Depinde ce sursa folosesti pe tv. La mine din sound - additional settings parca pot schimba din pcm in dts sau dolby, testat pe mkv-uri si pe cele 2 programe tv ce transmit dolby.

Daca te referi la PS3 semnalul scos pe hdmi va fi doar pcm, consola nu transmite semnal audio encoded ci se ocupa de decodare si transmite mai departe spre receiver semnal pcm (sau linear pcm). Daca folosesti cablu optic pentru semnal audio atunci de decodare se va ocupa receiver-ul si asta doar pentru 2 codec-uri (DD si DTS). Calitatea audio insa e aceeasi, DD, DTS, DTS HD etc toate sunt semnale PCM codate sau mai bine zis arhivate sa ocupe mai putin spatiu insa este recomandat hdmi datorita accesului la mult mai multe codecuri decat pe cablu optic (DTS HD, 7.1, 24bit/96khz etc).

Eu am alta problema, cand trec de pe tv pe hdmi (PS3 de exemplu) si apoi ma intorc pe tv, la schimbatul canalelor se aude un mic pacanit care dispare daca sting si reaprind tv-ul. Nu e deranjant insa ma seaca faptul ca nu stiu pe cine sa dau vina, pe receiver sau tv