Quote Originally Posted by GreyhounD View Post
Ce-mi place mie aici e ca toti blameaza religia ca iti impune un punct de vedere (cu toate ca fiecare e liber sa aleaga sa nu urmeze o anumita religie)
Am o vagă impresie că musulmanii lapidaţi şi decapitaţi pentru apostazie te-ar contrazice niţel. Asta în zilele noastre. Nu vorbim de ereticii arşi pe rug şi schingiuţi de creştini acum câteva secole, nici de crusade, nici de inchiziţie, pe vremea când religia avea puterea absolută. Personal, n-am fost om două zile după ce am văzut instrumentarul pioşilor de exorcizare/pedepsire a necredincioşilor din camera de tortură de la Bran.

In momentul in care o sa realizati ca, la fel cum voi ati ales sa nu credeti in vreo forma superioara de existenta, altii aleg sa creada in asa ceva, atunci veti putea avea un numitor comun.
Asta e un fel de "de gustibus non est disputandum" sau ce înseamnă ? Raţiunea şi ştiinţa sunt o chestiune de gust ?

A fi religios e un lucru, a fi credincios e altceva, a doua nu implica neaparat pe prima.
Religia presupune credinţă. "Religie" şi "credinţă" sunt sinonime. Sau vrei să spui că un credincios e un religios varianta light ? În cazul ăsta, respect mai mult un "religios" care are curajul propriilor convingeri şi credinţe, decât un credincios ipocrit, care culege ce-i convine din Biblie, iar de restul face abstracţie.