Single post: Un TV nou pentru consola mea!
-
Admin

Originally Posted by
Gandomyr
Producatorii la mai toate gamele de plasme nu spun tocmai ca burn-in is a thing of the past... recunosc ca problema inca exista si inca se lupta cu ea.
Tocmai asta e, ca Panasonic a renuntat sa mai lupte cu problema respectiva, si trece la OLED. Unde, ati ghicit, se pare ca si acolo exista probleme cu IR-ul. Dar macar acolo e loc de evolutie (pentru ca nu mai vorbim de o combinatie de gaze - sau gazuri -).

Originally Posted by
Gandomyr
Dar au si afirmat ca imbunatatiri si rezultate imbucuratoare s-au observat de la o generatie la alta, ca tehnologia a evoluat si ca fiecare an a adus modele mai bune din acest punct de vedere.
Nu stiu unde ai citit ca ar fi afirmat Panasonic ca a imbunatatit IR-ul, cand mai toti "maniacii" de pe avforums & co. de la o generatie la alta s-au plans tocmai de opusul problemei. Da, au aparut functii gen "pixel orbiter" cand vorbim de imagini statice (sau clean screen in meniul de service)... insa problema se afla in baza compozitiei necesara pt. plasma. Cei de la Panasonic & Co. au inceput sa plateasca taxe enorme pentru plumb, arsenic si alte nebunii care faceau plasma sa fie OK. In momentul in care au inceput sa diminueze cantitatile respective (sau chiar sa le elimine complet), plasma nu a mai fost la fel de stabila. E motivul pt. care un 37PV500 merge fara probleme si in ziua de azi (dupa vreo 10 ani), pe cand un model recent (50VT20) dupa o ora de stat pe Antena 1 (sa zicem) deja poti vedea sigla pe orice altceva. Da, nu e o problema permanenta, dar e al naibii de enervanta.

Originally Posted by
Gandomyr
Dar cred ca o utilizare cu cap a plasmei, adica moderat, responsabil, poate preveni image retention. Da, e o grija pe care trebuie sa o ai constant si te tine "on your toes", nu e tocmai reconfortant, dar cred ca se poate preveni.
Asa este. Poti sa incerci sa te chinui sa-l folosesti cu grija. Eu unul am renuntat la a ma mai chinui. Daca inainte activam toate nebuniile (gen sa se opreasca dupa 1 ora de standby), acum pot sa pun pauza la un joc si sa plec 10 ore... because i can! In plus, cu un consum de vreo 4 ori mai mic, nici nu se simte...

Originally Posted by
Gandomyr
Sincer? Da! Inainte era o dunga rosie plata, mata, uniforma, fara pic de nuantare. Acum numai asa nu e! Si imi place sa cred ca totusi producatorii de jocuri se mai gandesc din cand in cand si la astia cu plasme (mai ales cand vorbim de console si nu de PC) si ca isi mai dau si ei un minim de interes in directia asta.

Din nou... nu am nicio dovada... dar imi place sa cred asta.
Iti pot spune ca daca acum cativa ani mai existau firme in care se facea development si game testing pe plasme, in momentul de fata NIMENI nu mai face asta. Motivele principale sunt aceleasi: consumul si IR-ul. Sorry.

Originally Posted by
cryyo
Nu's ce plasme detin unii sau au detinut de tot aduc vorba de IR-ul asta, care exista, dar care mie nu mi-a pus probleme nici o data. Asta pe un parci de plasma seria S10 de pe vremea bunicii. Si bag la jocuri cu HUD-uri si filme cu benzi negre de moare lumea.
Asa cum am zis mai sus cryyo, modelele mai vechi (dar nu primele generatii) au fost mai OK.
Anyway, sa nu credeti ca am eu ceva cu plasma. Am promovat tehnologia mai bine de un deceniu (i feel so old)... si am folosit cu placere plasmele. Unghi de vizualizare perfect, timp de raspuns ideal, culori naturale, negrul aproape de perfectiune... Marele avantaj al plasmei a fost si va ramane controlul la nivel de pixel, ceea ce un LED/LCD nu va putea avea niciodata. Sper ca OLED-ul sa evolueze rapid si la anul sa laudam noile TV-uri OLED de la Panasonic & Co.