Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 51 of 54 FirstFirst ... 41 49 50 51 52 53 ... LastLast
Results 1,001 to 1,020 of 1067

Thread: iOS Games

  1. #1001 SP
    Manager paul's Avatar
    Bine, nu e monopol, e duopoly.

    Legat de .apk si optiuni non-Play Store:
    Quote Originally Posted by The Verge
    [...] “After 18 months of operating Fortnite on Android outside of the Google Play Store, we’ve come to a basic realization,” reads Epic’s statement. “Google puts software downloadable outside of Google Play at a disadvantage, through technical and business measures such as scary, repetitive security pop-ups for downloaded and updated software, restrictive manufacturer and carrier agreements and dealings, Google public relations characterizing third party software sources as malware, and new efforts such as Google Play Protect to outright block software obtained outside the Google Play store.” [...]
    Epic gives in to Google and releases*Fortnite*on the Play Store - The Verge
    Quote Originally Posted by The Verge
    Epic Games sued Google over pulling Fortnite from the Google Play Store Thursday evening, following a similar lawsuit against Apple.

    We might have expected that. What we didn’t expect: Epic claims that Google forced phone manufacturer OnePlus to break off a deal that would have seen a special Fortnite launcher preinstalled on OnePlus phones — and demanded that another Android phonemaker, LG, abandon any plans to do the same.

    With OnePlus, Epic claims that Google “forced OnePlus to renege on the deal” after Google expressed ‘concern’ about Epic’s ability to bypass the Play Store. Epic also alleges that the original deal between Epic and OnePlus would have made the launcher available worldwide, but Google “demanded that OnePlus not implement its agreement with Epic with the limited exception of mobile devices sold in India.”

    Epic also alleges that Google “prevented LG from pre-installing the Epic Games app on LG devices” because — in LG’s words, apparently — LG had a contract “to block side downloading off Google Play Store this year.” [...]
    Google forced OnePlus to decimate a Fortnite launcher deal, claims Epic Games - The Verge

  2. #1002 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    reach nu visibility ... probabil pentru ca kinderii vor sa se joace si nu toti au PC/laptop .. pe telefon/tableta era perfect (de imperfect, probabil de aia au deblocat compatibilitatea cu controlere de PS4/Xbone)

    oricum ... Apple represzinta bazele unui monopol prin definitie, apple store nu e disponibil pe nici o alta platforma in afara de apple compania fiind ea insasi un ecosistem ... cu alte cuvinte .. un monopol, insa aici se termina legatura cu monopul pentru ca este limitat la produsele pe care le vinde, insa ce nu intelege Epic este ca exista alegerea sa nu cumperi produse Apple, asta este argumentul suprem anti-monopol, ei nu detin majoritatea in piata (avand doar 27 % ... ceea ce e nimic comparativ cu Android .. ca sistem de operare, faptul ca astia 27% sunt capturati de o companie care ofera cateva modele de terminale mobile este ingrijorator .. insa nu putem vorbi despre monopol )

    Daca insa Apple si Google se inteleg sa ceara ambii 30% ... ehh atunci vorbim despre probleme mari (si culmea nu trebuie sa se inteleaga .. e de ajuns sa se copieze unii pe altii) in aceasta situatie trebuie sa intervina statul prin "regulations", insa "regulations" sunt anti-market ... in teorie daca compania A cere 50 % din cost companiei B, compania B va inova, va cauta concurentul lui A, in asa fel incat sa poata sa isi vand produsele fara A, sau alte companii C, D .. etc vor intra pe piata pentru ca este foarte "profitabila", insa daca statul ii impune lui A sa ceara doar 20%, atunci B nu va fi nevoit sa inoveze pentru perioada in care cei 20% nu vor reprezenta un cost prea "steep" probabil enorm de multa vreme, costul de 20 % va fi diluat in costul produsului si utilizatorul final va fi cel care "plateste"

  3. #1003 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Pai din cate stiu, Apple, Google, Sony, Microsoft, Steam - toti cer 30% la fiecare tranzactie. Mai putin Epic Game Store care cere doar 12%.

  4. #1004 SP
    Manager paul's Avatar
    Quote Originally Posted by rodarkone View Post
    Daca insa Apple si Google se inteleg sa ceara ambii 30% ... ehh atunci vorbim despre probleme mari
    Ar fi cartel, dar 30% era standard demult.

    Pe de o parte, interventia statului nu e de dorit, dar pe cealalta parte aflam ca Google a incheiat contract cu LG ca sa fi obligat sa mergi prin Play Store si i-a "razgandit" pe cei de la OnePlus. Cand ai 86% din piata globala, iti permiti comportament de genul.

    Ii vine randul si tech industry pentru regulations.

