Spike - de cand e imperativ sa termini cel putin 70 % din jocurile pe car ele cumper ? de unde ai scos tu procentu asta ? mi se pare un pic malitios ssi bati un pic spre trolism ca sa-ti dau niste exemple la fel de stupide ca procentu tau -> cum e cu cei care colectioneaza capace de bere => au baut toate berile alea ? sau aia care colectioneaza pachete de tigari => au fumat toate tigarile respective ... sa nu mai zic de colectionarii de arta despre ei cum poti spune ca "consuma" ceea ce colectioneaza ? (ii intrebi daca au privit macar 70% dintre tablourile care le poseda .. e absurd)

Ca idee e chiar imposibil sa joci si sa "termini" (pun in ghilimele pentru ca si asta e discutabil - ce inseamna de fapt sa termini un joc mai ales ca unele jocuri nu se pot termina ... etc) cand vorbesti de mii de jocuri (in cazul meu).

Eu colectionez pentru ca imi face placere nu neaparat sa ma joc - sa nu uitam ca uneori cele mai valoroase jocuri pentru o colectie sunt extrem de proaste din punct de vedere al jucabilitatii, lucrul pentru care nu s-au vandut cand au aparut si au devenit RARE si valoroase acum (peste 30-40 ani de la aparitie).

Deci ca generalizare nu confundati - un colectionar cu un gamer (de obicei gamerii nu sunt colectionari, ei joaca un joc, il "termina" si il vand ulterior) foarte putini sunt aceea care le pastreaza pentru ca le-a placut lor si in timp ajung sa aibe cateva sute de titluri.

Pe langa asta sunt multe feluri de colectionari - sunt cei care colectioneaza jocuri sigilate => ei nu le vor juca niciodata

Ma rog - e o pasiune si trebuie tratata ca atare - fiecare o percepe cum vrea e o chestie SUBIECTIVA 100 % si nu e mainstream si poate avea mai multe efecte benefice:

- de ex - inveti diverse despre companiile producatoare, distribuitoare, despre istoria jocurilor video sau a consolelor
- alt ex - prezervarea, pur si simplu jocurile sunt perisabile (cutiile de carton ale jocurilor) sau chiar mediile de stocare -pot fi usor "distruse" de timp, sau de factori externi si de aceea un joc sau o consola care ajunge pe mana unui colectionar de obicei este "tratata" cu mai mult aatentie
- alt ex - disponibilitate poate eu cumpar 100 jocuri, nu le joc pe loc, insa dupa 3-4 ani imi doresc sa le joc, ele au devenit "imposibil de obtinut" nu se mai gasesc la magazin si pe piata "gri" au preturi mai - faptul ca am deja jocul imi colectie imi permite sa il joc oricand
- alt ex. - diversitate - cumparand multe jocuri am acees la o sumedenie de titluri si genuri la o aruncatura de bat in colectia proprie
- alt ex. - valoarea intrinseca a jocului sau daca preferati investitie - unele jocuri cresc in valoare, altele scad .. daca esti vreaodata in situatie financiara precara poti apela la jocuri ca la o moneda de schimb care te poate ajuta sa treci de impas.