M-am jucat ieri cu telefonul unui coleg vreo ora. Ca prima impresie imi vine sa spun ca e o bijuterie. Modelul pe gri (silver) e absolut divin. E de-a dreptul spectaculos felul in care arata. E de departe cel mai frumos telefon pe care l-am vazut vreodata. Samsung, LG: luati aminte de la HTC, asa se construiesc telefoanele. E o placere sa il ai in mana. E foarte alunecos, dar spatele ala pe mine m-a dat gata, ma gandesc serios sa imi iau unul doar pentru asta. E divin.

Marimea insa m-a dezamagit, e inalt, foarte inalt. E aproape cat Note 3 de inalt, dar are un ecran de 5". Boxele alea + banda neagra il fac prea inalt. Ecranul in sine mi s-a parut peste Note 3, care la randul lui mi s-a parut peste un iPhone 5S si cu mult peste Nexus 5. Au facut treaba buna si cu ecranul, redarea culorilor, unghiurile de vizibilitate, etc.

Sense e si el foarte ok. Nu mi s-a parut deranjant deloc si chiar mi se pare ca l-au facut pe baza Kitkat. Se misca excelent (desi tot Nexus 5 mi se pare mai snappy) si e peste Note 3. E destul de curat, dar am impresia ca Apple a pornit trend-ul asta cu albul din iOS 7 si pe aceasi idee merge si Sense-ul de pe HTC One M8. Dar dintre toate skin-urile de Android, mi s-a parut probabil cel mai ok dupa cel de la Motorola. Multitasking si toate cele sunt extrem de rapide, aproape nicio aplicatie nu a avut nevoie de refresh la reintrarea in aplicatie. Touch gestures cand e telefonul blocat sunt si ele foarte intuitive si foarte utile. Double-tap pentru unlock cred ca o sa fie ceva standard cat de curand.

Iar vizavi de camera nu prea am ce comenta. Am facut doar poze indoor si s-a descurcat excelent, peste Note 3. Insa, chestia cu refocus si schimbarea depth of field e varza. Nu a iesit bine in nicio poza. Daca ii arati unui habarnist cum se face treaba asta in photoshop o va face mult mai ok. In experienta mea chiar a fost ok camera, insa feature-urile exclusive nu m-au dat pe spate. Iar indoor camera e foarte ok.

Singura mea problema cu telefonul ramane marimea, pentru un telefon cu ecranul de 5" e prea inalt. Boxele alea + bara neagra il fac cat un Note 3, dar ala macar are 5.7". Din cauza asta manevrarea cu o singura mana mi s-a parut la fel de greoaie ca si pe Note 3. Pe S4 si Nexus 5 e vis pe langa HTC. Vreau un telefon mai mic pentru ca vine vara si buzunarele sunt mai mici, dar nu cred ca HTC One M8 imi va indeplini dorinta asta.