Salutare, am avut si eu aceeasi problema acum trei luni cu un rottweiler de 3-4 luni. A facut babesioza din greseala mea dar cred ca cea mai mare greseala o are veterinarul, ii terminasem toate vaccinarile, deparazitare interioara etc dar eu chiar am uitat de deparazitare exterioara si nu m-am gandit ca pe timpul iernii face capuse si el nu mi-a zis nimic nici macar nu a adus in discutie deparazitarea exterioara catelul avand carnet de sanatate...
Am avut noroc ca prietena mea si-a dat ca e molesit si nu mananca a fost diagnosticat repede cu babesioaza a facut icter si a avut mai multe simptome nu a fost nevoie de analize etc.
In prima zi de tratament Doctorul mi-a zis ca are sanse de 50% sa supravietuiasca a vomat toata ziua si am crezut sincer ca o sa moara dupa vreo 3 zile de antibiotice si-a revenit.
Tratamentul l-am facut in mediul rural nu in Bucuresti pentru ca acolo am catelul la curte unde a fost mult mai ieftin undeva la 150ron/vaccinul deci m-a dus maxim 500 de ron.
Acum ii cumpar Advantix la inceput ii puneam la 4 saptamani o fiola de advantix si spre stupoarea mea cand l-am controlat chiar acum o luna am gasit vreo 4-5 capuse pe el am ramas masca daca si cu advantix si tot are acum ii pun la 3 saptamani o fiola si recomand pentru cine sta la curte sa cumpere o fiola speciala se face cu 10L de apa si se stropeste prin curte contra capuselor.
Mare atentie e o boala dificila pentru catel si pentru stapan si financiar si sentimental(sansele de supravietuire sunt undeva la 50%) si chiar daca e ii trece nu este imun poate sa faca iar babesioza.
Nu exista un tratament sau injectie preventiva din cauza tratamentului cu antibiotice din cate am inteles ii afecteaza foarte tare ficatul eu i-am dat niste pastile pentru ficat ceva de genu.