Single post: RPG-ul favorit
-
Senior Member
RPG: Demon's Souls (cel mai bun joc din generatia actuala de console dupa parerea mea): o lume incredibil de bine realizata cu inamici extrem de interesanti (de la minions pana la bossi), cel mai bun combat system pe care am reusit sa pun mana si un sistem de multiplayer care nu mi-as fi imaginat sa fie atat de bun intr-un RPG. Dificultatea jocului facea ca fiecare inamic doborat sa para un lucru semnificativ iar cand treceai de un boss chiar meritai un trofeu. Desi nu punea accent pe poveste, jocul mi-a placut extrem de mult pentru ca a fost ceva nemaintalnit (cel putin de mine) pana atunci. Dark Souls e bun, dar nu are acel ... ceva cu care m-a prins Demon's Souls.
J-RPG: Final Fantasy X: care mi-a cam format o idee despre cum ar trebui sa fie aceste jocuri: superbe din punct de vedere vizual si auditiv, cu o poveste emotionanta si personaje memorabile de care iti aduci aminte cu drag de fiecare data. Din cauza acestui titlu (impreuna cu FF VII, Crisis Core si XII) am ajuns sa fiu un fan atat de mare Square Enix si al J-RPG-urilor de pretutindeni. Ce imi pare rau e ca titlurile Final Fantasy recente parca si-au pierdut cateva din elementele mentionate anterior. Sper sa isi revina odata cu lansarea lui Versus...pardon FF XV.
Oldies, but (sure as hell) goldies: Gothic 1 (si 2). Una dintre cele mai bune jocuri de pe PC care m-ar convinge sa le rejoc si termin pentru a 5a sau 6a oara: povestea unica, lumea interesanta si personajele foarte bine conturate. Adauga si faptul ca aveam 9 ani cand am jucat Gothic 1 si intr-adevar il face unul dintre jocurile mele preferate din totdeauna.
Merita mentionate si urmatoarele titluri: seria The Elder Scroll (Morrowind, Oblivion si Skyrim), SW: Knights of the Old Republic 2, Fable I, Borderlands, Vampire: The Masquerade, Stalker: Shadows of Cernobyl si Shin Megami Tensei: Persona 4.