Single post: E3 2014
-
Admin
Poe, esti gamer probabil la fel de "batran" ca si mine... stii bine ca la fel s-a intamplat dintotdeauna in industria gaming-ului. Am avut jocuri amanate o gramada de-a lungul timpului... insa marea diferenta este ca acum suntem mult mai informati, traim intr-o perioada a vitezei... vrem totul mult mai repede. Nu cred ca s-a schimbat modul de lucru, ci s-au schimbat cerintele.
Daca acum 10-15 ani era simplu sa arunci aceeasi textura pe toti peretii si gata, aveai un joc 3D, acum lumea purica si firele de iarba... Unele jocuri sunt distruse din acest motiv (vezi chiar si Watch Dogs pe PC) iar altele reusesc sa bage firme mari in faliment (vezi THQ).
Daca-mi aduc aminte bine, am avut Duke Nukem Forever - 14 ani de asteptari, Prey - vreo 11 ani, Team Fortress 2 - 9 ani, Too Human - 9 ani, Half-Life 2 - 6 ani, Mafia 2 - 6 ani, Alan Wake - 6 ani... deci nu mai mi se pare atat de grav cand vad un The Order (care nu are decat vreo 9 luni or so de cand a fost anuntat) ca se mai duce un an. Sau The Division... The Witcher 3. Sunt titluri mari si nu cred ca risca cineva sa se faca de ras cu tone de bugs and stuff like that.
Nu ma face sa-mi aduc aminte de Final Fantasy Versus XIII (care acum deja e cunoscut sub numele de Final Fantasy XV)... Jocul a fost anuntat la E3 in 2006 (DOUA MII SASE!), suntem in 2014 si de-abia am vazut un CGI si 2 minute de gameplay. Data de lansare inca necunoscuta.
Deci da, trebuie sa avem rabdare (si tutun)... Eu nu ma plang, pt. ca nu am timp sa joc nici ce iese atat de rar. Si poate ca sunt OK pentru ca spre deosebire de altii ma joc pe orice platforma (mai rar pe PC lately). Dau de un joc bun pe iOS, pot sa pierd si luni de zile cu el (vezi Hearthstone)... dau de un joc bun pe PS4, al meu e... mai vine o exclusivitate pe X1... una pe Wii U... Crede-ma, daca reusesti sa iei mai multe platforme si iti place gamingul, ai ce sa joci!
Insa divagam... si eu am mari asteptari de la E3-ul de anul acesta. Sincer, mai mari chiar decat am avut la E3-ul de anul trecut, cand s-au anuntat consolele "next-gen". Asta pentru ca acum va fi vorba doar despre jocuri... Acum cred ca se va decide si soarta lui Wii U si se va vedea clar daca reuseste sa se ridice la inaltimea asteptarilor X1.
P.S. Ah si mai astept ceva: Project Morpheus in action