Single post: iPad 5 - iPad Air
-
Senior Member
Mie nu mi-au trecut prin mana atatea tablete, doar cu iPad-uri imi fac de lucru de vreo trei ani incoace. Ca atare, nu sunt in masura sa iti spun chestii legate de tablete cu Windows si cu Android.
Dar in ceea ce priveste iPad-ul, iti pot spune din start ca va avea acelasi pret. De 5 generatii, incepe tot de la 499$. Eu sunt foarte multumit de Air. Stiu ca te ingrozeste interfata la iOS 7, si mie mi-a fost frica de asta. Dar in momentul in care iti iei o tableta, crede-ma pe cuvant ca nu o sa stai sa te joci cu iconitele pe ecran. In 90% din timp o sa fii in aplicatii ( de cele mai multe ori, nu cele stock ), indiferent ca e vorba de jocuri, carti, site-uri, filme sau documente. Raportat la perioada de utilizare propriu-zisa a tabletei, timpul in care tu iti faci de lucru cu iconitele si aplicatiile stock e nesemnificativ. Intotdeauna vei fi cu ochii in continut dupa ce iti organizezi aplicatiile. Pentru mine, lipsa de "viata" a sistemului nu mai e de mult o problema. Ca performanta, e ireprosabil. La 7.0.x au existat mici dileme, 7.1 si 7.1.1 au rezolvat asta. Nevoie de JB va exista atata timp cat exista iOS - nu e open-source, nu poti face orice nebunie pe el, dar sunt convins ca stii lucrurile astea deja. Bateria tine 10 ore ca ceasu', eu scot 12 la fiecare utilizare.
E o tableta foarte usoara, portabilitatea nu va fi o problema. Daca esti dispus sa mai investesti 200-300 de lei intr-un Smart Cover, esti aranjat - adauga greutate si grosime MINIMA. Sigur, Mini e si mai usor, dar pe mine nu ma incanta dimensiunile alea la o tableta. Niciodata nu m-au atras cele de 7"-8".
In ceea ce priveste design-ul, aplicatiile si integrarea cu celelalte jucarii de la Apple, nu am numai cuvinte de lauda.
Legat de upgrade, nu stiu daca e sau nu momentul potrivit. Perioada lor de upgrade e relativ predeterminata, in sensul ca isi scot produsele toamna. Mai devreme de octombrie ma indoiesc ca va fi un nou iPad. Aici cred ca cel mai important e cata nevoie ai de el in clipa asta. Daca nu mai poti fara o tableta, ia-ti acum, daca mai poti, asteapta. Pe mine lasa-ma acum fara iPad trei zile si ma dilesc. E gadget-ul meu de baza, in principiu din cauza portabilitatii si a rezolutiei.
Succes cu achizitia !