Single post: Samsung va avea procesoare 64-bit in telefoane
-
Admin
Eu zic ca toate "premierele" astea pe care le face o companie sau alta... in final tot pe consumatorul final il ajuta. Ei se bat, si noi avem doar de castigat. Da, Apple are avantajul ca isi face si software-ul si hardware-ul "in house", ceea ce Samsung nu are. Daca va uitati la ce a facut Microsoft cu Nokia... i-au cumparat pentru ca vor aceeasi treaba, si anume sa detina controlul atat asupra hardware-ului cat si a software-ului. Google si-a dorit acelasi lucru cu Motorola, si a facut-o... insa Google ca si Microsoft, trebuie sa ofere suport pentru toate tonele de device-uri aruncate pe piata. Ori asta inseamna fragmentare, lucru care nu aduce nimic bun.
E bine ca avem de unde alege... dar eu cred ca in ultima vreme au luat-o razna cu hardware-ul si au cam uitat de software. Ca dovada, Microsoft dupa atatia ani, si de-abia acum lucreaza la suport pentru 1080p in Windows Mobile 8, de tin intreaga productie pe loc. Acelasi lucru se poate spune de Samsung cu 64bits. Degeaba vor scoate procesoare daca Google nu se agita... si probabil de-abia peste 6 luni or so vom vedea ceva pe 64bits de la Google. Probabil! Si chiar si atunci, mi-e si frica sa ma gandesc la cate bug-uri vor apare.
Singurul lucru care nu-mi place la "batalia" asta, e ca unii (in special Samsung, urmat vad si de altii), au cam uitat ce e acela un phone si pun accentul mai mult pe smart... indiferent de dimensiuni. Toti scot cu diagonale din ce in ce mai mari, de parca vor ca incet-incet sa ajunga sa produca tablete sau televizoare. Toti scot procesoare cu cat mai multe core-uri, dar 99.9% din aplicatii sunt optimizate single-core... Arunca RAM in prostie pe telefoane, doar pentru ca Google merge pe ideea "unused RAM is bad RAM". No offense, degeaba imi dai 3GB RAM, daca dai voie jocurilor sa se instaleze la start-up. Degeaba te duci la frecvente de 2-3Ghz daca ma obligi sa-mi pun antivirus/anti malware pentru ca permiti asa ceva in store...
Nestea: spunand ca pe iOS nu poti rula nimic in background denota ca nu ai habar despre ce poti face pe un iOS. Poti rula linistit in background, mai ales cu iOS7. In caz ca nu stiai, pe iOS poti avea si multi-window (ferestre ca in Windows) de vreo 2-3 ani... chiar daca nu e suportat oficial (vezi Quasar).