Single post: E3 2014: Mega interviu - The Verdict
-
Admin
Care ti s-a parut cel mai dezamagitor joc sau moment de la E3 2014?- AndRewqp: Cel mai dezamagitor moment per total mi s-a parut conferinta celor de la EA si am specificat anterior motivele, iar jocul care m-a dezamagit probabil cel mai mult a fost Destiny, pentru ca aveam asteptari foarte mari de la el, mai ales datorita publicitatii de care a avut parte si echipei care se ocupa de development, Bungie, iar ce am vazut pana acum nu m-a impresionat deloc, ba mai mult cu cat vad mai mult ajung la concluzia ca nu-mi place, dar ultimul cuvant il voi avea dupa ce il joc si o sa vedem daca m-am inselat.
- Dant3: Conferinta EA si noul CEO Sony, Jack avea charisma, asta nou e fals.
- eagle-eye: Conferinta EA. Vroiam neaparat sa vad trailer cu gameplay la Mirror's edge si macar un teaser la Mass Effect, dar ei mi-au aratat concepte si mini-documentare. M-a lasat rece toata treaba asta.
- h0stile: Prezentarea POWERS din cadrul conferintei Sony. Pe langa faptul ca a durat prea mult si devenise plictisitoare toata treaba, puteau sa anunte seria in momentul in care ar fi avut si ceva Aisha Tyler de aratat audientei. A fost o chestie de umplutura care nu a avut niciun sens, lipsita de substanta. Last, but not least, noile stegulete de corner din FIFA. Really?
- OEE: NU AU ANUNTAT MASS EFFECT!!! + 90% din conferintele EA si Nintendo.
- paunstefan: Conferinta EA, lasand la o parte jocurile sportive si Sims, de care nu ma intereseaza, m-a dezamagit ca nu am aflat mai nimic despre noul Mass Effect, Mirror's Edge si noul joc de la Criterion.
- Rasko: Aproape toata conferinta EA, absolut penibil. In special momentul SIMS.
Cea mai dezamagitoare prezentare a unui joc a fost The Order. 5 pasi - quick time event - 3 pasi - apare lupu' - CGI - apasam R2 de 5 ori - CGI - las-o-n pana mea!!! - mai apare lupu' o data THE END! Really?? Sunt convins ca va fi un joc fenomenal, dar momentul ales pentru prezentarea din cadrul conferintei a fost lamentabil. O fi avut impact asupra celor care au impresia ca gamingul pe smart phone e hardcore. Poate si mai dezamagitor si frustrant a fost Devil's Third al lui Itagaki. Aici mergem spre ridicol deja si efectiv mi-a fost mila de el. Ce a ajuns sa creeze dupa capodoperele din trecut, incredibil. The fall of a man...... In categoria dezamagiri mai intra si lipsa unui joc hack n slash - vezi MIA God of War, Ninja Gaiden, Heavenly Sword, Devil may Cry etc..
- ReNeGaDe124: Intreaga conferinta EA a fost o catastrofa. Am fost in special dezamagit de prezentarile pentru urmatorul Mass Effect si Mirror's Edge 2. Aveam asteptari ca vom vedea mult mai mult din aceste 2 jocuri decat ne-a fost arata, nu doar niste concept art.
- FishyBon3: Jocurile sport marca EA.Toate cu tot cu grafica lor next-gen
- RonanN1: Dupa cum am spus mai sus am fost FOARTE DEZAMAGIT de faptul ca Microsoft a ignorat VOIT X360-ul (si nu doar consola ci mai ales fanbase-ul) si asta spune multe despre ei.
- MonkY: In cazul meu, prietenul meu imaginar a adormit instant si complet dezamagit de ceea ce s-a intamplat mare bucata de vreme la conferinta Sony. I-am dat doua palme incercand sa-i explic ca si la case mai mari (vezi Apple) se poarta blah-blah-ul, dar m-a calmat repede cand mi-a aratat "Better on PlayStation" gameplay din Batman Dark Knight rulat pe PC. Si la fel de dezamagit am fost de Nintendo, care incepuse senzational si si-a taiat craca spunandu-mi ca daca vreau jocuri pe Wii U, trebuie sa ma duc sa caut prin booth-uri. Not fun!
