga, unul pe dreapta) :evil:
Pai sunt scumpe ca sunt de super calitate, nu se sparg, nu se zgarie, au un super design si OS. Moto 360 si LG R(sorry Ronan) sunt din cutii de cereale prin comparatie.
Mo sigur isi ia 2-3 bucati.
Daca iti permiti sa dai atat pe un Apple Watch, cu siguranta iti permiti sa platesti si AppleCare+. Se sparge, ti-l schimba baietii pe loc, no questions asked. Cat despre zgariat, nu cred ca a reusit vreunul sa zgarie variantele cu safir pana acum...
Eu nici nu ma refeream la display, ci la cadran. Sunt zeci care au probleme, am vazut pe instagram baietii cu tech stuff cum deja au zgariate cadranele, fara sa faca dropt tests si etc.
La Apple Care iti schimba doar de doua ori produsul.
Eu in continuare cred ca te referi la Apple Watch Sport... care totusi e din aluminiu, cu sticla. Sincer nici n-ar fi trebuit sa existe un astfel de model... dar deh, trebuiau sa scoata si ceva "cheap". Cat despre Apple Watch, daca reusesti sa zgarii stainless steel fara drop tests, esti meserias, nu alta. :)
Daca reusesti sa-l spargi de 2 ori intr-un an, inseamna ca fie nu stii sa porti un ceas, fie iti trebuie ceva gen G-Shock... ceea ce Apple nu face. Asta e ca la iPhoane... se plang diversi ca isi sparg ecranele non-stop (si in special cei care isi pun folii protectoare si alte alea). Eu n-am reusit sa sparg un display la un telefon decat odata in 20 de ani. Si atunci n-a fost vina mea, a zburat telefonul la o frana brusca (deh, Dacie Logan) si s-a infipt in ceva metalic de sub scaun (deh, Dacie). Si n-am folosit niciodata folie pe un telefon... i really hate that - parca vad ca o sa apara folii protectoare pt. smartwatches... sau chiar huse! :evil:
Acum nah... depinde si ce vrea fiecare de la un smartwatch. Insa pt. cei care vor sa dea cu ele de pamant non-stop, cred ca LG R-ul acela cu rama metalica in afara e cel mai recomandat. RonanN1 approved! :D
Deci ala e 399$ si e prost din start, dar nu conteaza. Sau cum?
Nu esti niciun meserias. Nu sunt meseriasi Apple daca la cateva zile de la lansare oamenii deja le au zgariate la uz normal, nu extrem. Nu e normal deloc asa ceva. Ronan se da cu bicicleta si facea tot felul de activitati de genul asta, sunt curios ce zgarieturi are ceasul lui care e la jumatate de pret fata de astea super premium de la Apple.Quote:
Cat despre Apple Watch, daca reusesti sa zgarii stainless steel fara drop tests, esti meserias, nu alta. :)
Nu stiu man, dintre toate smartwatches, asta mi se pare cel mai nereusit. Nu face nici 200$, are curea din guma, cadran care se zgarie, e mare, greu, butucanos si bateria tot o zi tine. Nu pricep de ce il aperi atat cand ai variante mult mai reusite de la competitie. Nici macar fanii Apple declarati de pe forum nu il apara, doar tie iti place. Mi-ar placea, pe topicul dedicat desigur, sa spui si tu domne ce iti place la el si de ce l-ai lua. Chiar as vrea sa stiu, ca pe bune ca nu pricep. Decizia de achizitie iti apartine, dar sunt curios, chiar nu pricep. Poate sunt eu prea one-sided, dar mi-ar placea sa vad de ce ti-ai dori unul.
Da, din punctul meu de vedere cel de 399$ e o prostie din start. Multi isi vor lua tzeapa pentru ca vor merge pe ideea ca scrie "Sport" in dreptul lui. Ceea ce mi se pare complet aiurea, fiind cel mai putin rezistent dintre cele 3. Am inteles ca pentru i6 nu le-a ajuns safir-ul pt. ecran, dar daca nici la Watch nu au pus... sa fie sanatosi. Chiar daca e un produs Apple, materialele folosite sunt un dezastru. As fi preferat mai mult sa-l faca din plastic in loc de aluminiu, dar sa puna un screen mai rezistent.... Repet, vorbim de Apple Watch Sport.
Ce face Ronan cu LG R-ul lui nu stiu... dar eu iti garantez ca daca vrei, poti sa-i spargi si lui ecranul... sau sa-l zgarii. E din plastic la urma urmei (exact ce spuneam mai sus ca ar fi trebuit folosit pt. varianta cheap de Apple Watch).
Cat despre cum ti se pare tie si cum mi se pare mie, presupun ca esti constient de faptul ca putem avea opinii diferite. Si am mai zis de multe ori ca pentru smartwatches (nu watches), mie mi se pare normal ca ecranul sa fie dreptunghiular si nu rotund. Daca vreau sa-l folosesc doar ca pe un ceas, nu ma deranjeaza sa fie clasic/rotund. Insa fiind un produs pe care se presupune ca vrei sa ai afisata cat mai multa informatie "ne-taiata", pentru mine e mai corect sa fie asa. Nu inteleg cu ce te deranjeaza faptul ca eu prefer un ceas dreptunghiular - presupun ca nici tu nu ai acasa un TV sau monitor rotund, nu? Se fac tone de ceasuri dreptunghiulare... iar majoritatea smartwatch-urilor merg pe design-ul acesta.
