Un client educat cumpara dupa raportul PRET / PERFORMANTA + CALITATE! - AMD GPU
Am uitat sa adaug,la conferinta amd hawaii,chat-ul a fost oprita,ca erau oameni trimis de nvidia sau invidia fanboys care faceau spam.
Spor la citit,daca nu ai lene in tine. Dute sus inapoi,dupa aceea vino aici si read it.
Photoshop 6 nu mai foloseste CUDA, face ca placile AMD sa castige in fata Nvidia.
Si asa multi aleg AMD.
Sapphire pe cine a ales? Pe AMD.
Omule, tu traiesti in trecut? Daca ai traii in trecut nici pc-ul n-ar exista. Si daca tot vrei sa traim in trecut,ti-am dat un exemplu despre invidia mai jos. Textul e mai jos "Tu vorbesti de calitate?"
"Eu sper sa nu se intample asa... dar uitandu-ma la trecut, nu pot sa nu fiu pesimist. Si daca se va intampla asa si consolele next-gen vor esua din vina AMD/Ati, probabil in cativa ani le vom spune bye-bye definitiv (ceea ce ar fi rau - concurenta e intotdeauna buna, indiferent cat de slaba este)..."
Asta chiar numa un fan infocat ar spune-o,esti de pus pe forum, sincer.
Nvidia stii ce face? Numa pagube,exemplu acest G-Sync ce aduce pretul monitorului cu 100-150 euro mai mult. AMD TrueAudio scuteste procesorul de o treaba,ca na intel scot numa copy/paste. Si mai bine sa-i ajute GPU-urile de la AMD.
Cum mai compensezi psihic cei 2500 de lei dati in plus pe TITAN(sau mai mult), lasand la o parte faptul ca AMD obisnuiesc sa vina cu driveri noi care aduc sporuri frumoase de performante de la o versiunea la alta? Vezi situatia HD7970 GHZ vs 680!
R9 290X=349,500 euro. Titan=1000-1300 EURO / GTX 780=700/650 euro / GTX 690=1000-1300 EURO. Radeon HD 7990= 700Euro + 8 jocuri gratis.
349,cca 500(datorita taxelor vamale si europene+tva RO si foamea) vs 1000-1300 Euro(Are un pret exagerat titanu si e sub performanta lui 500 euro).
700-650 euro vs 500 euro(e peste 700-650 euro la performanta )
680-700 euro vs 1000-1300 euro-gtx 690(680-700 euro e peste 1000-1300 la performanta)
Daca si acuma zici iara nush ce,e clar,esti o cauza pierdute. Dar intr-o zi te vei trezii la realitate. Dar te rog eu,viziteaza lab501(.ro) si vezi acolo oameni seriosi si maturi. Te invit tare mult,daca e s-o luam asa deschidem si un thread.
Pot sa cred ca esti un fel de linustech si amicul lui? - Ati nu exista,e fuzionarea de multii ani. Consuma multi ramii? Ma faci sa rad.))
Tu spui ca iNvidia face calitate?) Isi bate joc de voi,dar fara sa va dati seama,cer pe un Single GPU 1000E. Cand poti lua un R9 290X cu 349Euro,dar din pacate sunt taxe si placa video ajunge la 500 euro. Dar tot e mai bine. Si sa nu uitam, Titan e de 6 lunii pe piata si are acelas pret. Radeon HD 7990 nu e de mult,si imediat a primit o reducere generoasa de la AMD+dita mai bundle-ul. Radeon HD 7990(dual-gpu) e peste Titan si GTX 690. Si e mult ma ieftin si foarte rezistent. R9 290X e peste GTX 780 si peste Titan,de aia nvidia vine cu 780TI. Lasa,ramai la petardele lor,ok?