Ce crezi despre noul mod de prezentare al celor de la Microsoft? Cel cu "only games" si la foc automat?- AndRewqp: Sincer vreau sa-i felicit mai ales pe Phil Spencer, sunt sigur ca el este omul din spatele acestei conferinte si se vede foarte mult influenta lui de cand a devenit sef-ul diviziei Xbox de la Microsoft, si acest lucru se poate observa prin schimbarile din ultima vreme, cea mai importanta renuntarea la Kinect si acum cu aceasta noua abordare de a organiza o conferinta, sincer nu am mai vazut pana acum sa se prezinte doar jocuri, gameplay si trailere, fara sa urce un om pe scena si sa vorbeasca pana sa ne plictiseasca. Sper ca restul sa copieze aceasta prezentare, mai ales ca Microsoft a ridicat stacheta, iar cei de la Sony nu ar trebui sa se culce pe o ureche.
- Dant3: Foarte ok, e bine ca au invatat din greseli, dar cred ca si datorita plecarii unui nesuferit, Don Mattrick. Aici a plecat un personaj foarte slab si a venit un personaj mult mai ok.
- eagle-eye: Sper s-o tina tot asa! Nu numai ca se pun pe ei intr-o lumina foarte buna, dar ii motiveaza si pe ceilalti sa adopte acest mod de prezentare si automat toata industria are de castigat. Plus fanii. Mai ales fanii.
- h0stile: Jos palaria. Imi pare bine ca si-au revenit, Phil Spencer pare sa fie o alegere buna si un cap luminat, chiar daca ai mereu impresia ca urca fumat pe scena. O fi probabil parte din sarmul lui personal, dar atat timp cat face treaba buna cu Xbox, eu il sustin. Nu sunt inca foarte convins ca o sa-mi iau Xbox One anul asta, poate si pentru ca nu sunt mare fan Halo, dar vad ca si-au gasit o gramada de parteneri si treaba incepe sa se miste in directia Aisha Tyler.
- OEE: Nota 10 pentru schimbarea de atitudine a noii conduceri, acum sa vina cu exclusivitatile!
- paunstefan: Am numai cuvinte de lauda, au ascultat de plangerile fanilor si le-au facut pe plac, au vorbit numai de jocuri, in plus, n-am mai auzit cuvantul "Kinect".
- Rasko: Perfect, m-am simtit extraordinar in timpul conferintei cu prietenul meu Toma si 8 beri!
- ReNeGaDe124: Mi s-a parut extraordinara abordarea, toti cei care sustin conferinte la E3 ar trebui sa adopte acest stil pe viitor. A fost conferinta pe care am urmarit-o cu cea mai mare placere, nici nu am simtit cand a trecut timpul, a avut un ritm si un continut foarte bune.
- FishyBon3: Ei bine, acest mod de prezentare tip "foc automat", le-a acordat celor de la Microsoft un mare avantaj fata de ai sai adversari, fiind tipul de conferinta "model" pentru ceilalti.Aceasta strategie, le-a permis sa prezinte o multitudine de jocuri intr-un timp scurt, cele "rele" fiind compensate de cele bune ce urmau.La cat mai multe conferinte de tipul.
- RonanN1: Au invatat din greseli dar sistemul asta e bun doar la inceput, la anul sper sa vina cu ceva noutati hardware (imbunatatiri, versiuni noi, etc.)
- MonkY: Pentru mine a fost Nirvana! Asa trebuie sa arate o conferinta pt. gameri. Noi jocuri, noi IP-uri, gameplay, trailers, games, games and more games! Prietenul meu imaginar si-a dat drumul de cateva ori si chiar si cand nu mai rezista si vroia la toilet, era fortat sa mai urmareasca inca ceva. It was intense!
Ai avut momente "WOW" la aceste E3? Daca da, care au fost acelea? La ce titluri sau anunturi?- AndRewqp: Dupa cum spuneam nu am avut momente cu adevarat „WOW”, intr-adevar trailerul de la Uncharted 4 a fost colosal si m-a impresionat foarte tare, dar vorbim de ND si ne asteptam sa primim asa ceva, de asemenea as mentiona Bloodborne, a fost o surpriza foarte placuta, si conferinta celor de la Microsoft.
- Dant3: Oh da, oh da cand am vazut acel trailer cu Uncharted am zis vai de...consola mea, daca asa arata si in gameplay mi-au rupt buzunaru'.
- eagle-eye: N-am avut niciun moment wow. Poate un pic cand am vazut cum arata noul Uncharted, dar din afara se vedea mai mult ca un *sigh* decat un *wow*.
