Imaginea aceea e cea mai buna dovada de furt intelectual (also included in the process - which Samsung lost, btw). Cei care ti-au dat thanks probabil nu stiau ca iPhone-ul avea acel design inca din 2003 (cand de fapt lucrau la iPad). De-abia in 2004 au reusit sa miniaturizeze si sa se indrepte spre iPhone, ajungand in 2005 la ceea ce s-a numit Project Purple. Dar, e usor sa cauti o imagine pe net... mai usor decat sa verifici un pic istoria... Probabil asa cum pt. Samsung a fost mai usor sa copieze decat sa continue cu propria linie de produse. Btw, chestia cu copiatul nici macar nu imi permit eu sa o spun cu de la mine putere... o spun pentru ca au facut-o deja niste instante judecatoresti (prin care Samsung a platit 1.05 miliarde de dolari).
Anyway... sunt ferm convins ca pt. multi oricum nu conteaza cine pe cine a furat. Mai ales in acest caz, in care divizia Samsung denumita System LSI (logic chip business - cea care produce chip-uri), genereaza aproximativ 80% din profituri via Apple (module de memorii, memorii flash, procesoare, etc.). O alta zona este cea de screen-uri, care produce cateva zeci de milioane de unitati pe an pt. Apple. Prin urmare, ce nu inteleg eu este: frate, daca tot castigi de pe urma unui client, la ce draci te mai mananca sa-l si enervezi, sa-l copiezi, sa-l dai in judecata, etc...
Si la partea asta cu copiatul si folosirea tehnologiilor inventate de altii, se poate foarte usor sa renunt la partea cu Apple... pentru ca Samsung o facea si inainte cu Nokia si altii... si mai nou cu Microsoft (fara sa plateasca, desigur). Ca urmare BBC News - Microsoft sues Samsung over Android patent fees.
Partea aiurea este ca Samsung detine suficienta putere pentru a veni cu ceva inovator... cu ceva mai bun decat concurenta, dar din pacate prefera sa repete aceleasi greseli. Vad ca HTC si altii se descurca bine merci fara probleme.
P.S. A nu se intelege gresit, ca as avea ceva impotriva Samsung (desi la cate probleme am avut cu produsele lor si cu service-urile lor, ar cam trebui). La urma urmei am TV Samsung (da, are tone de probleme, dar macar sunt mai mici decat la Sony sau LG)... am cuptor cu microunde Samsung (care desi e mai slab decat fostul meu no-name, macar are un super design)... am smartphone Samsung (care desi are tone de issues, e mult mai bun decat majoritatea concurentei). Insa asta nu inseamna ca trebuie sa-i aplaud de cate ori mai vin cu o clona.