Iti doresc sa ramai la nvidia,si sa le dai banii fara numar,dar intr-o vreme majoritatea din fanii nvidia o sa se trezeasca la realitate,si atunci nvidia o va duce rau. Tu vorbesti de calitate? AMD-urile chiar daca sunt calde sunt placi strong inclusiv vrm-urile + din cate stiu VRM-ul de la AMD chiar daca pare firav in unele cazuri face fata fara nici o problema. Era si un review la 7990 daca nu ma insel in care VRM-ul a fost supus unoi voltaj masiv si nu a patit nimic. La nvidia treaba sta altfel, aveau tendinta (nu stiu daca o mai au) sa puna petarde de VRM-uri pe GPUurile de top, vezi problema clasica cu GTX580 care picau pe capete.
"Mda, AMD le-a facut 780-ul tandari cu 290X, de asta iNvidia o sa lanseze in scurt timp 780Ti-ul ca sa il aduca putin peste 290X. Oricum, 290X-ul e best buy la categoria entuziast asta daca nu esti inversunat sa le dai bani celor de la Nvidia cum am vazut pe unul mai sus, nu dau nume.(Monky *cough*)"
Negi totul,negi ce-am spus mai sus despre nvidia si R9 290X - Radeon HD 7990. - Asta nu-mi place la nvidia fans,am unul pe mess,care nu prea supporta sa-i spun ceva despre AMD. First DirectiX 10.1,11,11.1,11.2 au fost pe placiile AMD prima oara,first GDDR5,first 28nm.
Esti fix ca LinusTech si amicul lui,care au aratat niste bechmarkuri fake,cica R9 290X nu depaseste nici gtx 780. Adevarul este ca e peste Titan si nu depaseste 780? You don't say.
Acesta este marketing-ul nvidia,si oamenii lor care ii ajuta sa fie doar in puf. Despre TIER 0 ai citit?
Pe mine ma bufneste rasul,cand vad asemenea oamenii,pe lab501 se discuta despre asa ceva. Te rog sa-l vizitezi,si sa vezi review-ul,e romanesc. Dar poti sa te duci si pe techpowerup sau altele.
Nintendo,e tot vina lor,daca au cerut ceva inferior,daca nu sau gandit la optimizari. De ce x360 sta mai bine cu acel ATI in interior? Aici nu ai ce comenta.
Mersi pentru warn,imi place ca voi,nvidia nu suportati adevarul. AMD le putea oferii ceva peste,dar daca asta au cerut asta au primit. Repet,nu traim in trecut,stiu poveste cu driverele,dar acum sunt mult mai bune. Dupa cum ziceam,si tu esti 100% fan nvidia. Stau putin prost pe piata pc-urilor,pentru ca,sunt din astia ca tine,care aude la unu de la altu,"ia bai gtx,nvidia,e rupere totala." Si asa e logic,omu cum e prostut,da mai multi banii pentru o placa video care cica e ce-a mai buna,cand ar putea da mai putini banii si sa ea ceva care e si peste si are si anumite tehnologii.
Tu nu esti de loc expert in zona IT.
Daca nici acum nu intelegi,merita deschis un thread pe lab.
"Sper ca Google si Apple sa vina si ei cu console proprii... care sa se bazeze pe Intel + nVidia."
Speri prost,vor alege AMD,cum si Steam a facut-o,datorita performantei si chiar a driverelor,scrie si in articol.
TheBrain(e varianta pentru cristi,dar ți se potrivește și ție):
@Monky: My man, AMD nu ii urmeaza pe Nvidia, ci as spune ca in ultima vreme Nvidia simte morcovul la poarta pt ca AMD incepe usor sa se impuna. Intra pe semiaccurate.com sa vezi ce trucuri foloseste departamentul de vanzari Nvidia contra AMD si ce declaratii fac despre consolele next-gen care or sa aiba APU-uri AMD.
Seria 7000 era best buy chiar si dupa ce au scos nvidia seria 700. Iar Titanul era out of reach si nu a fost decat o demonstratie de forta, nu o placa care sa le aduca vanzari serioase. De aia nici AMD nu s-au obosit sa vina cu un raspuns la Titan, pt ca era incredibil de scumpa. Bine, 7990 era o optiune, mai performanta si chiar mai ieftina chiar daca era multi-gpu.
Verzii stiu inca de cand AMD a luat deal-ul cu consolele ca o sa treaca prin momente grele pe durata de viata a acestora. Zic asta pt ca grosul platformelor de gaming world-wide o sa fie, evident, consolele. Deci inseamna ca majoritatea jocurilor or sa fie optimizate in special pt console. Care console or sa aiba hardware AMD.
De asta iNvidia au inceput cu declaratii care sa faca consolele de rahat si sa tipe in stanga si in dreapta ca nu sunt decat niste PC-uri mediocre cu alte haine (asta e adevarat ).
Iar departamentul de vanzari Nvidia avea un plan (Tier 0) sa mituiasca OEM-urile sa renunte la placile video AMD (la procesoare nu ) si sa mai faca si gargara pe tema asta, doar-doar mai pun cativa wizzmani botul si zic ca daca OEM-urile fac asta, stiu ei ce fac si deci ar trebui sa faca si ei la fel.
In concluzie, mie imi miroase a disperare, poate e doar impresia mea. Dar e clar ca AMD pe partea de placi video e in crestere. Sa speram ca si pe partea de procesoare o sa se ridice.
AMD sunt calare pe situatie, nu ii urmaresc pe Nvidia. De fapt in ultima vreme, Nvidia pare destul de disperata pt ca AMD incet-incet incep sa ia conducerea si ei sunt constienti de asta. Conducerea bineinteles ca or sa o ia prin intermediul consolelor next-gen care o sa alcatuiasca grosul platformelor de gaming. Deci peste 1-2 ani, grosul platformelor o sa fie echipate cu hardware AMD adica toate consolele noi si partea de PC-uri care foloseste GPU-uri AMD. Care si asta din urma e in crestere datorita politicii de vanzari AMD care se axeaza pe value/money. Primesti placi la fel de performante ca cele ale competitiei, mai primesti si niste jocuri moca si toate astea la un pret putin mai mic. Nvidia, pe de alta parte, are impresia ca o sa vanda in continuare placi scumpe doar in baza faptului ca scrie Nvidia pe ele.
Pe urma e problema jocurilor care sunt pe cale sa apara si cele care sunt in productie acum. Cele mai multe or sa fie multi-platform pt ca toti producatorii vor sa vanda pe toate platformele. Asta inseamna ca or sa fie optimizate in special pt console. Adica in special pt hardware AMD. Acum parca intelegi de ce departamentul vanzari Nvidia recurgea la mituirea OEM-urilor sa renunte la placile AMD si la declaratii care sa terfeleasca consolele, doar-doar o sa iasa ei mai in fata.
Am urmarit tot razboiul asta al consolelor inca de cand au anuntat ca or sa fie echipate cu hardware AMD. Era clar de pe atunci ca o sa influenteze mult piata jocurilor si a hardware-ului de PC chiar.
Dreamcatcher(era pentru Wizzman,dar e buna si pentru tine ca sunteti din aceeiasi oala):La momentul actual AMD are cea mai buna placa video single GPU,cea mai buna placa video cu 2 nuclee si un raport calitate pret cu mult superior celor de la nVidia(cel putin in partea de sus), deci bineinteles ca Wizzmani d-astia o sa rasara tot timpul sa spuna de fapt NIMIC doar ca sa inflameze.Ignorance is bliss, scuze pentru offtopicul partial dar am vazut framantarile unor oameni care chiar stiu cu ce se mananca domeniul asta in legatura cu ce-a zis “nima-n drum”.
Sincer la ce preturi practica nVidia, cred ca se bazeaza foarte mult pe faptul ca si-a adunat in ani, multi Monkyy.
La final pot sa spun ca AMD/Radeon e gaming,iar iNvidia/GTX e marketing,more $$$,adica pe romaneste,nvidia inseamna bani.
(Si sa stii ca eu nu sunt pupincurist,2 fetze, ca restul de forum,ai tu Administrator,dar pentru mine nu insemni nimic,respectul meu il primesc doar oamenii care o merita.)
Uite-l pe linsutech,care un noobist nvidia. Acuma spune-mi tu daca asta nu inseamna favorizare,spune-mi,ca acuma sunt dovezi,un video care spune el cu gura lui,pardon, amicul lui. Dovezi sunt peste tot,despre influenta nvidia,nvidia fanboys.