- h0stile: Grim Fandango! WOW! Nu ma asteptam la asa ceva. Apoi numarul de NPC-uri din fata catedralei Notre-Dame. Chestia asta nu are cum sa nu-ti dea un fior Aisha Tyler pe sira spinarii. Margelatu s-ar fi potrivit perfect in perioada aia.
- OEE: Cele mai WoW momente au fost la prezentarea Tomb Raider, Far Cry, Assassin's Creed, Bloodborne
- paunstefan: Daca nu ar fi fost leaked inainte de conferinta, ar fi fost trailer-ul lui MGS5 (pe care l-am vazut de vreo 7 ori pana acum). Asa, din ce am vazut la conferinte, trailer-ul lui Uncharted, gameplay-ul lui Far Cry 4, GTAV pentru next-gen si trailer-ul lui Sunset Overdrive.
- Rasko: Booldborne, Far Cry 4, Uncharted, Assassin's Creed, Witcher, Batman si melodia folosita de Kojima in noul trailer Phantom Pain - look it up - Mike Oldfield "Nuclear". WORD!
O surpriza extrem de placuta, desi nu cred ca intra tocmai la categoria WOW, a fost beta-ul Battlefield Hardline pe care am avut posibilitatea sa-l joc la cateva minute dupa anunt.
- ReNeGaDe124: In momentul in care a aparut logo-ul Naughty Dog la finalul conferintei Sony pur si simplu am explodat de bucurie. Iar, asa cum spuneam si mai sus, cand am vazut ce a urmat chiar a fost WOW. Cred ca in dimineata aia vecinii nu au mai avut nevoie de alarma, i-am trezit eu cu tipetele.
- FishyBon3: Majoritatea le stiam dinainte.Dupa cum am spus si mai sus, Uncharted m-a facut sa spun WOW, ce bucata, dar si alte jocuri ca: Bloodborne, Dead Island 2, ceva Indie-uri si sa nu uitam, Disney Infinity 2.
- RonanN1: Da, am avut cateva: Super Ultra Dead Rising 3 Arcade Remix Hyper Edition Ex Plus Alpha. Trailerul pt. Dead Island 2 - Este TOTAL OPUSUL trailerului Dead Island din toate punctele de vedere. White PS4 (desi voi lua versiunea normala am avut WOW moment-ul pt. ca ma asteptam la Microsoft sa faca un asemenea anunt; acum orice ar face nu va mai avea un asemenea impact...daca la anu vor anuntat XBOX ONE White toata lumea va zice ca s-au luat dupa Sony). The Order 1886/Bloodborne (motivul pt. care-mi voi lua un PS4 anul acesta). Yoshi's Wooly World (asta a fost un moment awwwwwww)
- MonkY: Mai nu stiu cine a scris intrebarile astea, dar nu, n-am avut niciun moment World of Warcraft la E3. In schimb am ramas impresionat de scena din Assassin's Creed Unity din sala aceea regala. Numai cand am vazut desenele de pe pereti, arhitectura, culori (asa Ubisoft, nu te sfii sa folosesti CULORI!), la un nivel de detaliu pe care rar l-am vazut pana acum, am zis DA! Asa da! Sunset Overdrive a fost iar un moment WOW. As mai aminti si GTA V next-gen, Far Cry 4 si "jucaria" aceea de la Nintendo: Splatoon. That was a WOW, COLORS! moment.
Ce crezi despre modul in care gamerii din Romania se implica atat de putin la astfel de evenimente?- AndRewqp: Din pacate in Romania nu exista o comunitate numeroasa si foarte bine dezvolatat de gameri, piata este in crestere si se vede acest lucru cu fiecare lansare de consola noua, interesul creste exponential, dar in viitorul apropiat sunt sigur ca lucrurile se vor schimba, deja sa vad unele scimbari la retailerii locali, atat la preturi cat si evenimente. Insa cu toate acestea in fiecare an vad o emulatie fantastica din partea gamerilor, cel putin cei de pe consolegames.ro astepata acest eveniment cu foarte multa nerabdare si stau toata ziua si toata noaptea pana la 6 dimineata (este si cazul meu) si vad conferintele live si le comenteaza pe forum sau chat, asa ca sunt gameri care se implica destul de serios la aceste evenimente, din pacate nu avem nici presa de specialitate pentru a promova astefel de evenimente.
