Dar ce-i faci de-l rezolvi asa repede ? Sa nu zici ca metoda prosoapelor....
Printable View
Man daca nu rezolvi problema cum trebuie si ma indoiesc ca o faci profesionist, in curand nu o sa mai ai ce rezolva. Mai bine apeleaza la cineva care stie cu ce se mananca asta si cat mai este timp pana nu o distrugi de tot. Trebuie in primul rand schimbata pasta termica si facut fix X-clapms dar nu inainte de a reabilita procesorul video. Daca nu ii faci ce trebuie si cum trebuie o sa crape de tot.:evil:
Daca folosesti metoda cu prosoapele...e clar.
x-clamps mi l-ai facut chiar tu cand am primit prima oara rrod si schimbarea de pasta termala + resuscitare video am facut-o singur ( de data asta ) :D
salut. am vazut threadul asta si am zis ca aici e de mine. Si eu am consola modata si nu iam facut mare lucru: iam schimbat pasta termica, am pus o bucata de carton de la o cutie de cereale intre GPU si DVD-Drive, am scos amandoua griluri din spate ala de metal si ala de plastic si cam atat. Consola merge de 1 an de zile si e silentioasa rau. Recomand tuturor modul asta.
P.S. eu nu iam facut xclamp mod
a mea a dat rrod..am fost la media galaxy,nu au avut sa mio schimbe.towel trick,a mai mers 2 saptamani.a murit iar.merg la MG,tot nu au xboxuri.asa ca,iam facut xclamps.ma rog,o metoda personalizata.iam pus 8 saibe sub suportii aia de metal in forma de X.si merge ca un vis de atunci.negarea de la service tot o am,asa ca pot sa o schimb in orice moment (cand aduce MG xboxuri).
gresit.daca o tii vertical e mai racoroasa.GPU e pe partea stanga si are aer.daca o tii orizontal,se incinge dedesubt.
incearca asa: joacate 20 de min cu ea orizontal,si dupaia pune mana sub ea,sa vezi ce fierbinte e.opresteo,laso sa se raceasca,si joacate 20 de min cu ea vertical,si pune mana pe partea stanga.o sa vezi ditamai diferenta de temperatura.
Cred ca tu gresesti....daca o tii vertical acoperi o aerisire importanta pentru consola si pe langa asta mai e si posibilitatea sa ti se decalibreze blocul optic.
o sa gasesti pagini intregi de dezbateri pe tema asta. unii zic ca e mai bine pe verticala, altii pe orizontala... insa la urma urmei tot iti da RRoD (prima data cand mi-a dat era pe verticala, acum e pe orizontala)
ah si n-am avut probleme cu blocul optic :P
Nu ma crezi pe mine..intreaba-l pe donely.
nu acoperi nici o aerisire.are picioruse jos,si tot trage aer.trage aer si de pe lateral,si sus,langa hard.
dar daca o tii orizontal,aerul de sub ea sta si se incalzeste,nu il misca nimic.
fa ce tiam zis,faza cu 20 de min de joc in orice pozitie.o sa vezi ca e mai rece vertical.si nu se decalibreaza nimic,doar daca ai consola cu drive hitachi (de prin 2005).
Eu o tin oblic. Totul este subiectiv aici. Indiferent cum este pozitionata tot o sa dea candva undeva RROD. E o tin cand vertical cand orizontal. Cum ma trezesc dimineata. Se arde se arde. O duc la garantie. De ce sa nu ma pot juca linistit cu ea ?
Ok dragosh cum vrei,e prea tarziu sa ma contrazic.Asteapta pana maine cand intra Chip Master :D si intraba-l.
dude,poate sa zica el ce vrea,dar nimeni nu contrazice palma mea care a simtit caldura de sub consola.
frige ca un laptop cand o tin orizontal.cand e vertical,e doar calduta.incearca te rog,si ai sa vezi.asta e cea mai buna dovada.
Xtm daca tii neaparat, Donely recomanda sa o tii orizontal dar sa-i pui niste picioruse ceva ca sa aiba sustinere si sa poata sa circule aerul si pe dedesubt. deci nu e nici chiar cum zici tu :P
Adica asa cum am facut eu:D?>:)
http://www.youtube.com/watch?v=VQ-vKT44P30
pai daca ziceai ca ai facut asa de la inceput... discutia asta nu mai avea rost nu?
Pentru ca totusi cred ca e mai bine pe orizontala chiar si fara picioruse,pe verticala se acopera aerisirea si piciorusele alea nu sunt destul de mari .
aerisirea laterala nu e de atat de mare folos pe cat crezi. arhitectura proasta nu permite evacuarea aerului cald la spate cum trebuie iar GPU-ul e in partea opusa a suportului pentru pozitia verticala. din punctul meu de vedere, consola nu trebuie sa fie rece ci sa se evacueze aerul cald din ea cum trebuie. teoretic, la spate ar trebui sa te friga cand pui mana dar practic nu e chiar atat de fierbinte. deci aerisirea respectiva nu e chiar atat de importanta pe cat pare...
Khan, ai sa razi, dar aerisirea laterala face toti banii in cazul GPU-ului. Mai ales la modelele mai noi care au heatpipe. Gandeste-te logic... ce se intampla cu "restul" de aer cald pe care blowerul (care de fapt trage, nu impinge) nu reuseste sa-l dea afara ? Well, se duce pe aerisirile laterale. La fel si cu heatpipe-ul. Ce rost are el, daca tu-l pui pe verticala, astupand practic partea pe unde el primea aer. Un heatpipe care are ambele capete fierbinti = ZERO !