  5. #1005 SP
    Member ymess's Avatar
    Daca statul va incepe cu regulations, pestii mari vor gasi portite sa scape de asta.
    Ceea ce face Apple si Google e perfect normal, au monopol (in 2 deh) dar bravo lor ca au. La ce va asteptati, la Play Store Huawei sau Xiaomi sa aibe cota mai mare de piata? Doamne fereste.
    Apple s-au chinuit sa faca un sistem inchis foarte bun, au o investitie software uriasa.
    Iar Google a sponsorizat dezvoltarea Android Open Source, nu ca is baieti buni, ci sa fie adoptat la scara larga sa isi puna magazinul Play si serviciile lor.
    Parerea mea e ca Google nu are ce comenta aici. Apple macar pe platforma lor poate impune pretentii, nu stiu statistica cea mai la zi, dar in medie un user pe App Store e mult mai predispus sa faca plati pe App Store decat un user de Play Store.
    Plus, 30% Google isi ia si cota din reclame, ei dau tonul la reclamele de pe Android si IOS. Bine, au mai venit cei de la Facebook si Unity recent, dar ani de zile si-au luat cota.
    Si din nou Google, app reviews pe Google Play sunt o gluma, daca o aplicatie incalca regula asta sunt sanse minimale ca cei de la Google sa detecteze asta. Procesul se face manual. In schimb cei de la Apple sunt mereu foarte atenti, la orice aplicatie, chiar daca nu o descarca nimeni. Apple s-a sesizat, si Google dupa una doua s-au luat si ei.

  6. #1006 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Pai de aia au aparut toti (Google, Apple, Amazon, Facebook) in fata congresului american .. care a decis ca ei reprezinta monopol si ca sunt deceiving (ex: Facebook a scris in politica lor de privacy ca nu folosesc cookies .. culmea e ca folosesc la greu ) si ca trebuie sa fie "sparti" in companii mai mici sa nu mai fie conglomerat. (Amazon e ****ing scarry .. toate companiile pierd bani in criza, amazon a crescut cu 40% .. 40 ****ing percent ... )

  7. #1007 SP
    Member ymess's Avatar
    Cei din congresul american sunt depasiti rau de situatie.
    Mai ales daca e una ca Alexandra Ocasio Cortez, ce sa mai zicem. Singura chestie ce ar putea sa le faca intr-un fel rau e sa sperie un pic investitorii si sa le atace imaginea publica.
    Si chiar daca si-ar scadea cota din tranzactii sau ar permite plati proprii, tot nu ar trece printr-o mare pierdere. Ecosistemul e deja acolo. Flow-ul la un click distanta e decisiv pentru o mare parte din utilizatori.
    Iar din toate firmele gigant, cel mai mult imi fac griji de Google. Degeaba zice lumea ca Facebook influenteaza alegerile sau fura date, ca ei de fapt fac asta pe fata. In schimb Google o face "pe la spate".

  8. #1008 SP
    Manager paul's Avatar
    Am citit documentele in cazurile Apple si Google si avem urmatoarele:

    In procesul intentat Apple piata definita este "iOS ecosystem" (iOS + iPadOS) cu doua componente de interes:
    - distribuire de aplicatii
    - procesare a platilor in interiorul acelor aplicatii
    Ambele se desfasoara printr-o singura entitate: App Store.

    - lucrul acesta nu este valabil si pentru macOS unde ai acces la alte Stores sau direct de la developer
    - deviceurile mobile (telefoane, tablete) au devenit parte din vietile noastre si sunt calculatoarele primare pentru multi
    - daca nu esti de acord cu conditiile lor, aplicatia nu va fi publicata in App Store
    - printre conditii este aceea ca utilizatorul nu poate fi informat ca plata se poate face prin alta metoda (pe siteul aplicatiei)
    - desi Android are majoritatea, 2/3 din profiturile operationale din piata deviceurilor mobile sunt ale Apple
    - Epic doreste sa aiba propriul Store cu preturi mai mici pentru acelasi continut vandut, datorita lipsei taxei de 30%
    - pe macOS, nu au aceste practici, motiv pentru care exista Epic Games Store
    - Epic a discutat cu Apple despre aceasta situatie si a avut declaratii publice
    - Epic a introdus plata directa in Fortnite si le-au scos jocul din Store
    - sunt doua mobile OS pe piata cu o acoperire de aproape 100%: Android, al celor de la Google, disponibil si pentru third-parties si iOS, folosit exclusiv de Apple pentru produsele lor
    - sunt aproape 1 miliard de iPhones si 1.5 deviceuri iOS active in lume
    - utilizatorii iOS cheltuie de 2 ori mai mult decat cei ce folosesc Android
    - in consecinta, ca developer, vrei sa ai aplicatia disponibila pentru iOS
    - desi cateva aplicatii firstparty vin preinstalate, nu sunt suficiente, motiv pentru care e nevoie de un Store
    - unui developer i-ar fi aproape imposibil sa atraga 1 miliard de utilizator sa renunte la ecosistem pentru solutia proprie
    - Apple spune ca face lucrurile asa pentru privacy si security, desi pe macOS nu e cazul
    - procesatorii PayPal, Stripe, Square, Braintree au comisioane de la 2.6% la 3.5%
    - Apple a avertizat Spotify sa nu mai informeze utilizatorii ca pot beneficia de free trial daca se aboneaza pe siteul aplicatiei
    - Apple le permite Amazon, Uber si Airbnb sa proceseze platile prin sistemele lor pentru bunuri si servicii, dar le interzice celor de la Epic, Match si Pandora pentru bunurile si serviciile digitale oferite de acestia
    - in timpul pandemiei, ClassPass a inceput sa ofere sesiuni virtuale, caz pentru care Apple a cerut 30%, iar ClassPass a refuzat, consumatorul suferind in ultima speta
    - iPhone domina piata telefoanelor premium
    - iPad este pe primul loc la vanzari pe piata tabletelor
    - utilizatorii sunt fideli ecosistemului, desi preturile au fost intotdeauna mari si au si crescut

