Sa nu fie vreun cod :-)
Are 2 saptamani de pauza. Timp in care sper sa mi se vindece ochii... 8-}
Nu cred ca va reuşi in două săptămâni ce n-a reuşit in clasele primare :)
Vă voi arăta și vouă ceva ce-am întâlnit pe un server de cstrike GO... nu e de pe forum și imi cer scuze pentru asta.
Tipul are 19 ani. Marchez textul cu spoiler deoarece există o șansă ca după ce citiți să vă pierdeți speranța în umanitate.
stie el cine e...;)
" Poate, poate il iau eu .
Nu ma c-am tenteaza seria shogun.. nush ce sa zic.. ma mai gandesc.
Totusi Rome Total War s-au Medieval nu ai pe acoluo ? "
QUOTE=lowedinio;961415]Wtf sunt console cu preturi mai mari decat a mea , sau pur si simplu slimuri folosite la 800-900 NEMODATE , consola mea fiind modata (modarea costand minim 200 fara transport ) e normal sa fie un pret mai mare. Eu nu inteleg de ce sau bagat toti in seama .Daca nu le convine nu cumpara eu am pus un pret deoarece e a mea nu iam bagato la nimeni in fata sai zic ia si cumpara. Si in legatura cu regula , nu cred ca este un pret oficial pentru o consola modata , insa normal ca nu ati luat si asta in seama.Poate daca aveam si eu sub nume scris senior member , sau vreo porecla personalizata eram luat in seama si eu.. Dar asa lumea crede ca sunt un bisnitar cum a zis cineva mai sus .[/QUOTE]
Dante , ai scapat unul.:-)
Nu l-am scăpat man, am dat de vreo 3 ori report pt bişniţă si călcarea in picioare a limbii materne...:)
Terminati cu Gigi Contra, nu exista decat un Gigi, ala de vb voi e Gica Contra.
ON nu mai e asa mult pana pe 21, eu sper ca o sa ne prezinte "cutia"
Gica Contra( nume-prenume )face parte din cacofoniile acceptate de limba română, alt ex. ion luca caragiale ;)
Off-topic: E clar ca am invatat limba romana cu profesori diferiti. Al meu nu mi-a spus niciodata de "Gica Contra" ca fiind acceptat sau ne-acceptat. Nici chiar de Ion Luca Caragiale, Biserica Catolica, epoca capitalista, Banca Comerciala... la fel cum nu mi-a spus nici despre Monica Columbeanu. Al meu profesor mi-a spus cam asa: cacofoniile nu sunt acceptate sau ne-acceptate, ci sunt de evitat. Cui ii place sa le foloseasca (mie imi e deja scarba de atatea cacofonii postate chiar de mine insumi), e liber sa le foloseasca... Not me... Dar, nu inteleg de ce atat off-topic? Ia sa mutam pe o arie on-topic...
Cea mai mare cacofonie o gasesti la Universitate ;) Nu intru in polemica, am avut într-adevăr profesori diferiţi
PS Daca te intreaba cineva ce inseamna BCR sau cine a scris Domnul Goe, cum ii răspunzi? De aceea spun "acceptata" e vorba de numele omului
Eu cred ca nu ai inteles ce am scris pentru ca astfel iti raspundeai singur la intrebare. Dar incerc si eu: in cazul in care "nu ai de ales", asta e, faci o cacofonie. Insa, cand ai de ales (cum a fost cazul meu)... ei bine, e corect si indicat sa nu faci cacofonii. Mai departe, fiecare face cum crede de cuviinta :)
Uite ce spunea regretatul G. Pruteanu:
"Subterfugii aplicate "în disperare de cauză" în cursul vorbirii sunt cel de genul "că VIRGULĂ capacitatea" sau cel de genul "el, ca ŞI coleg". O soluţie MAI bună e aceea de a schimba unul din cuvinte, de a găsi altă construcţie sau o intercalare: nu vom spune: afirm*"că"*"cartea", ci afirm că volumul; nu*"ca şi coleg", ci în calitate de coleg etc. Dacă nu se poate, nu schimbăm: cineva mi-a semnalat o denumire medicală: "stenoză aortică calcificată"; întrucît în limbajul strict ştiinţific contează preponderent precizia şi nu eufonia, rămîne aşa cum e, merge-n acelaşi compartiment cu Ion Luca Caragiale şi biserica catolică.
************Şi, în încheiere, vreau să protestez de la acest microfon împotriva tendinţei pedante, chiţibuşereşti, de a căuta cu lumînarea cacofonii acolo unde nu sunt, în enunţuri fireşti. Sunt sîcîitori cei care sar în sus dacă spui "că cineva" sau "că ceva": !vai, cacofonie, ruşine! Atunci ar trebui să desfiinţăm cuvinte cum ar fi*"căciulă"sau*"căci", nu? Excesul de vigilenţă, jandarmeria lingvistică, e o fixaţie caraghioasă. Să vorbim natural, frumos, dar fără să fim, cum se spune-n popor, chisaţi."
In concluzie, cacofonia nu se cauta in enunţuri fireşti si cu asta am încheiat acest subiect, il las si pe RaverX sa comenteze :p
Sunt de acord cu Dante, si eu am invatat la fel. Caragiale nu si-a perscurtat niciodata numele si-l folosea de fiecare data in ciuda cacofoniei. Profa mea de romana zicea acelasi lucru, cand e vorba de nume, chit ca nu suna bine, cacofonia este acceptata.