Quote Originally Posted by x2z View Post
Prieteni, acum 2 ani 4.7-5" era paleta de ping pong. Chiar am avut schimburi radicale de opinie pe aici, iar lumea credea ca sunt Ghita Muresan. Acum ca il face Apple e perfect? Come on, e lopataaaaaaaaaa
Prietene, unii dintre noi nu avem ce face si mai evoluam... sau ne mai schimbam parerile in functie de cum evolueaza tehnologia. Sau poate unii dintre noi ne schimbam modul de lucru (daca acum 3 ani eram o persoana extrem de activa iar un 3.5" era prea mare, acum poate stau la birou si vreau 10"). Sau mai rau, poate unii dintre noi mai imbatranim si avem nevoie de ecrane mai mari. Sau cine stie, poate unii si-au schimbat garderoba, si acum au buzunare suficient de mari pt. 5"-uri.

Eu raman la parerea ca pt. a fi perfect pocketable si usor de folosit, trebuie sa se incadreze in 4". Dar daca ai probleme cu ochii (de exp. mamei mele a trebuit sa-i caut ceva cu diagonala mare unde sa pot seta totul - nu doar fonturile - foarte mare), sau daca vrei sa faci ceva productivitate (o sa radeti, dar multi chiar scriu pe smartphone-uri pt. reviste, bloguri and so on)... atunci iti trebuie clar o diagonala mai mare. E si motivul pt. care eu mai mult stau pe iPad decat pe smartphone (si vorba aceea, am telefon cu diagonala de 5.7").

Acum insa, lucrurile au evoluat in alte arii. Si cel mai bun exemplu este un iPhone 5 sau 5S fata de un iphone 4 sau 4S. Desi are diagonala mai mare un i5 fata de un i4, este mult mai usor si mai subtire. Dupa ce vei face trecerea de la un i4 la un i5, vei spune cu siguranta "wow!". Eu asta sper sa se intample si la i6. Daca vor merge pe margini mai subtiri, telefonul va fi la fel de usor (sau o foarte mica diferenta), e super acceptabila o diagonala de 4.5" - 4.7". La 5" and above, chiar si cu margini 0 si deja sunt mari.

Eu as fi vrut altceva de la un iPhone 6... dar din pacate e un lucru care nu cred ca se va intampla. As fi vrut sa treaca de la ratio 16:9 la unul de 16:10... E aproape imposibil sa vezi ceva coerent (in afara de filme) pe un astfel de ratio. E motivul pt. care iubesc iPad-ul. Insa, asa cum am spus, nu se va intampla vreodata asa ceva, pt. ca s-ar fragmenta in draci developmentul pe iOS (ar deveni Android in toata regula).