Huh... Teo, ce spui tu aici?!! Stai ca am asa multe intrebari ca nu stiu de unde sa incep... Sa intelegm ca esti angajat Microsoft? Sau ca te cheama Microsoft Romania pt. prezentare, in ideea ca in sfarsit vor sa faca ceva legat de Xbox pentru Romania?

Anyway, in primul rand, daca nu existi pe o piata, nu ai ce sa imbunatatesti. Asta ar fi cel mai important aspect. Mai exact, Microsoft trebuie sa-si faca simtita prezenta in Romania, prin care sa ofere tech support, service autorizat, servicii oficiale. Pentru gameri Microsoft Romania practic nu exista.

In al doilea rand, Marketplace pe Romania. Sa nu mai fim nevoiti sa folosim proxy-uri si alte nebunii pentru a putea descarca ceva. Faptul ca nu exista tara noastra in lista din setup e un "mare pumn in fata".

In al treilea rand, Sony pare a fi mult mai friendly cu presa si Romania in general. Chiar daca HQ-ul PlayStation este in Bulgaria, cu toate acestea am avut lansari oficiale, se mai trimit diverse prezentari, stiri oficiale, jocuri si game props pentru presa si comunitatile din Romania. Microsoft trebuie sa castige comunitatile de gameri de partea lor, daca vor sa aiba vreo sansa (in special acum ca vine SteamOS-ul). Eventual reclame pe site-urile de specialitate (le oferim un spatiu daca e nevoie).

In al patrulea rand... din ecosistemul de gaming de la Microsoft lipseste (si a lipsit dintotdeauna) o consola portabila. Sony si Nintendo fac mult mai atractive solutiile lor pt. ca amandoua companiile ofera atat solutia portabila cat si cea "home". Si aici Sony puncteaza extrem de mult cu PS+ prin care ofera jocuri pentru toata gama de console, ceea ce ofera un plus cuiva care detine PS3, PS4 si PSV.

Daca e nevoie de ajutorul meu, please let me know.