MonkY Legat de Mini am cateva informatii care s-ar putea sa te intereseze. Dse901 a fost inventat de firma chineza Salibaeo - este un produs excelent - ulterior a fost "clonat" de firma First Union RN4085, se pare ca si modelul first union a fost ok la inceput - dar in ultimul timp au scazut calitativ (baterii proaste - atomizatoare slabe). In momentul de fata exista inca 2-3 fabrici care produc clona dse901. Producatorul se poate identifica foarte usor daca te uiti la codul bateriei Salibaeo au SLB xxxxxx iar First Union SH xxxxxx.

Eu am avut prima oara RN4085 (clona mini dse901)- de la e-cigs.co.uk - si am avut multe probleme cu ea. Mi-au picat 2-3 atiomizatoare in prima luna. Ulterior mi-am dat seama ca nu cu ele era problema ci cu bateriile care de multe ori raman aprinse si ardeau atomizatorul. Mi-am luat 4 baterii de rezerva - din care 2 aveau aceiasi problema - ramaneau 2-3 secunde aprinse.

De o luna si ceva am pus mana pe originalul DSE901 (facut de Salibaeo). Dpdv optic sunt cateva diferente - mustiucul nu este in forma de sipca ci este rotund ca la tigara normala. Bratul metalic din atomizator nu este rotund ca la varianta RN4085 ci un pic ascutit. Pe atomizator scrie mini cig. Si atomizatorul are serie.

Dpdv functional schimarile sunt si mai mari. Bateria este mai puternica (tunning cu aprox. 20% - ceea ce inseamna vapori mai densi. Are doua leduri unul portocaliu care se activeaza la inhalari si unul verde care se aprinde in momentul in care clipeste. Un alt lucru interesant este ca puterea este constanta pana la epuizarea bateriei - adica ultimele fumuri sunt la fel de puternice ca si primele. Acest lucru este datorat, cred eu microcircuitului din baterie care "declara" bateria terminata in momentul in care scade puterea sub anumite limite. Dezavantajul puterii crescute este ca tine ceva mai putin bateria decat la RN4085. La varianta veche de dse desi tinea 3-4 ore bateria ultimele 2 ore nu mai ofereau prea multa satisfactie. Deci in final "win some lose some" - am baterii care tin mai putin dar imi ofera o satisfactie constanta si nu una fluctuanta.

Mi-am luat si 5 atomizatoare de rezerva salibaeo. Pana acum nu s-a ars nici unul - dar cred ca acest lucru se datoreaza calitatii bateriilor.

Deci in momentul de fata sunt super incantat de dse-ul meu pe care il folosesc in public si de mini-pipa mea pe care o folosesc acasa.

Numai de bine,
Timi