Metro Last Light

A doua parte a seriei Metro este nici mai mult, nici mai putin decat o capodopera a genului Adventure Shooter cu un storyline bine pus la punct si puncte culminante care te trimit pe un "roller coaster ride" nebun de intrigi si tradari, mistere nedeslusite, atmosfera sumbra si apasatoare care nu au mai gadilat simturile mele de la Half Life 2 incoace.

Personajul principal ramane acelasi ca in jocul anterior, tacutul Artyom intra mai adanc in subconstientul lui pentru a-si da seama de adevarata sa menire. Avem parte de mai multe intrigi politice si lupte pentru diferite idei, fata raului se schimba o data cu evolutia firului narativ. Per total avem parte de un joc de sine statator foarte bun care se dezvolta precum doreste jucatorul: stealth shooter, runner, all fire blazer. Putem parcurge nivelele cum dorim, avem o semi-libertate in a alege cum vrem sa ajungem la urmatoarea intriga iar faptele noastre sunt rasplatite cu doua feluri de puncte morale: daca parcurgem nivelele silentios, nu imbratisam arma si sarim in mijlocul actiunii si in loc sa omoram oamenii, doar aplicam un pumn in figura, jocul are un alt sfarsit. Altfel se intampla daca tragem in tot ce tresare sau se misca in jurul nostru.

Revenind la poveste si atmosfera, aceste doua componente (cele mai importante pentru mine intr-un joc) sunt atat de bine inchegate si creeaza o fuziune atat de compacta incat mi-a zburat creierii ca un shotgun blast to the face. In unele momente cand te poti uita la viata oamenilor din diferite statiuni parca ti se rupe inima, parca ajungi sa traiesti langa ei si sa-i intelegi suferinta lor, prin ceeace trec iei zi de zi. Cred ca am zis destule, cu intentia de a nu recurge la mici spoilere ma opresc aici.

+ Firul narativ
+ ATMOSFERA
+ Schimbari dese si placute intre lumea de sus si catacombele metroului
+ Armele si modificarea acestora
+ Gas masks si dependenta de filtre de aer
+ Grafica in unele locuri
+ Combinatie de stealth si action
+ Soundtrack
+ Punctele morale dobandite influenteaza sfarsitul jocului
+ Influenta est europeana isi face simtita prezenta

- Mici buguri care deranjeaza