- Dant3: Nu e vina numai a noastra, cred ca daca s-ar organiza ceva ca in Vest altfel am vedea lucrurile. Mai multa publicitate si sa ne bage domne astia de Microsoft in seama, astia de la Sony vad ca si-au spalat din pacate, urmeaza Store oficial in Romania, au lansat consola PS4 oficial, ma simt si eu mai ”ieuropean”
- eagle-eye: In ce mod ar trebui sa se implice gamerii romani in astfel de evenimente? Mi se pare ca anul trecut a fost un live-stream facut de romani, nu mai stiu cine exact, dar a fost boring rau. Nu vad cum am putea sa ne implicam mai mult decat uitandu-ne si tragand concluzii pe forumuri si site-uri de socializare, ceea ce se intampla deja.
- h0stile: Multe din aceste titluri apar ori exclusiv pe console, ori sunt multiplatform, fiind promovate versiunile pentru console ale acestora. Piata de console din Romania este inca intr-un stadiu incipient, comparativ cea de PC, astfel incat nevoia de informatii din aceasta zona este si ea ceva mai mica. In plus, Aisha Tyler este o mare problema pe plan local, asa ca multi nu sunt extrem de interesati de un titlu anume pentru ca vor avea oricum acces "gratuit" si se vor lamuri imediat cum sta treaba.
- OEE: Gameri avem destui, dar comunitatea este cam restransa.
- paunstefan: Majoritatea gamerilor din Romania e neinteresata de ce se intampla in industrie, e interesata de ce mai omoara diseara in LoL sau CS. Dintre “gamerii” pe care ii cunosc IRL si nu sunt membrii aici pe forum, poate unul sau 2 a auzit de E3.
- Rasko: S-ar implica ei saracii daca ar avea posibilitatea. Desi suntem extrem de putini in planul general, la pasiune putini ne intrec!!!
- ReNeGaDe124: Nu stiu care este motivul dar eu sunt putin dezamagit ca se implica asa putini oameni la astfel de evenimente. Pe forumurile din afara se creaza threaduri cu zeci de pagini pentru un singur anunt, iar la noi de abia daca vezi cateva reactii. Cine stie, poate gamerul roman prefera mai mult sa se joace decat sa isi petreaca timpul pe un forum.
- FishyBon3: Cred ca lipsa de interes, sau faptul ca multi cresc cu jocuri trase pe Verbatim, poate fi considerat un factor decisiv.Sau pur si simplu nu au timp pentru jocuri.Eu unu-l nu m-as vedea intr-o lume fara jocuri video, as dispera.
- RonanN1: N-au cultura necesara (nu vreau sa supar pe nimeni) dar chiar nu o au in schimb au efectul de turma. Pt. majoritatea jocurile-s doar jocuri si gata; se schimba dupa cum bate vantu' si nu conteaza ce joaca...doar sa joace. Ah da, si sunt foarte superficiali...
- MonkY: Sa fiu putin rautacios? Hai ca o sa fiu si spun clar: romanul s-a nascut destept, informat si n-are nevoie de astfel de prezentari. El stie din start ce vrea (in general Fifa, CoD, BF) si de socializat o face in general atunci cand are o problema (gen i s-a stricat consola si nu stie la cine sa apeleze - sau nu poate sa treaca de nu stiu ce nivel). In rest, multi nu vor sa fie Live pe ChatBox cu noi, pt. ca nu rezista sa nu intrebe "a aparut pe torrents?". Eu unul am ajuns sa ma bucur daca vad o mana de oameni "alesi" pe Chat... prefer sa ma simt bine intre prieteni si amici, decat la gramada "cu turma".
Din jocurile prezentate la E3, care crezi ca va fi GOTY 2014 si 2015?- AndRewqp: Din pacate nu vad niciun joc prezent la E3 care sa castige detasat GOTY in 2014, dar cred ca un candidat serios ar fi AC: Unity, iar in 2015 GOTY cred ca se va alege dintre The Witcher 3 si Uncharted 4.
- Dant3: Hmmm, GOTY 2014, Destiny sau AC: Unity, desi pe mine nu m-au impresionat foarte tare. GOTY 2015, multe jocuri, cam devreme, un concurent serios pare Uncharted 4 dar nu cred ca are sanse un joc exclusiv, Witcher cred ca o sa castige. Vorbim dupa E3 2015.
- eagle-eye: Pe anul asta cred ca pariez pe Far Cry 4. Oricat ai vrea, nu poti invinge un joc cu elefanti nemuritori. Iar in ceea ce priveste 2015, o sa fie un an dificil. Vor iesi atatea jocuri geniale, chiar nu stiu care o sa ia GOTY. Tind spre The Witcher 3, dar si Uncharted are sanse mari. Sau Need for Speed.
