Single post: Apple planuieste doua iPhone-uri mai mari!
-
Admin
trickz: la mine chiar nu e asa. N-am apreciat niciodata produsele Apple pt. ca sunt Apple, ci datorita stilului, calitatii, a ergonomiei si stabilitatii. Nu mi-a placut niciodata ca sunt produse mai scumpe decat majoritatea (desi in US eu zic ca au preturi decente), si nu mi-am luat vreodata un produs Apple ca sa intru in nu stiu ce club elitist sau pentru ca am un "mar muscat".
Exemplul dat de tine mai sus cu cei care stau nemancati cu lunile pt. a-si lua un smartphone nu are legatura cu Apple. Toate flagship-urile costa niste carute bune de bani pentru noi romanii, si cred ca mai multe cazuri am vazut lately cu S4, HTC One & Co. decat cu iPhone 5S. Si mai fun e ca multi isi cumpara un flaghsip cu cate 2-3000 RON dupa care il sparg ca sa poata pune software piratat (ceea ce mi se pare penibil - e ca si cand ti-ai lua o super masina si n-ai avea bani de combustibil).
Anyway... eu am facut ceva de care o sa radeti. Am tot stat cu ochii pe un iPhone 5S (pentru upgrade de la i5)... am vazut ca in Romania in loc sa scada preturile mai mult au crescut, si cum m-am trezit si cu probleme la ochi, am zis ca pana iese iPhone 6 sa mai stau si eu pe "experienta Android". A nu se intelege gresit, mai am vreo 3-4 androizi prin casa... imi trec zilnic prin mana telefoane de la clienti cu Android, si am zis ca nah... rezist eu cateva luni.
Vorba lunga, saracia omului. Am vrut un Android care sa respecte cateva conditii:
- sa aiba diagonala mai mare si sa pot seta totul mai mare (am probleme momentan cu focalizarea la apropiere - am inteles ca din cauza antibioticelor luate mi-a crescut foarte mult tensiunea la ochi - poate/sper ca dupa tratament sa revina totul la normal)
- sa aiba butoane hardware (urasc ceea ce se intampla pe Nexus-uri si toate device-urile care au renuntat la butoane hardware pentru a afisa acel menu "no matter what" - am tot folosit de-a lungul timpului diverse modalitati de a ascunde acel meniu, dar nu m-a multumit nimic cu adevarat)
- sa fie cel unul din cele mai rapide device-uri cu Android (pt. ca deh, nu am chef sa pierd timpul pe smartphone iar experienta cu S4 si Nexus 7 2013 nu mi-a placut deloc)
- sa fie mult mai ieftin decat i5S (1000 RON aveam ca target pentru diferenta)
- sa fie cat mai stabil cu putinta
Si am ajuns (v-am zis ca o sa radeti) sa iau un Galaxy Note 3. Nu am decat o saptamana de folosire... insa voi deschide un thread pe aria de Android in care voi posta experienta completa. Lasand deoparte dimensiunile (Note 3 is a behemoth) inca regret trecerea de la iOS la Android. Desi in teste (a se citi benchmark-uri "masluite" - deja vad ca 3DMark nici nu mai afiseaza rezultatele - spune clar ca nu mai accepta device-ul meu) vad ca este mult peste i5-ul meu vechi, cam toate operatiunile sunt mai lente (repet, fata de i5... un i5S e deja un vis). Nu prea ma joc pe smartphone, asa ca momentan nu luam asta in calcul.
Si nu problema cu lentoarea sau delay-urile este cea mai deranjanta, cat faptul ca aplicatiile pe Android (care culmea ar trebui sa fie mult mai open) imi ofera o experienta nesatisfacatoare. Browserele (cred ca am testat vreo 20) nu reusesc impreuna toate sa ofere ceea ce poate "amaratul" de Safari pe iOS. Ca idee, inca nu am gasit un browser pe Android care sa se apropie de experienta pe care o ai pe un desktop la site-ul CG. Pur si simplu fiecare afiseaza ce vrea, cum vrea. Sunt micile "chichitze" care fac experienta pe Android de cacao, si nu hardware-ul in sine. De exp. Facebook. Se misca pe Android pe un quad core la 2.3Ghz si 3GB RAM in reluare fata de un amarat de dual core la 1.3Ghz cu 1GB RAM (i5). Si nici macar asta nu-i problema cea mai mare, cat faptul ca nu poti sa iesi dintr-o imagine printr-un simplu swipe, ci trebuie sa ajungi la butonul de Back. De client de mail nici nu mai vorbesc, sau de tonele de aplicatii care pe Android parca sunt facute "la misto", si in care nu ai niste amarate de setari.
Ma uit cum amaratul ala cu 802.11n reuseste sa dea mai bine in teste decat un Android cu 802.11ac, sa deschida paginile mai rapid. Sau ma uit cum mi se duce bateria degeaba (10-20% doar pt. ca sunt conectat pe WiFi) in timp ce un "aifon" de-abia daca pierde 1-2% in 10 ore.
Da, am customizare la shell/launcher... M-am plictisit de ea dupa 2-3 zile. Asta pentru ca nu sunt genul care sta sa se uite la "dashboard" ci care sta in apps (in functie de ce are nevoie). Initial nu-mi placea iOS 7... acum ii cam duc dorul (mai ales de cand cu jailbreak e superb).
So, yeah... pt. mine "aifon-ul" nu a fost o "minciuna frumoasa" ci rezultatul a unor ani de teste pentru a face un produs competitiv, chiar si cu hardware mai slab. Mi-e "dor" pana si de efortul pe care-l depun pentru a face un icon frumos... sau cu care ajunge sa fie folosit fiecare mm al ecranului. Am 5.7" si FullHD si de cele mai multe ori fie vad mai putin, fie vad mare parte a ecranului nefolosita, fie mi se arunca niste butoane urate care ocupa mare parte degeaba.
Anyway, cum spuneam, voi face un thread pe tema asta. Dar in concluzie, cei care merg pe principiul ca "aifon"-ul si Apple vinde o minciuna, probabil ca au plecat de la premize gresite... sau poate isi doresc altceva.
---------- Post added 25-01-2014 at 22:49 ----------
Haideti sa va dau un exemplu care face experienta Android de cacao. Eu am un TV Samsung, care e "smart" si pe care ma pot conecta cu tableta sau smartphone-ul si controla programele and stuff like that. Dar cel mai important este ca pot sa ma duc in alta camera si sa ma uit la TV cu ajutorul aplicatiei SmartView de la Samsung. Aplicatie care merge perfect pe iOS (pana si pe iOS 6 pe iPhone 4) dar pe care daca incerc sa o descarc pe Note 3 (care totusi e propriul lor device) primesc un "your device isn't compatible with this version". How ****ed up is that? In acest moment, cine vinde o minciuna si cine imi ofera posibilitatea de a folosi functiile pe care le vreau?