Single post: Google Chrome
-
Member

Originally Posted by
MonkY
In plus, desi Firefox respecta standardele mai ok, pe mine ma deranjeaza ca nu e capabil sa afiseze CSS-ul asa cum o face engine-ul IE. Nu zic ca de fapt IE o face aiurea, insa sa fim seriosi, 90% din webdeveloperi optimizeaza/testeaza paginile pe IE engine.
Da, numai ca standardele nu sunt date de IE (care le-a facut praf dupa parerea mea), ci de W3. Firefox si Opera le respecta, IE le rade in fata. Cat timp am lucrat ca web developer (cca. 2 ani), mereu am avut probleme cu browserul celor de la MS. Eu scriam fiecare site de la 0, fara frameworkuri sau templateuri, si in felul asta am ajuns sa vad problemele explorerului, de la afisarea incorecta a CSS, pana la probleme de javascript, AJAX, pana si in trimiterea datelor prin POST. Eu mai intai scriam ce mi se parea logic, si era interpretat fara probleme de firefox si opera. Apoi treceam la "repararea" paginii, pentru a fi afisata corect in exp.
Concluzia este ca.. daca 90% din oameni se dau cu capul de zid, ma dau si eu? Nu, raspunde mozilla, il dam pe nenea gates. 
Cat despre Chrome, la prima vedere pare destul de interesant, incarca paginile ok, dar foloseste mult prea multe resurse. Nu il vad sa detroneze firefox-ul, decat daca Google ii va face advertising pe prima pagina (ceea ce nu cred ca se va intampla.. desi.. cine stie..).