    In procesul cu Google, lucrurile sunt asemanatoare, diferenta este ca Android este disponibil catre third-parties, insa comportamentul este acelasi cu al Apple, de a controla tot ce tine de sistem. In loc de App Store avem Play Store. Aceeasi taxa de 30%.

    - Epic s-a inteles cu OnePlus pentru o Epic Games app
    - Google a intervenit si OnePlus s-a razgandit
    - LG le-a raspuns celor de la Epic ca in contractul cu Google se spune ca nu au voie sa ofere access la aplicatii in afara Play Store
    - descarcarea/instalarea/intretinerea unei aplicatii din afara Play Store este dificila
    - Google a incercat sa le ofere celor de la Epic sponsorizari pe YouTube si acces la servicii de cloud, daca publica Fortnite pe Play Store
    - astfel de intelegeri au cu alti developeri, cum ar fi Activision Blizzard
    - Epic a refuzat oferta
    - iOS si Android au aproape 100% din piata, e greu pentru un producator de telefoane sa vina cu solutia proprie, asa ca alege Android
    - 90% din app downloads sunt prin Play Store (China exclusa)
    - cu exceptia Samsung Galaxy Store si LG Electronics App Store, nici un alt Store nu e pre-instalat pe 10% dintre deviceurile cu Android (China exclusa)
    - Aptoide, cel mai mare Store "independent", e pre-instalat pe sub 5% din deviceurile cu Android (China exclusa)
    - pe Play Store sunt 3 milioane de aplicatii, pe Aptoide 700.000
    - intelegerea cu OnePlus a ramas doar pentru India
    - instalarea Fornite direct de pe siteul Epic Games necesita 16 pasi, ingreunati de mesaje intimidante si avertismente
    - Advanced Protection Program si Play Store Protect impiedica sau avertizeaza la instalarea unor aplicatii

    Pentru toate acestea, Epic cere interzicerea restrictiilor necompetitionale si comportamentului injust ale Apple si Google pe cele doua componente, de distribuire de aplicatii si procesarea platilor, si aplicarea altor masuri considerate necesare in cauza.

    Recomandare, de citit, chiar daca sunt alte situatii, cazurile celebre United States v. Microsoft Corp. - Wikipedia si Microsoft Corp. v. Commission - Wikipedia.

  9. #1009 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    E mega vrajea. Epic vrea doar sa faca mai multi bani si de aici - nu ca ar duce lipsa de bani.

    Daca nu le convine, sa-si faca singuri telefon cu OS si Store propriu si gata - asa cum au facut pe PC-u acel Epic Store.

    Ce nu realizeaza ei e ca atat Apple cat si Google au in spate zeci de ani de munca, prin care ar fi putut sa dea fail (vezi Nokia spre exemplu care daca se baga cum trebuie in treaba asta, putea sa fie in locul Apple, dar nu i-a dus capul) si ca again, au semnat un contract foarte clar in momentul in care au dat aplicatia la publicat - nu le convina, sa mearga linistiti in alta parte.

    Parerea mea sincera este ca desi inteleg situatia si 30% din fiecare tranzactie este mult, atata timp cat semnezi ceva, iti asumi. Nu-ti convine, esti liber sa-ti iei jucariile si sa te duci in alta parte (ca atunci cand faci un imprumut la banca - nu-ti convine, incerci o refinantare in alta parte cu dobanda mai mica si gata - dar nu te apuci de capul tau sa nu le mai dai dobanda sau sa-i dai in judecat pentru ca ti se pare prea mare).

