Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Single post: Babesioza !

1. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din pacate, desi speram sa nu se intample vreodata asa ceva, am patit acelasi lucru cu Aldo, un golden retriever care cred ca s-a nascut doar pt. iubire (eu n-am vazut in viata mea caine atat de iubitor si de atent la fiecare miscare a ta). Nenorocitele astea de capuse se pare ca nu mai tin cont nici de solutiile oferite de doctorii veterinari.

Ieri pur si simplu nu a vrut sa mai manance treats-urile favorite (din carne uscata de rata), ceea ce a pus mari intrebari. El pur si simplu nu rezista la asa ceva (ba chiar spune ceva pe limba lui in timp ce le devoreaza)! Ajuns de urgenta la spital, i s-a pus diagnosticul de babesioza... si a fost trecut imediat pe tratament si transfuzie de sange. Din cate am inteles, parazitul respectiv era undeva in proportie de peste 20-30% in sange.

Acum, asteptam sa lupte cu nenorocirea asta de boala... Din pacate de la cabinet am aflat ca in ultimele zile au fost cel putin 15 cazuri de babesioza, in unele cazuri cainii aveau si zgarda anti-pureci/capuse si folosisera si solutie lichida. Deci singurul mod prin care puteti sa preveniti o astfel de boala este sa-l verificati EXTREM de atent de fiecare data cand vine de afara. Pentru un golden retriever (cu ale sale n randuri de blana) acest lucru e al naibii de greu.

Mai rau este ca din pacate boala nu se manifesta imediat, si exista un timp de incubatie... timp in care in analize nu apare nimic. Prin urmare, pana nu trece de perioada respectiva, nu doar ca nu ai ce face, dar nici medicamentatie nu se poate administra. Iar medicamentatia din cate am inteles este echivalenta cu citostaticele pentru cancer... e o otrava care ar trebui sa omoare parazitii respectivi. Insa pe langa paraziti sunt sanse sa distruga si ficatul sau alte organe. E o lupta pe care multi caini o pierd.

Noi incercam sa ramanem optimisti insa... aveti mare grija de micuti.
    Si ca sa nu termin in mod pesimist... o sa urc cateva poze cu micul smecher. O sa va tin la curent cu starea lui.
    Attached Images Attached Images aldo_the_golden_retriever_01.jpg aldo_the_golden_retriever_16.jpg aldo_the_golden_retriever_15.jpg aldo_the_golden_retriever_14.jpg aldo_the_golden_retriever_13.jpg aldo_the_golden_retriever_12.jpg aldo_the_golden_retriever_11.jpg aldo_the_golden_retriever_10.jpg aldo_the_golden_retriever_09.jpg aldo_the_golden_retriever_08.jpg aldo_the_golden_retriever_07.jpg aldo_the_golden_retriever_06.jpg aldo_the_golden_retriever_05.jpg aldo_the_golden_retriever_04.jpg aldo_the_golden_retriever_03.jpg aldo_the_golden_retriever_02.jpg