- h0stile: 2014 este un moment unic in istoria gamingului. Pentru GOTY 2014 oscilez intre Aisha Tyler, GTA V si The Last of Us. E ca in bancurile alea cu cert si paradoxal. Uncharted 4 in 2015.
- OEE: 2014 greu, au fost titluri foarte bune, dar nimic care sa exceleze peste celelalte. Pentru mine personal o sa fie FarCry sau Assassin's Creed mai mult ca sigur (poate Destiny daca o sa exceleze si la story).
2015 o sa ajunga mai mult ca sigur la Uncharted sau la Witcher, nu cred ca o sa ne impresioneze ceva mai mult. Desi pentru mine o sa fie Bloodborne mai mult ca sigur.
- paunstefan: 2014, Far Cry 4 (sau GTAV, ce conteaza ca a mai luat si anul trecut? In 2015 e mai greu, apar destul de multe jocuri foarte bune, cred ca o sa fie o lupta intre MGSV si Uncharted 4, mi-e greu sa aleg.
- Rasko: Destiny ac si Uncharted in 2015 fara nici un dubiu.
- ReNeGaDe124: Pentru 2014 The Last of Us si GTA 5. Am cumva un deja-vu? Ah da, tot jocurile astea doua se luptau si anul trecut pentru Game of the Year. Nu le voi mai lua in considerare si anul acesta. Din pacate, cam putin "GOTY material" pentru 2014 la E3-ul de anul acesta. Personal as merge pe Destiny. Iar acum trecand la 2015, aici va fi o lupta foarte stransa intre Uncharted 4 si The Witcher 3. Cred ca la anul va fi una dintre cele mai grele decizii din ultimii ani in ceea ce priveste titlul de Game of the Year.
- FishyBon3: GTA V si Uncharted 4:A thief's end.
- RonanN1: Call of Duty Advanced Warfare & Rise of the Tomb Raider
- MonkY: O sa radeti de mine, dar cred ca GOTY 2014 va fi GTA V. Again! Trevor e mult prea tare - el poate lua GOTY ani la rand. Pe 2015 insa... e mai greu de spus. Probabil lupta mare se va da intre The Witcher 3 si Uncharted 4 (asta daca nu iese in 2016). Dar sincer sper ca pana in 2015 sa vedem ceva revolutionar si sa le "ia fata".
Ai vazut ceva surprinzator la E3? Ceva la care nu te asteptai?- AndRewqp: Ceva cu adevarat surprinzator a fost conferinta celor de la Microsoft, nu ma asteptam sa ne prezinte doar jocuri si sa nu atinga si alte subiecte; ceva la care nu ma asteptam, dar la modul negativ a fost conferinta celo de la EA.
- eagle-eye: Da. Cum ziceam mai sus, nu ma asteptam sa vad No Man's Sky sub nicio forma, si m-a surprins destul de mult aparitia sa. Si indie-urile prezentate la Microsoft mi s-au parut incredibile si chiar nu ma asteptam sa vad asa ceva pe Xbox.
- h0stile: Am ramas Aisha Tyler cand am vazut addon-ul de POSTAL 2. Pe bune? In 2014? Dupa 11 ani? Nu stiu daca sa rad sau sa plang.
- OEE: Bloodborne, nu ma asteptam la schimbarea asta de stil. Noul still Microsoft.
- paunstefan: Little Big Planet 3 e printre singurele jocuri la care nu ma asteptam si chiar mi-a placut, plus prezentarea care a fost destul de amuzanta. De asemenea, Grim Fandango chiar a fost o surpriza.
- ReNeGaDe124: Grim Fandango. Un anunt cu adevarat surprinzator, nu m-as fi asteptat niciodata. Este unul dintre jocurile copilariei mele si ma bucur ca voi avea ocazia sa-l rejoc intr-o forma remasterizata. Tim Schafer este un geniu!
- FishyBon3: O negresa care sa prezinte conferinta Ubisoft.
- RonanN1: Da, conferinta celor de la Nintendo (Intro-ul mai exact) nu ma asteptam la asa ceva.
- MonkY: Nu ma asteptam la Microsoft sa-si calce pe orgoliu si sa renunte la TV, TV, Sports, TV, Kinect. Asa cum nu ma asteptam la Sony sa o lalaie pana la extrem si sa discute despre TV, TV, Movies... (ba chiar au zis Kinect in conferinta). Sau la Nintendo care in loc sa vina cu salvarea, s-a jucat de-a Matrix-ul.