Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
In afara de grafica, eu nu vad evolutia jocurilor de pe tablete si smartfoane. In continuare 95% din jocuri sunt casual si prostioare, si au ca tinta nu gamerii, ci userii de rand care folosesc device-urile astea pentru mai multe lucruri, nu doar gaming.
Deci sa inteleg ca un Star Wars: Kotor atunci cand era pe Xbox, era super joc de consola, iar acum daca este pe o tableta a devenit casual si "prostioara". Un XCOM: Enemy Unknown este super joc de consola, dar daca-l joci pe smartphone sau tableta e bull****. La fel si despre GTA, The Walking Dead, Dead Space, Rayman, Sine Mora, Real Boxing, etc... Nu mai vorbim despre MOBA-uri sau MMORPG-uri (gen Order & Chaos - care e o clona de WoW pur si simplu). Si as putea continua cu exemplele, dar nu cred ca are sens - unii vor vedea in continuare doar Candy Crash.
Asta e diferenta, chiar nu stiu cum dupa doi ani si vreo 10 pagini de comentarii nu ai inteles diferenta intre astea si o consola.
Ma mir ca nu m-ai facut prost direct. Ar fi fost mai simplu. Anyway, eu ca prostul voi continua sa vad evolutia in ultimii ani si sa ma gandesc la ce va veni, in timp ce unii stau cu aceiasi ochelari de cal si vad doar Talking Tom si Angry Birds pe astfel de device-uri.
Daca tu nu te jucai mai mult pe tableta decat pe consola, nu aveam topicul asta.
Stiu man ca daca nu eram eu asa prost nu mai exista topicul asta, aria asta, forumul asta. Ce sa fac, nu pot sa ma abtin... Cat despre afirmatia ca ma joc mai mult pe tableta decat pe consola, nu ma astept sa ma inteleaga cineva care nici nu era nascut cand ma jucam pe prima mea consola.
Acolo e interesul gamerilor, nu Angry Birds, Talking Tom, 2048 si QuizUp. Ca pe astea le joaca marea majoritate a posesorilor de tablete si smartfoane.
Repet, tu ai ramas ca acum 2-3 ani la nivelul Angry Birds si nu-l poti depasi (sau nu vrei). Sorry, dar trebuie sa fii prost (ca mine) pentru asta. Mai uita-te si tu pe AppStore, Marketplace, nVidia Tegra Zone, poate gasesti totusi si alte jocuri care nu necesita varsta de 3 ani. Ti-am dat link la http://www.consolegames.ro/forum/f81...i-bune-pe-ios/ si tu tot dai exemple cu jocuri puerile.
Cel mai bine a zis-o Ovidiu prin topicul asta acum vreo doi ani. Te joci pe tableta in metrou si cand stai pe tron.
Si nu acelasi lucru il faci cu un PSV, PSP, 3DS? Sa inteleg ca nici acelea nu sunt console pt. ca se joaca Ovidiu in metrou sau pe tron?!?

Anyway, lucrurile evolueaza indiferent de cat de mult se agata unii de aceleasi posturi de acum 2 ani sau mai mult. Pe device-urile mobile, din punct de vedere hardware deja avem cpu-uri si gpu-uri care pot rivaliza cu cele din clasa desktop... din punct de vedere software deja avem ultimele engine-uri capabile sa ruleze orice (am dat exemplu Tegra K1 care e capabil sa ruleze cod DirectX 12, OpenGL 4.4, OpenGL ES 3.1 si Google AEP - cu alte cuvinte poate randa orice poate un PS4 sau X1, si mai mult decat poate un PS3 sau Xbox 360 - ramane doar de rezolvat problema puterii de calcul, dar la cum merg lucrurile, cred ca in 2 ani vom vedea 4Ghz si DDR4 pe astfel de "jucarii"). Avem deja suport pentru gamepad-uri atat via iOS cat si Android... poti chiar sa-ti folosesti gamepad-ul de la PS3 daca vrei. Poti sa legi cam orice device la TV in caz ca vrei sa te joci pe "the big screen". Titlurile sunt din ce in ce mai bine gandite si mai muncite (developerii si publisherii aducand din ce in ce mai multe titluri AAA direct pe device-uri mobile - ba chiar exclusive (vezi ultimul Civilization). Dar daca in final sunt considerat un prost pt. ca vad sau spun lucrurile astea, atunci asa sa fie. Prefer sa raman asa prost decat destept si sa ma joc Talking Tom pe tron.