Single post: Samsung Galaxy Note 3 (SM-N9005) Experience
-
Admin
Mbon, sa mergem mai departe. Ajung la partea pe care nu am inteles-o niciodata la multi dintre utilizatorii de Android (si in special Samsung): brightness-ul. Nu de putine ori mi-au dat diversi amici, prieteni, clienti... cate un telefon la care trebuia sa ma "holbez" ca sa inteleg ceva. I-am intrebat de ce tin brightness-ul atat de mic si invariabil am primit raspunsul "ca sa nu se consume prea multa baterie". Eu, obisnuit cu un minim de 50-60% pe iPhone, nu voi accepta niciodata asa ceva. Am sperat ca de la primul Note, Samsung si-a invatat lectia si a imbunatatit modul Auto. Acum exista un Auto + 5, dar care din pacate, e prea putin. Pur si simplu indoors cred ca maximul la care se duce este un 15%.
Prin urmare, am inceput sa caut solutii. Si am ajuns la a folosi Lux Lite, o aplicatie foarte desteapta. Prin intermediul acesteia poti seta profile prin care de exp. la un lux cu valoare 0 (intuneric bezna) sa iti dea un brightness de 20%. Mai setezi un maxim (sa zicem la 5000 lux) care sa se duca la 100%. Poti desigur sa setezi si valori intermediare, si in felul acesta iti poti seta un "auto-brightness" aproape perfect. Personal am in momentul de fata urmatoarele valori:
0 lux - 22% brightness (practic la mine acesta este minimul pe care-l accept)
50 lux - 28% brightness
150 lux - 40% brightness
5000 lux - 100% brightness
Aplicatia este free si are un dashboard foarte destept. Un singur click pe refresh si iti ajusteaza corect luminozitatea. Il recomand cu caldura. Exista si o varianta pro care permite mai multe profile, insa pt. mine momentan e suficient.
Am inceput sa-mi instalez aplicatiile favorite (oare de ce Dzeu se misca atat de prost Facebook pe Android, nu stiu) si mi-am dat seama foarte repede ca trebuie sa-mi iau un microSD (deh, cu jocuri de cate 3GB bucata, era si normal - in plus, Note-ul vine cu aproximativ 22GB folosibili). Am achizitionat un card si m-am lovit de un mare bug (marca Google). Se pare ca la KitKat, nicio aplicatie nu poate accesa cardul extern, cu exceptia celor de sistem (de exp. Camera). Prin urmare, mi-a fost imposibil sa copiez ceva pe acel card... l-am scos si mi-am transferat ce aveam nevoie pe PC. Exista o rezolvare pentru aceasta problema, dar necesita root (si inca nu sunt pregatit sa iau totul de la zero, intrucat rootarea se face cu delete all data).
Ah, ca mi-am adus aminte... o chestie "tampita" rau (din pacate Samsung a copiat toate prostiile de la Apple). Telefon negru, vine cu charger alb si cablu de date alb. I really hate that! Inteleg ca Apple are o chestie pentru alb, dar Samsung face chestia asta in mod special, intrucat exista si charger negru si cablu de date negru pentru Note 3 (pe care desigur, a trebuit sa mi-l achizitionez). Veti spune "esti nebun daca iei alt charger si cablu de date doar pentru asta". Well, un alt motiv pt. care am luat altul este ca acel cablu de date original e ingrozitor de mic (cred ca are 80cm or so)... pe cand cel negru are 1.5m. Why? I don't know... It's Samsung!
In caz ca aveti nevoie, acesta este chargerul si cablul negru pe care l-am achizitionat: Cablu de date Samsung, USB 3.0, Black. Nu va faceti griji ca scrie "cablu de date". De fapt este si charger inclus, ba chiar cel oficial de 2A - 5.3V. Culmea e faptul ca doar cablul costa cu vreo 10 RON mai putin, deci e o afacere buna: Cablu de date Samsung ET-DQ11Y1BEGWW, microUSB, Black.
O alta duda care m-a obligat sa-mi cumpar si husa, a fost faptul ca din start plasticul de pe margini se vede ca are defecte de fabricatie (mai greu de vazut de catre "necunoscatori") care mi-au sarit in ochi. Am luat pana la urma asa ceva (cheap): Husa Baseus Ultra-Thin pentru Samsung N9000 Galaxy Note 3, Black si culmea este ca e chiar bine facuta si sta perfect pe Note 3. Vom vedea in timp daca ma voi obisnui cu ea sau nu.
To be continued...