    Si again, nu inteleg de ce nu se plang de exact acelasi lucru si pe PS sau Xbox.
    Anywho - sper sincer sa nu aibe castig de cauza si chiar daca vor vrea sa renunte la prostia asta si sa relanseze aplicatia as before, sa nu le mai accepte nici Apple si nici Google si sa-si respecte propriul regulament, sa baneze developer account si gata.
    Sa-si incerce norocul in store-ul de Windows Phone, Huawei si care mai sunt - eventual prin China.

    Also, din textul de mai sus - iPhone-urile si iPad-urile nu vin cu absolut nicio aplicatie third party instalate - cam cum e cazul cu google phones - Pixel.
    Toate astea vin doar cu aplicatii proprii si acces la serviciile lor.

  10. #1010 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Apple are ceva ce Google nu are .. domina ~ 30% din piața cu un număr limitat de device-uri pentru ca oferă userului ceea ce userul vrea, dar nu știe ca vrea (ca sa citim fondatorul companiei) deci in statutul lor fundamental Apple se comporta ca un monopol, dacă ei consideră ca ceva e toxic ... nu il accepta pe platforma lor, asta i-a făcut ceea ce sunt in ziua de azi.

    Ce vrea Epic sa faca, să capitalizeze pe spatele Apple și anume "reach"-ul apple (sa consume piața de useri) dar sa nu ii plătească pe Apple pentru asta ... lol. (deși au fost de acord cu condițiile cand au semnat contractul Apple)

    Nu poti sa accepti .. da sunt de acord sa te plătesc cu 30% și nu voi creea un canal alternativ de plata, apoi sa dai in judecată compania ca 30 % e prea mult, după ce ai făcut breach creând un canal alternativ de plata.

    Cred ca modelul economic al celor de la Apple e genial, practic .. dacă faci bani cu o aplicație ne dai nouă 30% .. dacă nu faci bani ... nu te taxam in nici un fel ...EX: dacă eu pun o aplicație gratis pe platforma, nu trebuie sa le plătesc celor de la Apple nimic .. ceea ce e clar in favoarea developerilor care vor să-și facă un nume.

  11. #1011 SP
    Manager paul's Avatar

  12. #1012 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Foarte bine. Asta trebuia facut din prima secunda de cand au facut acel update. Nu inteleg ce le-a luat/le ia atat de mult.

  13. #1013 SP
    Manager paul's Avatar

  14. #1014 SP
    One Man Army Cristy's Avatar
    Exact ca aia care vindeau consola PS4 cu demo-ul P.T. instalat

  15. #1015 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar
    Pentru americansky idioti $$


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  16. #1016 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Daca e pus la vanzare nu inseamna ca va si vinde la banii aia.

    Also, jocul (cel mai probabil) nu va mai functiona dupa urmatorul update, care poate iesi maine sau in 3 ani deci ar trebui sa fie un mega cretin care sa dea banii aia.
    Asta spre deosebire de consolele cu PT care urma sa functioneze for ever and ever (si eu inca-l am instalat).

    But hey - prost nu e ala care cere...

  17. #1017 SP
    Member florent's Avatar
    Cei care au jocul deja pe cont , pot sa il descarce din nou ?

  18. #1018 SP
    Manager paul's Avatar
    Da. Incearca asa:
    Quote Originally Posted by The Verge
    Here’s how:

    1. Go to the “My Purchases” section of the App Store, found by clicking on your avatar (typically whatever Memoji or photo you’ve chosen for your Apple ID contact image) in the top righthand corner of any of the main screens.
    2. From there, tap “purchased,” then “My Purchases” to find your app directory of all iOS apps you’ve ever downloaded.
    3. Search “Fortnite.”
    4. The app should show up, and tapping the cloud icon will initiate the downloading process.
    How to reinstall Forntite on iOS, even after Apple removed it from the App Store - The Verge

  19. #1019 SP
    Manager paul's Avatar

  20. #1020 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Incearca si ei marea cu sarea. Deja Epic nu mai "lupta" pentru fortnite ci pentru UE. Pierd si mai multi bani daca nu renunta la mizeria aia.
    Eu sper sa se tina Apple de cuvant. Mai sunt 3 zile. M-am saturat de atitudinea asta toxica de la Epic, dar mai ales de la CEO-u lor

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 51 of 54 FirstFirst ... 41 49 50 51 52 53 ... LastLast

Similar Threads

  1. Ce te joci acum (iOS) By Trefla in forum Apple
    Replies: 8 Last Post: 13-12-2016, 20:44
  2. iOS 8 By MonkY in forum Apple
    Replies: 158 Last Post: 10-04-2015, 13:43
  3. iOS 7 By MonkY in forum Apple
    Replies: 245 Last Post: 25-08-2014, 18:28
  4. IOS updates By AndRewqp in forum Apple
    Replies: 5 Last Post: 19-02-2013, 21:19
  5. Update iPhone iOS By freddie91 in forum Software
    Replies: 6 Last Post: 11-02-2013, 13:35

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts