Single post: Clubul PlayStation 4
-
31-10-2013 14:20 #3770 SP
Admin
Rasko... eu vorbesc despre PS4 ca si o consola CU jocuri si DE jocuri... si tu o lauzi doar comparand-o cu Xbox One TV (desi ti-am zis sa privesti din punctul de vedere al unuia care are PS3 si vrea PS4 - de ce ar face asta? doar pentru un titlu-doua noi?). Deci daca X1 e o consola slaba si proasta... adica egala cu 0 (zero), faptul ca PS4 e cu 50% mai bun decat zero, stii ce bine da, nu?
Ideea nu era asta... cat faptul ca pe mine ma intereseaza jocurile, nu cu cat la suta bate una pe cealalta. Iar articolul acela "mediocru" puncta un lucru foarte simplu: concurenta sta mai bine la exclusivitati (aka "killer games"). Motiv pentru care a luat 8/10 fata de PS4 care a luat 7/10. Scurt si la obiect. Nu au disecat consolele, nu le-au pus sa se intreaca face to face in puterea la CPU si GPU. Au luat-o "babeste": "Ia sa vedem cate jocuri cu masini avem aici... cate dincolo. Cate fighting games aici... cate dincolo. Cate action games aici... cate dincolo". Si rezultatul vorbeste de la sine.
Tekken: o sa razi, dar Sony a dat o "caruta" de bani pentru "puterea norilor" denumita Gaikai...
---------- Post added 31-10-2013 at 13:29 ----------
O sa-mi primesc probabil multe palme pentru ce voi zice acum, dar Sony a avut o strategie al naibii de proasta. A bagat bani in tot felul de porcarii, pe cand putea frumos sa bata palma cu Rockstar si sa aloce un studio care sa stea dupa fundul lor si sa faca GTA V next-gen.
Ar fi facut exact ce spunea ReNeGaDe mai devreme... ar fi avut o consola cu "one killer game seller". Numai GTA V-ul in sine ar fi facut sa se vanda 20 de milioane de console PS4. In schimb ei spera sa vanda mai multe doar pt. ca au ceva mai rapid decat concurenta. Well... nu ca as vrea sa fiu avocatul diavolului, dar pt. asta exista PC-ul (care le bate cu 200%). Adica e pacat ca Sony se bazeaza pe un pic de extra muscle in loc sa vina cu exclusivitati care sa te lase cu gura cascata (in launch day, nu dupa 5 ani de existenta).
In fine... vom trai si vom vedea ce va fi. Eu ma gandesc in continuare la cel care are acum PS3, si care vrea sa-l vanda pentru a-si lua un PS4. Nu doar ca nu prea va avea ce sa joace, dar va pierde si tot backward compatibility-ul. Unuia care nu a avut consola si vrea sa-si ia anul acesta, ii recomand cu caldura sa nu dea banii pe prostii (PS4 si X1) si sa-si ia PS3 sau X360... unde sunt zeci/sute de jocuri de tip "killer games".
Btw, ce se mai stie despre Gaikai? Ultima oara cand au vorbit despre... nici macar un ETA nu au dat...