Single post: Arachnofobia
-
Member
Nu e de "sorry" MonkY replyul meu,nici nu ma gandeam ca nu o sa intelegi...but referitor la intrebare ta legata de threadul asta(de ce am intrat?),pai e simplu,am intrat pe thread si a fost super easy ,cand m-am uitat la terapie a fost distractia,sa explic un pic in ce consta terapia asta,pai in primele videos ,cam 15 -30 de min fiecare episod,vorbeau de un subiect si-l prezentau cu tot ceea ce inseamna viatza lui de Luni pana Duminica,american style ... si incet,incet ii bagau pe subiecti in cabinet ,acolo unde incepea nenea terapeut sa te vindece,sunt de acord cu ei aici ,miraculos.Subiectul se aseza pe scaun si ii ruga sa stea cat mai calmi and **** ,sa se uite drept in fata,drept in fata unde aparea din senin,o poza coborata cu ata,pe care era desenat un cal,un soarece,un monstru,o sabie,o masina etc.Dupa prima saptamana,se schimbau pozele,subiectul era super relaxat,pentru ca nu vorbeau deloc de spiders,cand ei practic dadusera drumul la treaba;ii aratau poze cu un picior de furnica marit de nush cate ori,il intrebau ce este,el raspundea : picior de paianjen,ii aratau o planta intr-un ghiveci unde pamantul era un pic deranjat,il intrebau daca considera ca are casa vreun paianjen in ghiveci ,el deja se gandea cum sa faca cu ghivecele lui de flori de acasa,ca-i plac lu nevasta-sa etc.(vroia sa le arunce ) ,imagineaza-ti un om cu ditamai Dodge-ul si cu o gramada de bani tremurand de frica in fata unei simple poze in care apare un ghiveci de flori in care pamantul era un pic scormonit.Asa ca spre ultimele 5-6 videos ,medicul era filmat prin shops,in cautare de toys,bineinteles smiley spiders
.Reactii pozitive la jucarii,subiectul era in al 9-lea cer la sedinte,la un moment dat vorbea in interviu ca nu-i mai este frica s.a.m.d,dupa care se trecea la o alta etapa in care americanului ii puneau o casca pe cap,care creea un mediu virtual,si acolo era el cu painjeni.Bine...el sa speriat la inceput cand mergea nenea spider chiar prin fata ochilor,ba chiar si-a dat casca joc la un moment dat,dupa care ii creeau in mediul ala virtual,diverse scenarii,paianjenul prindea cate o musca,omora un soricel,mergea printr-un pat matrimonial pe perne etc.I-au vorbit un pic de mediul inconjurator,flora si fauna(de ce trebuie sa existe crocodili,vulturi,paianjeni,tigri...) dupa care la final,era el cu medicul intr-un magazin de animale exotice,si se juca cu un paianjen trecand peste avertizarea vanzatorului care suna gen: "no please don't touch that one " 
In concluzie : Divin