Daca e sa ne luam strict dupa numarul consolelor vandute, Nintendo Wii a dat o lectie grea celor de la Sony si Microsoft (100 milioane Wii-uri vs 80 milioane PS3 si 78 milioane Xbox 360). Daca ar fi sa ma iau dupa numarul gamerilor pe care-i cunosc, Nintendo a esuat lamentabil. In Romania ai spune ca nu exista. Iar cei care detin asa ceva de obicei l-au cumparat "pentru copil". Nintendo a esuat la noi in a-si promova jocurile si consola... Culmea este ca datorita lipsei serviciilor online, desi este cea mai slab vanduta consola la noi, cred ca este si cea mai piratata.

Din pacate (sau din fericire), PS2 ramane rege! Cu peste 150 de milioane de unitati vandute, Wii-ul va ramane doar o a treia consola in topuri (PS-ul fiind pe locul 2 cu 104 milioane). Eu in locul celor de la Nintendo o mai lasam un pic pe piata, sa ajunga la macar 110 milioane. Din pacate insa, Nintendo si-a canibalizat Wii U-ul cu propria consola (si cred ca si invers).

Deci nu, in opinia mea Wii-ul nu a castigat razboiul cu PS3 si X360. Repet, opinie personala... bazata pe cat de mult m-a convins Wii-ul sa-l folosesc, versus celelalte doua.