Eu cred ca toate "razboaiele" astea sunt doar de ochii lumii. Sa vada "prostimea" ce mari concurenti sunt ei pe piata... cand de fapt ei isi vand tehnologii de la unul la altul, au contracte de colaborare pe zeci de ani si de fapt nu au niciun fel de problema in a-si imparti miliardele de dolari profit intre ei.

In plus, din cate stiu Apple nu vroia sa mearga doar pe LG in ceea ce privesc ecranele, ci pe LG, AUO si Sharp. AUO a avut mari probleme de calitate... Sharp a intarziat screen-urile IGZO de le-a luat mama naibii... iar doar LG nu face fata la o cerere atat de mare.

La procesoare la fel... desi se zvonea ca noul A7 va fi facut de Apple 100% la TMSC, am aflat recent ca de fapt lucreaza Apple cu Samsung de ceva vreme la el. De nand flash-uri si memorii nu mai vorbim... Samsung ramane in continuare alegerea nr. 1.

Si sa o luam si la software. Google si fanii sai peste tot trambiteaza cat de multa ura pentru Apple au, cand de fapt platesc milioane de dolari ca default search engine pe produsele Apple sa fie Google. Plus tonele de apps pentru care Google da milioane de dolari ca sa mearga pe MacOS si iOS. Pai daca-i "urasti", de ce-i mai platesti?

Prin urmare, despre ce "mega-razboi" vorbim noi? E doar o fatada... ei lucreaza impreuna bine-merci si dau impresia asta generala ca ei de fapt sunt la cutite. Singurul punct in care inteleg ca e normal sa se bata, este partea legata de patents (inventii brevetate). Acolo e durere... atata timp cat in ziua de azi ti-e permis sa te duci sa brevetezi un amarat de ecran dreptunghiular... si toti ceilalti sa-ti plateasca tie pentru ca deh... nu pot face ecranele rotunde.