parerea mea personala e ca in afara unui gameplay similar (valabil pentru toate jocurile din acest genre), in materie de story seria GOW saluta din mers seria DMC, si ii trimite un postcard din urmatorul oras.

fiecare dintre titlurile principale ale seriei (1,2 si 3) a avut ceva de oferit:

GOW 1 - probabil unul dintre cele mai bine construite scenarii ale unui joc Action-Adventure, care reuseste sa "infiltreze" aproape fara cusur, un personaj complet nou intr-o mitologie veche de peste 2000 de ani, oferindu-i un backstory destul de puternic contextual (care e completat de alte jocuri precum ghost of sparta sau chains of olympus), si care ofera o experienta de gaming in cadrul mitologiei grecesti (cred eu) unica pana in momentul lansarii primului joc in 2005.

GOW 2 - probabil unul dintre cele mai bune sequel-uri ever, care reuseste sa-si depaseasca predecesorul si ca scenariu, partial in materie de gameplay, cu anumite cadre impresionante (mai ales pentru un joc de ps2 din 2007), si cu o variatie interesanta a luptelor cu boss-ii (atat in ceea ce priveste personajele respective, istoricul si abilitatile lor) cat si interactiunea lui Kratos cu ele. in plus, mie si multe dintre puzzle-uri mi s-au parut foarte bine integrate in story.

GOW 3 - din punct de vedere grafic si al mecanicii de joc, in special al interactiunii cu mediul/personaj/level (Gaia) sau cu labirintul cubic al lui Daedalus, GOW 3 a fost cu siguranta un joc care in 2010 a aratat ca un joc din 2012. construirea unui boss precum Poseidon, enviromenturi absolut impresionante, si o evolutie a storyline-ului tragica dar pana la urma logica, cred ca l-au ridicat intre cele mai bune 3 jocuri ale anului 2010, si un milestone in console gaming.

PS: voice acting-ul mi s-a parut excelent mai ales in GOW III. si asta cred eu conteaza foarte mult cand vine vb de story.