Salut tuturor. Azi noapte mi-a fost spart contul de Facebook. Am reușit cu greu să îmi recuperez contul după aproximativ 8-10 ore. Voi scrie toată pățania pas cu pas. Precizez că tot ce s-a întâmplat pe cont în perioada ce a umblat hackerul a dispărut după ce l-am recuperat contul.

Primesc azi noapte mesaje de la prieteni că fac mișto sau mi-a spart cineva contul de Facebook? ( dormeam și le-am văzut dimineața ). Dimineața asta când m-am trezit încerc să mă loghez și văd că nu mă lasă. Mă panichez verific mail-ul și văd acolo 4 mail-uri venite de la facebook că mi-am schimbat numele,parola,mail-ul fusese eliminat din cont, prietenii de legătură ( cei pe care îi setezi să primească un cod în caz că nu îți mai ști parola), deci cam tot. Singurul lucru ce îmi rămăsese era numărul de telefon care nu îmi folosea la nimic. Știm bine că acel Code Generator generează un cod din interiorul contului de Facebook și cum eu nu mă pot loga pe cont nu am ce face. Am început să caut prin pagina de help a Facebook-ului și găsesc acolo I have been hacked, mă trimite spre altă pagină aia mă trimite înapoi. Apoi am găsit ceva cu Compromised Account, intru acolo și surpriză puteam doar să primesc parola pe contul de e-mail ( al hackerului ) care era [email protected]. Mai puteau să îmi trimită codul generat de Code Generator care nu îmi foloseau, dădeam că nu pot să mă loghez pe mail și apărea un mesaj gen : Nu putem face nimic dacă nu vă știți adresa de e-mail, ne pare rău. Am început să fiu disperat căutând pe google situații similare, nu prea găseam nimic concret. Am mai încercat tot să repet acțiunea de mai devreme poate, poate apărea ceva nou. Apropo întrebările alea de securitate când îți faci contul sunt DEGEABA! Nu m-a întrebat nici în ruptul capului de ele... Precizez că hackerul îmi dăduse deconectare de pe toate dispozitivele. În ultimă instanță am găsit un e-mail al celor de la Facebook SUA. Acesta este : [email protected] . Le trimit primul mesaj ( cenzurez mail-ul și numărul de telefon ) :

Hello. My name is Platon Iulian and I am from Romania. My facebook account was hacked last night. I do not have anymore acces to my facebook account : https://ro-ro.facebook.com/platon.iulian
The hacker has changed my e-mail. I did not saw the mail because I was sleeping at 4 am ( Romanian time ). I have been disconnected from all devices ( laptop,smartphone,tablet ). My phone numer is +40 but I can`t do anything with it because Facebook is just sending me the Code Generator code and I don`t have acces to my account!
The original e-mail was this e-mail : @yahoo.com and the hacker changed the e-mail adress to [email protected]. Please respond to this e-mail because my Facebook account is very important for me. Notice that I do not have other choices to get back my Facebook account. You can e-mail me at this adress : @yahoo.com or call me/text me at my mobile number +40 8.

Have a nice day!

Am primit un răspuns ( gen fugi de-aici că ești român ) :

Hi,

You've reached us at a channel that we don't support. Please visit the Help Center to find answers to many frequently asked questions and up-to-date forms you can use to contact us:

https://www.facebook.com/help

We apologize for the inconvenience.

Sincerely,
The Facebook Team

Acest mesaj era unul generat automat având în vedere că l-am primit de la noreply... Am trimis apoi un mesaj mai mult de amenințare care sună în felul următor ( aveți grijă să nu trimiteți la noreply că îl trimiteți degeaba, compuneți un mail nou ) :

Hello again... But you do not understand... I have saw already the section " My account was compromised " , but thing logicaly. I have been hacked... I have been logged out from all devices, my e-mail was changed, I can not log in from my phone because the hacker has changed my password. That means I can not use the Code Generator from my facebook account. I can`t do anything! If you do not help me, who can?
In Romania I do not know a phone number from a call center and neither an e-mail adress... It is unacceptable to live in 2014 and to receive a message like this.
If you will not help me I will start a mass media scandal and you`re company ( in Romania ) will suffer. I can contact George Buhnici from I like IT ( Pro TV channel ) and if he will write on his blog and talk at TV about this problem a lot of news channels from Romania will talk about this and it would not be better for the company.
I am waiting for a response from Facebook Team and I hope you can help me to be OK for me and Facebook.

Am primit apoi același răspuns de mai devreme. Am mai încercat să îmi recuperez parola, dar mă promptase într-o fereastră în care pot băga de maxim 3 ori parola de la mail-ul ăla [email protected] , am băgat la nimereală 3 parole toate greșite desigur și a dispărut fereastra zicându-mi : Sorry, but you entered the password incorectly... bla bla bla.

După aproape 3 ore primesc pe adresa de e-mail un mail de la Facebook :

Hi Platon Iulian,
It looks like someone may have accessed your Facebook account. To secure your account, you'll need to answer a few questions and change your password the next time you go to Facebook.
For your protection, no one can see you on Facebook until you secure your account.
Thanks,
The Facebook Security Team

Sub mesaj era un link ce m-a dus la fereastra salvatoare în care puteam să îmi bag parola nouă ( fără să ceară altă parolă ) ,confirmarea ei, telefon și alte date plus că mă sfătuiau să schimb și parola de e-mail obligatoriu. Am schimbat-o și gata. Mi-am recăpătat contul de facebook. Precizez că mesajul ăsta a venit de la Facebook <[email protected]>; . Sub link apărea chestia asta :

This message was sent to [email protected] at your request.
Facebook, Inc., Attention: Department 415, PO Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Faza e că eu am primit mail-ul pe adresa mea și nu cerusem nimic să se trimită și hackerului. Acum nu știu dacă a fost o eroare a lor și am primit eu, sau a cerut el ceva... Important este că mi-am recuperat contul și totul este ok... Precizez că parola mea veche era din 11 caractere și conținea litere mici,litere mari,cifre și caractere speciale. Era o parolă catalogată de facebook gradul acela de peste Strong. Asta dovedește că Facebook-ul are destule breșe chiar și în anul 2014... Pentru mai multe detalii și întrebări îmi puteți scrie aici. Sper că nu v-am furat multe minute din viață, dar consider că este un lucru folositor având în vedere că nu exista așa ceva undeva pe internet...