Single post: PS4 - discutii despre comenzi si precomenzi
-
Senior Member

Originally Posted by
MonkY
Cred ca ai inteles gresit principiul. Precomanda inseamna o intentie a mea ca si potential client de a cumpara un produs. Daca tu ca vanzator il aduci asa cum am stabilit, eu pot sa il cumpar, pot sa nu il cumpar. E treaba mea si nu are nici cea mai mica legatura cu seriozitatea. Treaba ta ca si vanzator este sa nu afisezi precomenzi pe care nu esti capabil sa le onorezi.
Nu vreau sa apar magazinele, inteleg ce spui tu, dar nu mi se pare normal ca tu sa ai doar "intentia" de a cumpara produsul si apoi sa te revolti ca nu-l aduc chiar cand se lanseaza, mai ales cand iti si garanteaza un anumit pret.
Pune-te in urmatoarea situatie (ca magazin): 100 clienti precomanda PS4 cu 1.800 lei, dar nu achita nimic, doar anunta magazinul ca au "intentia" de a cumpara (exact cum spui tu). Cand se lanseaza vin 100 console la magazin, dar se gasesc greu si la pret mai mare. Tu (magazinul) stii sigur ca daca le vinzi cu 2.000 lei bucata se vor vinde instant. Ce alegi: sa onorezi "intentia" de a cumpara si sa pierzi 200 lei/consola sau sa le vinzi la cine n-a avut "intentia" de a cumpara, dar care totusi cumpara? Da, stiu, seriozitate, bla bla. Dar seriozitate trebuie sa vina din ambele parti.
Sa luam si situatia descrisa de mine: eu (client) iti achit 1.000 lei avans si tu (magazin) ma asiguri ca in data lansarii mai pun 800 lei si am consola. Daca nu faci asta imi returnezi DUBLU, deci imi dai 2.000 lei. Vine consola si ai cam vrea sa o vinzi cu 2.000 lei. Dar daca faci asta pierzi aia 1.000 lei/consola, deci...
Eu nu stiu exact ce se va intampla, dar daca Sony nu poate (sau nu vrea) sa livreze consolele atunci niciun magazin n-are cum sa onoreze precomenzile. La fel, daca Sony va cere un pret mai mare banuiesc ca n-o sa fie onorate precomenzi fara avans, dar poate ma insel eu si "onoarea" si "seriozitatea" sunt mult mai importante ca profitul.