Primele pareri la "rece" :
- OS-ul pare ca se misca o idee mai rapid
- tema de fundal arata chiar bine, nu la nivelul temelor live de Android, dar mai bine decat pe WP 8
- Cortana este inca in beta, scrie chiar in dreptul ei, stie pe langa limba engleza si chineza, germana, spaniola, franceza, italiana , poloneza si rusa (toate pachetele de limbi fiind downloadabile separat - aprox. 20 si ceva de Mb pachetul)
- Cortana raspunde foarte bine chiar si la o engleza vorbita prost, reactioneaza rapid dar este bine sa stii ce sa-i ceri, spre exemplu dupa ce am intrebat aseara ce vreme vom avea astazi si inca doua - trei lucruri, am intrebat-o ce parere are despre site-ul consolegames.ro la care m-a dus in balarii pe camp - probabil o eroare a mea de a o intreba corect
- VPN-ul apare dar inca nu am avut timp sa-l testez, si nici interes real momentan
- dupa mutarea tuturor aplicatiilor pe cardul SD (chiar si cele care vin standard pe telefon, cele care nu au vrut sa fie mutate sunt Xbox Music si Xbox Games) la Storage Sense din 8 Gb interni imi arata 3.84 Gb liberi, sistemul de operare avand real 2.57 GB
- Notification & Action Center e identic (aproximativ) cu cel din Android, e suficient sa glisezi in jos si iti apar butoanele care activeaza / dezactiveaza WiFi, Bluetooth, etc + mailuri recent primite, update-uri de Apps si tot ce te intereseaza, un mare plus din partea mea pt. asta.
- pozele pe langa ca sunt impartite pe albume (de pe Bluetooth, Downloadate, facute cu camera, etc, acum sunt impartite si pe zile / luni astfel incat daca cautai poze facuta de Craciun o gasesti mult mai usor.

Mai testez si revin, dar personal consider ca Windows Phone-ul a devenit mult mai bun !