Ambele companii ajuta foarte mult indie developerii, dar sincer eu m-as baza mai mult pe Sony. Daca e sa comparam trecutul ambelor corporatii, Sony intotdeauna a fost mai friendly cu developerii sai (dev kit-uri pt Vita oferite gratis, reclame pe PS Store gratis, booth-uri platite de cei de la Sony pentru indie developeri la event-uri precum E3, categorie speciala pentru jocurile indie pe PS Store.. iar situatia continua sa devina tot mai buna). Microsoft in schimb au fost criticati de foarte multe studio-uri indie care le-au adus un profit imens intr-un timp destul de scurt (Fez, Super Meat Boy, Limbo etc) si au inceput sa fie mai "generosi" doar acum cand observa cati bani pierd din toata treaba asta (The Witness care va fi un hit aproape cu siguranta (doar e facut de acelasi om care ne-a adus Braid ) e un timed exclusive GRATIS, doar pentru ca cei de la Sony au fost mai de treaba decat cei de la Microsoft). La fel si cu muuuuulte alte studio-uri. La Microsoft singurul studio indie care le-a atras atentia a fost Mojang pentru ca ...oh well... Minecraft e o mina de aur indiferent de platforma.

Nu sunt hater, nu sunt fanboy dar eu urmaresc cu foarte multa atentie ce se intampla in lumea indie (sper intr-o zi sa lucrez si eu acolo ), si observ ca Microsoft au inceput sa primeasca si ei laude de o luna, doua doar, in timp ce Sony ajuta studio-urile indie de ceva ani buni (in ciuda faptului ca era foarte greu sa faci jocuri pe PS3, cum sustinea lumea).

Anyway sper ca miscarea celor de la Microsoft sa nu fie doar de ochii lumii si intr-adevar sa ajute indie developerii. Asta ar insemna mai multe jocuri unice pentru noi gamerii