Pretul e mare... si va fi mare intotdeauna la produsele Apple. Daca il compari strict la pret cu celelalte, probabil vei ajunge la concluzia ca nu merita. Insa in momentul in care vezi cum se misca OS-ul acela, tonele de aplicatii din day 1, faptul ca e totusi printre putinele smartwatch-uri care se pupa perfect cu iOS-ul... eu zic ca merita. Daca iti permiti si ai un iPhone, desigur.
Tu probabil iti vei alege un smartwatch in functie de design. Eu probabil mi-as cumpara un smartwatch strict pt. functionalitate (repet, i'm not a watches guy!). Dintre toate cele aparute pana acum, Apple Watch-ul mi se pare cel mai OK ca functionalitate. Nu-mi place ca tine putin bateria si e cam scump in varianta Apple Watch + leather band, that's all.
P.S. Ar trebui sa-ti dai seama ca nu am cum sa accept multe din modelele actuale, pentru simplul motiv ca nu se pupa cu iOS-ul. Iar eu nu-mi schimb i6-ul pentru un smartwatch. Acestea fiind spuse, in afara de Pebble si Apple Watch, ce alternative am? Poate sa fie si mama smartwatch-urilor, atata timp cat devine dumb impreuna cu iPhone-ul meu... e useless!
Se zvoneste ca vor face smartwatchurile cu Android sa functioneze si cu iOS si Windows. Acum daca asa va fi si cand, nu stim. Si ca ziceai de mine, eu nu imi voi lua prea curand un smartwatch, pentru ca mie imi plac ceasurile, iar din cauza asta pe astea le consider in mare parte un gimmick de care te plictisesti dupa 2-3 saptamani.
Am un ceas smartwatch, luat acum 6 ani in liceu. Citea poze, mp3 si text, si primea si carduri SD. Ala da smartwatch, vechi de 6 ani, bateria tinea peste 2-3 zile si puteam copia cu el la romana, avand o functie de auto page turn care facea copiatul eseurilor si altor porcarii similare o placere. Ar trebui sa il caut sa ii fac o poza sa il vedeti si voi.
Ala e smartwatch, te ajuta la greu ;)
Sincer, eu tot astept de la numele mari din domeniu sa vina cu niste alternative (ma gandesc la Casio, Seiko, Timex & Co.) la smartwatch. Momentan sunt prea putine solutii pe piata... insa ma gandesc ca in maxim 1-2 ani o sa fie mult mai mare oferta. Asa cum e acum, eu de exp. nu prea as avea ce sa aleg. Norocul meu e ca nu am depins niciodata de un ceas... chiar ma uitam acum, asa... de fun: am fix 16 device-uri in jurul meu care imi spun ora si data. Ba chiar vreo 3 dintre ele care pe langa asta imi spun si temperatura reala (interior si exterior - cu senzori dedicati), umiditatea, presiunea, etc... Deci daca ar fi sa iau ceva pt. birou, probabil mi-as lua un ceas... cu cuc! :D
Depinde foarte mult ce folosești prin casa. Daca ai 2 Macuri, 3 iPhone, 2 ipaduri, un Apple TV, family sharing activat, Icloud si Match ca mine, niște watch-uri merita. Ecosistemul devine din ce in ce mai util pe măsura ce integrezi in el toate device-urile.
Si cand se blocheaza ecosistemul, le iei la rand ca sa refaci feng shui-ul :))
Acuma ce sa zic, in ultimii 10 ani vreun mac sa mi se blocheze nu mi s-a întâmplat...
Sigur ca se mai întâmpla, sunt convins, insa avantajul de a avea totul integrat e imens.
Ladies & gents, LG Watch Urbane - pentru cei interesati:
https://youtu.be/ePpTvcq2f0k
https://youtu.be/67mXXmPawn8
https://youtu.be/A-OE91VVTUQ
Din ce am vazut pana acum, cu mana pe inima spun ca daca tinea 3-5 zile bateria, apple smartwatch era cel mai reusit, toti se chinuie sa imite clasicul aspect de ceas de mana dar parca de data asta nu asta e scopul :)
Un addon interesant: Aria.
https://youtu.be/D4IrLj-ApDs
Sorry dar eu nu pot lua asa ceva in serios :)) nu vreau sa sune lumea la nebuni :)) aka "ce-i omule, te simti bine? Sun la salvare? Mori?" :))
---------- Post added 25-05-2015 at 18:13 ----------
Azi am primit update-ul: 1.1.1.1929530 :x
Discutii, pareri:
Acest update este unul excelent :)
ha! :)
Uite pt. gimmicks de genul asta mi-as cumpara un smartwatch. RonanN1, ma baginla cheltuieli... :D
Am trecut ai eu la moto360, dupa o încercare nefericita cu o chinezarie (Zeblaze rover)experienta a durat 30 minute.. Era ok dar os'ul praf la partea cu apelurile/player remote.