Buna ziua

Am cautat pe forum dar nu sunt deloc dumirita. Forumul pare sa fie pentru detinatorii de console si care au idee despre ce e vorba. I-am cautat copilului prin oras acum cu promotiile consola PS3. Multe modele, care sunt diferentele nu m-am dumirit...doar la preturi si din ce am inteles la hard, unele pareau sa aiba hard mai mare decat altele. Un ABC despre PS3 nu gasesc nicaieri. Pe mine ma intereseaza urmatoarele lucruri :

1. Ce importanta are hardul ? pot sa-mi copii jocul de pe DVD in hard si sa-l accesez de acolo sa nu mai stau alta data sa-l pornesc de pe disc?
2. Pot atasa la PS3 un hard extern ?
3. Controllerul e pe baterie ? primesc incarcator in cutia jocului ? (intreb fiindca deja am comandat de la altex o consola ieftina o aveau la reduceri de la 800 lei la 600 lei ) Nu stiu sa dau alte detalii despre ea decat ca avea hardul de 12gb.
4. Am vazut ca sunt si controllere cu un bec albastru in varf si intentionez sa iau de pe okazii un set cu o camera. Imi trebuie incarcator pentru ala? Merge cu baterii obisnuite ?
5. La ce sunt bune update-urile de care pomeniti ?
6. Inteleg ca e mai bine sa joci un joc original decat piratat, am citit un post pe aici pe forum dar nu stiu ce inseamna - homebrew.
7. Am un ps2, pot folosi controllerul de ps2 la ps3 ?
8. Orice alta informatie legata de consola si potrivita unui incepator e binevenita. Va multumesc.