Single post: Clubul colectionarilor
-
13-01-2014 00:43 #1305 SP
Senior Member
Crede-ma ca nu am avut nici macar o secunda intentia de a trolla. Sunt curios sa aflu pareri ale diversilor colectionari de aici vizavi de motivul pentru care s-au apucat de acest hobby. Ceea ce voi scie in continuare strict parerea mea personala, pe care nu o ridic la rang de adevar absolut.
Consider o colectie fara personalitate, aceea a unui gamer care are in marea majoritate din recuzita sa jocuri despre care nu poate emite o parere pertinenta (personala si nu auzita de prin review-urile altora) pentru ca nu le-a terminat macar din punct de vedere la povestii principale (adica fara side quest-uri). Scuza celor care au in colectie un procent mai mare de jocuri neterminate, cum ca le vor juca in viitor mi se pare comica: ce intentioneaza sa faca, sa puna pauza la viata si sa ajunga la zi cu respectivele?
Cand suntem mici si naivi colectionam toate prostiile fara sa le intelegem doar pentru ca arata bine sau ne creeaza o scurta bucurie de moment. Apoi la asa zisa maturitate mai sunt persoanele care ajunse pe scara ierarhica pe o pozitie mai inalta direct de pe o pozitie sociala mai umila si suferind de un complex de inferioritate isi cumpara tot felul de lucruri pe care nu le inteleg doar pentru a opula crezand ca asa se emancipeaza.
O persoana care colectioneaza doar de amorul artei, fara a stii istoria din spatele unui obiect, fara a putea demonstra valoarea acelui obiect (inclusiv dpdv personal) ori are probleme de alta natura, ori are interese financiare (cum a spus si rodarone, intentioneaza sa vanda la suprapret la un moment dat colectia).
De exemplu bunicul meu colectiona carti (el nu s-a exprimat niciodata asa, dar cand ai 2 biblioteci pana in tavan fiecare cu latimea de cca 6m si pline ochi se poate face o mica analogie). Cand il intrebai ceva despre o carte, niciodata nu zicea ceva de genul "Pe asta am luat-o pentru coperta sa faina", sau "Pe asta am luat-o pentru ca nu o mai are nimeni in oras". Putea sa iti povesteasca subiectul ei, sa iti dea detalii despre autor si sa iti relateze ce i-a placut si ce nu la respectiva opera. Asa vad eu un colectionar.