Single post: Activision Blizzard isi recastiga independenta!

  1. #1 SP
    Senior Member Mask's Avatar

    Activision Blizzard isi recastiga independenta!

    Independenta in industria jocurilor nu e menita doar pentru producatorii mici care cauta cu disperare o „ruptura” de corporatiile-mama. Chiar si mega-publisherul Activision Blizzard cauta o portita de scapare pentru a-si seta independenta, atat de mult incat azi-noapte au anuntat o rascumparare de actiuni in valoare de nici mai mult, nici mai putin de 8.2 miliarde de dolari.

    Activision Blizzard cumpara 429 milioane de actiuni de la Vivendi in valoare de 5.83 miliarde de dolari, in timp ce un grup de investitori condus de CEO Bobby Kotick si Brian Kelly (Co-Chairman) cumpara 172 milioane de actiuni in valoare de 2.34 miliarde de dolari.
    Doar Kotick si Kelly sunt „responsabili” daca as putea spune de 100 milioane de dolari din aceasta tranzactie, aratand interesul lor pentru viitorul acestei corporatii.

    Pe de alta parte, Vivendi inca va retine un procentaj de 12% din actiunile celor de la Activision, un procentaj mai mic ce-i drept fata de cele 61% pe care le detinea initial.

    Cinci ani. Atat a stat Activision Blizzard sub umbra Vivendi Games. Ce i-a determinat sa faca miscarea asta? Oare se simteau constransi de corporatia-mama si au vrut sa se indrepte intr-o alta directie fara sa fie „legati” de altcineva? Putin probabil din moment ce Activision inca este un publisher foarte important in industrie.

    Sursa: Activision Blizzard Buys Freedom From Parent Company, Goes Its Own Way | Geekosystem
    Attached Images Attached Images blizzard_entertainment.jpg