As avea o intrebare.
Ieri mi-am cumparat un 5S unlocked. Am pus cartela din fostul meu 4S, si in circa trei ore am inceput sa fiu apelat de un numar "Unknown". Am raspuns o data, de doua, de trei ori. Se auzeau doar niste zgomote ciudate, dar nu mi-am facut probleme. Cineva din familie si-a cumparat recent un smartphone, tot unlocked, iar la Orange i s-a spus ca se intampla uneori, fiind doar niste erori. Nu am mai raspuns, dar apelurile nu incetau. Am raspuns a cincea oara si de aceasta data, aud o voce. Nu inteleg nimic din ce spune, il rog sa repete, nimic, asa ca inchid telefonul. Dar am continuat sa fiu sunat pana la 10 seara. Nu am mai raspuns. Astazi a inceput iarasi distractia pe la 7 seara. Dupa alte cinci apeluri, raspund. Aud aceeasi voce care bolboroseste cuvinte pe care nu le inteleg. Ma enervez, ma infig in el si ii zic cateva de morti, mama si raniti. Individul se revolta si ma injura la randul lui, nu imi spune cine e, iar in final, inchid iarasi telefonul. Dupa o pauza de 20 de minute, incep iarasi apelurile de la numarul "Unknown" la care nu mai raspund, si care se fac vreo 11 la numar, asta pana aproape de miezul noptii.

De ce de primele cateva ori nu am auzit nimic, iar dupa aceea era cineva pe fir? Nu e hidden sau blocked, scrie pur si simplu "Unknown". Pe de o parte, e prea mare coincidenta sa nu fie de vina noul telefon. Pe vechiul iPhone, codat pe Orange, nu am avut niciodata problema asta. Pe de alta parte, este cineva la celalalt capat al firului, care mi se pare mort de beat sau de drogat, sau cel putin incapabil sa articuleze cuvintele.

Nu mi-e frica, primesc cu regularitate telefoane de la ciudati, telefoane de amenintare etc. Dar ma enerveaza ca suna de minim 20 de ori pe zi si NU il pot face sa inceteze. Nu ii vad numarul, deci nu il pot bloca.

A mai patit cineva asta? Ce imi recomandati? Nu as vrea sa-mi schimb numarul de telefon.