Storm78: frecventa mare nu inseamna totul la un panou. Ba de multe ori frecventa aceea este egala un modul Game. Cand ti se spune ca are 800Mhz sau 1200Mhz, de fapt e vorba de diverse metode de procesare a imaginii, si nu are legatura cu frecventa reala. Poate fi un screen de 200Mhz, dar care cu ajutorul unui procesor de imagine, sa tripleze numarul de cadre, pentru a parea totul mai fluid... si in felul acesta ajungi la echivalentul a 600Mhz. De obicei in Game Mode aceste filtre si procesari de imagine sunt dezactivate complet.

Problema care o ai la rotiri rapide nu se datoreaza frecventei mari. Joaca-te pe un CRT clasic la 100Hz si nu vei observa acea problema. Problema apare in special datorita panoului si a latentei. Din pacate, majoritatea TV-urilor (chiar si in Game mode), de-abia daca ating 40-80ms. Cel mai rapid din noua generatie (in Game Mode) ar fi un Sony W905A care se duce pe la 7-10ms... dar costa. Si are niste unghiuri de vizualizare execrabile.

Din pacate un LED/LCD nu poate fi perfect din toate punctele de vedere. Un panou cu negru cat mai bun (SPVA), va avea probleme cu unghiurile de vizualizare. Un alt panou, cu unghiuri perfecte de vizualizare, va avea probleme cu negrul (IPS). Si tot asa... De aceea plasma era mai binevenita, dar problemele de burn-in au facut-o indezirabila. OLED-ul sper sa fie salvarea... avand "the best of both worlds"...