Khan, stai linistit... se permite orice comparatie.... doar ca la un moment dat unora li se cam ia de "Gica contra". Mai ales unora ca mine care chiar cauta de 4-5 ani un tablet cu care sa-si faca treaba. In ultimii ani tot stau si studiez piata in asteptare (ultimul tablet de la Toshiba l-am vandut cu durere in suflet, mai ales la cati bani am pierdut)... si daca arunci si o privire pe Tablet PC Review - Best Tablet PCs o sa vezi de ce ma plang. Practic piata tablet-urilor pur si simplu a stagnat (ca sa nu fiu rautacios si sa spun ca a murit) desi ar fi trebuit sa evolueze odata cu tehnologia. Mai mult, au ajuns atat de "ignorate" incat mai toate au iesit cu procesoare AMD (doar doar o fi pretul mai ok). Si brusc, cum scoate Apple ceva care sa astupe nisa respectiva, apar si tzashpe producatori care ofera alternative... Sa fim seriosi, m-am saturat de firme obscure care de multe ori nici de stadiul de prezentare nu trec (vezi n cazuri cu UMPC-uri). Sau de firme care scot pe piata un produs plin de bug-uri, si in loc sa repare via firmware (asa cum o face Apple cu iPhone), scot alt produs. Nu mai vorbim de drivere (in cazul produselor Microsoft) sau de faptul ca la un upgrade spre un alt OS producatorul n-are nicio treaba in a-si updata software-ul aferent (care de multe ori in cazul tabletului este vital).
E bine ca ai dat exemplul cu Microsoft Store (sau Micro Store/Market)... un alt exemplu de 2 lei (ca si la Symbian). A instala sau a gasi o aplicatie pt. Windows Mobile sau Symbian era (si inca este) un chin. Brusc, isi dau seama ce misto si simplu de folosit este Apple Store-ul si wow... iata ca vor lansa si ei in curand. Pfft... sincer, prefer ceva palpabil si folosibil ACUM decat ceva promisiuni pt. viitor. But, that's just me.
Referitor la webcam... daca te uiti pe pagina Apple, exista si un iPad camera connection kit. Adica e optional, ceea ce mi se pare perfect. Chiar cred ca multi nu inteleg modul de folosire al unui tablet. Acesta se foloseste tinut in "maini", nu ca un laptop obisnuit. Iar tinut in maini, folosirea webcam-ului mi se pare cel putin dubioasa... Eu unul desi am webcam pe PC, cred ca nu l-am folosit 10 ore intr-un an... so it's wasted money.
MicroSD, la fel... cred ca nu ai studiat deloc pagina Apple. Este si adaptor pt. asa ceva.
USB 2.0. Sunt sigur ca vor exista docking stations pt. iPad, in cazul in care vrei mai multe conexiuni.
3G data are, WiFi are... enough said.
Si in final, mai se plangea cineva ca el vrea mouse si tastatura la ipad, si ca e vai de el ca nu are USB-uri. Sa fim seriosi, e un tablet si nu un PC. Also, exista Bluetooth daca chiar se vrea conectat asa ceva. Insa nu stiu in momentul de fata sa existe decat un mouse multitouch, si acela e tot de la Apple...
P.S. Nu sunt fan Apple... nici macar nu am un Mac. Insa nu pot sa nu zic wow cand vad chestii bine facute.
---------- Post added 28-01-2010 at 07:52 PM ----------
Apple cam are dreptate cu Flashul. Si eu as vrea flash support pe iPhone si iPad, insa nu cu riscul de a ma trezi cu virusi (care automat va rezulta in achizitionarea unui antivirus, care automat mai inseamna o gaura in buget si slower speed). Nu cu riscul de a ma trezi ca trebuie sa-mi restartez browser-ul la fiecare 2-3 pagini. Sa fim seriosi, HTML5 da deja lectii, in special una ca se poate si fara flash. Cel mai bun exemplu este Youtube, care a trecut la HTML5... Acum, vom trai si vom vedea... Insa oricui isi doreste flash, ii recomand sa se joace pe un EEEPC, care cu un procesor la 1.6Ghz si 2GB RAM, cand intra pe o pagina cu 2-3 amarate de flashuri (cum ar fi homepage-ul nostru si nu site complet in flash... ) si sa ne spuna cat de bine merge (slow motion e raspunsul cautat).
Poti sa ne spui si noua macar un singur model de tablet (disponibil pe piata, nu vise si prezentari) care nu are acele lipsuri, tine 10 ore si are pret mai mic ? Te rugam... Dau si un premiu daca faci asta...